Wednesday, January 6, 2016

.: welcome 2016 :.

Assalamualaikum... belum tlambat kot nak ucap selamat tahun baru heeee, semoga tahun baru ni lebih baik dari sebelum ni, insya Allah...
4 januari 2016, dah start sesi persekolahan, thn ni iffah darjah 2.. rs mcm cepat je kn ms berlalu, dh big girl ni xde la nk nangis2 ke apa kn.. alhamdulillah ms darjah 1 pun dia ok sbb sekelas ngan kwn Tadika ..
Hrp2 result periksa this year better then last year...  ibu pun kena kerja keras , x leh "main2" mcm iffah dah.. hihihi

Monday, December 7, 2015

.: 58.40 Kg :.

Rs nak nangis je tgk penimbang ni, ni yg mls nk timbang ni, uwwwwwaaa, ok, hasil aku "kumpul" lemak kat bdn ni lebih kurg sethn, naik 6kg sejak bgelar "housewife", apakah?? Sbb hati banyak senang ke? Mkn tido mkn tido?huhu stress? Mls nk bsenam , ntahlah semua alasan tu kot, adoooiii, makin kembang dh mcm org pregnant plak.. 

Sbnarnya br2 niaku ada view blogger favourite ni la, lama x dgr citer, ehh sekali tkejut oowwhh kuruss dah skrg, ni yg jd pembakar semangat ni, nk kurus jg, x leh jd, kita hasilnya lepas sebulan ok!  

#jgn hangat2 tahi ayam sudah laaaa isya oiii hahaha
 Abaikan seluar tidoq tuuuuu :p

Sunday, December 6, 2015

.: Rindu... :.

terasa rindu kat blog ni.... bsawang dahh :(

byk cerita yg nak dikongsi kt blog tapi ntah la... bila dah menaip pastu padam ( fhm x?) :p
arini pun buka laptop sbb nk update br1m 2016.. huhu

ok, nk layan anak2 dulu, insya allah update lg ( ntah bila...) hahahaha

assalamualaikum...

Thursday, November 21, 2013

.: "A" :.

Hampir 1 thn iffah masuk tadika, yg aku perasan, byk lg yg dia kena improve dr segi tulisan, bacaan, belum decide next year nak tukar @ stay kat tabika perpaduan, so far ok dia belajar sana, dia pun happy, tp tu la...  mcm byk main (iffah)...huhu
Dpt report card dr cikgu,
1st semester , byk c, & pelat! Last semester,  byk improvement, dr c ke b, ok la....... :)  so cuti sekolah, aku kena gigih ajar dia membaca dua suku kata dulu... br 3 hari ajar, alhamdulillah,  90% dia eja & baca dgn betul, harap2 sebelum masuk sekolah dia boleh baca dgn lancar... insyaallah. .. good luck kakak! Tgk ni tulisan yg besar2, huhu x pela janji dia nak buat... * time mls colour pun ikut suka dia je, janji siap :p
Siap mark sendiri "A" hahaha

Wednesday, November 20, 2013

.: on off :.

Assalam... hihi lama betul menyepi,  mood nk update blog mmg 0, huhu tup tup my hero dah msk 1thn 3 bln, cepat betul ms blalu.... tp arini my hero ni demam plak, on off plak tu dr smlm... cepat sembuh ye syg....





Wednesday, September 4, 2013

.: rutin harian .:

Jam sekarang 4pg,Selalunyi bila time mcm ni, time 'mengepam' (susu) sbb izzat tak mo direct, dan mesti anak teruna aku ni temankan, biasanya mcm biasa dia akan kacau aku, nak bdukung la, merengek, mcm2 la.. saja nk ajak main la tu maklumla kakak tgh tido..
Tp hari ni dia ngantok sgt kot,

With bantal bucuk

Bila aku toleh lg, dh tlelap lg..  aman harini mengepam, kalau x sampai tumpah2 susu bila izzat kacau ibu kan.. huhu

Tuesday, September 3, 2013

.:serawa durian:.

Pagi ni breakfast mkn roti cicah kuah durian.. sgt mncabar ok, bila breastfeeding ni, aku yg hantu durian ni, kadang2 tpaksa telan air liur je bila nampak durian longgok2, murah plak tu..huhu Tp merasa la juga seulas 2, ahad lepas singgah pasar mlm kat ampang lepas balik dr open house, beli rm10 je dpt 5 bj kecil2, ada isi durian tu yg tawar, syg plak nk buang, tu yg bt serawa durian..
Main msk2 je dlm periuk kecil, tada.. siap!
Office arini bau durian sbb aku bw bekal sikit.. hehe

Burp... alhamdulillah
Related Posts with Thumbnails