Tuesday, March 31, 2009

Tomei tak??

Gambar ni husband yg amik, guna hp dia je.. Iffah ni jenis pantang tgk kamera @ hp , sure exited, mcm tau2 je org nak amik gambo dia..apelah husband aku ni, kalo ye pun, sikat kn la Iffah dulu, ni tak, rambut Iffah ni dah la ikal, kalo tk sikat, mcm dlm gambo kat bwah ni la.
'Iffah blom sdia lagi la..."apelah ayah ni, Iffah blom sikat rambut lg,br bgn tido.."

'Ayah, tomei tak amik gambar mcm ni??'
Kalo br bgn tido mood Iffah mmg baik..hihi suka sgt snyum..tp kalo tk ckup tido @ time Iffah mgantok, jgn la hrp Iffah ni nak snyum @ gelak bila kita agah, nangis lg adala... ;p

Sate Kajang...

smlm nak blik keje ujan, adik aku amik naik kete, sanggup tu dr pudu ke jinjang (moto) , pastu dr jinjang naik kete g ampang, pastu ptah blik ke jinjang..dah la jem giler.sape yg tggl area ampang tau la kn..tp yg best nya dia plak blanja sate kajang, kat tmn melati.. sungguh btuah dpt adik mcm ni..(dik, lain kali blanja lg tau!nk yg lain plak..hihi)
so smlm kitorg bpesta sate, tp kan tkpuas ati sikit(sikit je..;p) rs kecik la plak mkn sate smlm, tp kuah sate mmg sdap! kat mana lg eek sate yg sdap??

Monday, March 30, 2009

huh...sungguh aku malas..

adoi..aku tkde mood la nak bt keje.. rs stress sgt!!! aku nak cuti!!!! bila moody mcm ni rs nak amik cuti bsalin lagi (rindu nak duk kat umah smbil goyang kaki,jaga anak je tp gaji jln..haha), boss bole tk sy advance amik cuti bsalin utk yg akan dtg?? boleh gitu??? hihi..

New Baby...

Aku ke??ish..bukan la.. akhir2 ni rmai mmber aku dpt new baby.. adalah dlm 4 orang.. 3 girl 1 boy rmai kn??ada la geng kn Iffah kn?? hihi.. so smlm aku beli present utk baby
diaorang.. blom smpat lg nak jenguk baby..tgk la, kalo aku blik awal, aku g mlm je la.. nak tggu aku btul2 ada ms jwpnya kena tggu ahad je la.. rs lambat sgt kalo tggu ahad.
pas beli present aku mkn pizza *ut, mmg sdap la mkn ayam(sweet & spicy wing) ngan pizza, skrg mnaip pun rs terliur je.. ;p

smlm kuar bdua je ngan husband, tk bawa Iffah , sbb tkt blik lambat .. lg pun smlm ujan, sian anak ibu...minggu dpan k..

Sunday, March 29, 2009

hari ahad pun keje..

tak adil btul, ari ahad pun kena keje,ksian anak aku.. boss bila nak bg naik gaji ni????
huuuuuwaaaaaaa....

Friday, March 27, 2009

Iffah with ayah...

video

Aku rs kelakar bila tgk video ni, skrg ni dia mmg suka sgt mnjerit. dah pndai ckp 'ca ca ca.'

'a yah, a yah' bila plak nak dgr Iffah sebut 'ibu' plak eeek??? ;p jeles ngan husband tau!

psst..sila abaikan background kat blakang tu. umah kecik, sob.. sob... (kotak2 kat atas almari tu adiah ms kawin, yg tu br separuh, yg separuh lg dah guna..hihi)

Tuesday, March 24, 2009

Iffah jadi perhatian~

Opps..mcm artis lak,hehe tkdela sbnarnya nak citer skit pasal blik kg aritu, apasal aku letak tajuk mcm tu?? takde, sj je nak bt gempak, blik kali aku mmg hepy wokey, Iffah kali ni jd perhatian,yelah skrg ni dia dah pndai senyum bila kita agah, lg pun dia blum knal org lg, so sape2 dukung,dia diam je @ pun byk songeh.. smpai jeles abg ajiq tau(anak abang ipar aku)

20/03 (Jumaat) ~ 8.00 pg br gerak dari rumah,kitorg pergi blima, aku,husband,iffah,adik ipar,ngan gf dia(wati-sgt peramah wokey,satu kpala ngan aku) dlm pkl 1 tgh ari kitorang dah smpai penang, best2, smpai2 je mknan dah thidang trus mkn, jhat kn aku??hehe petang kitaorg tk kemana sbb husband letih drive,so kitorg tido......zzzzzzzzzz kalo dah pegi mana tk best la kalo tk mkn char kuey teow(btuk ke ejaan ha?) mlm tu jgk kitorg g mkn...hmm sedap,sedap,sedap(ikut gaya upin & ipin)

21/03 (Sabtu) ~ 10.30 pegi Selama,Perak. adik ipar aku yg lg sorang tunang, pning aku, jln g umah dia mcm g genting! blik dari selama terus g umah knduri umah mak lang, tolong la apa yg patut, tk byk aku bole bt keje, Iffah mragam, ngantok + panas. (fuhh..cuaca sana mmg pnas kalo siang)

22/03 (Ahad) ~ g umah mak lang lg, majlis start pkl 11.00 pg, pkl 2.30 je aku blik, aku tk than skit kpala, blik tido.. nsib baik ada wati, bole tolong jg kn Iffah.huhu..
Pkl 10.30 btolak blik KL.

gitula ksah nya..hm.. raya ni br balik lg,yela thn ni turn braya umah husband aku, tkleh nak braya ngan family kat KL..sob sob..

nak bole nak mnunjuk aksi Iffah kat sana, memori card kamera kat adik ipar lg la..;(

Monday, March 23, 2009

Ngantokkk.....

aku ngantok giler!!! btolak dr kg pukul 12 pagi,sampai umah pkl 4 pagi, tido brp jam je, mcm mana tak ngantok...skrg ni mnaip pun rs mamai..

Thursday, March 19, 2009

dah mula dah~


Ni amik ms aku nak tido kn dia,see.. 'bu,Iffah tk ngantok lg la,amik gambo dulu...'
Ish,mcm mana cara nk bg baby supaya senang tido?? aku tgk anak org lain senang je tido.. Iffah ni mmg jenis susah nak tido, naik geram aku,rs nak gigit je..hehe...Sbnarnya dia mmg mngantok tapi ntah knp Iffah msti nak mrengek dulu,skrg ni lagi la, suka mejerit,kadang2 tu mcm sengaja je..pandai btul!tangan aku naik lenguh tepuk2 bdn dia, biar cpat tido.. dulu dia tido ngan buai,tp aku dah tak biasakn,susah kalo g mana2,tkkan nak heret buai kehulu khilir, kalo tido kat buai,buai tu berenti,mula la, tjaga.Kadang2 senang plak dia tido, mcm semlm g check up, blum abis nurse bt check up,dah terlelap.. ngantok sgt la tu.. Ada ape2 cdangan tak?????






akhirnya...

yeyeh!! aku blik kg esok! pning jgk pkir, takpelah, g je lah..smlm aku dah start packing baju yg nak bw, kalo dah ada anak ni kn,pnuh ngan brg baby je.. smlm jgk la aku baru siapkan bekas cincin & album,untuk apa?? haaa.. ari sabtu ni,mak mertua aku nak g merisik utk anak yg no 3 (adik ipar aku, adik ke?? tp sbaya..tak kisah la) so aku prepare la apa2 yg patut.. huwaaa... ngantok la...smlm tido lambat lg...... busy la skrg,maklumla nk bcuti kn,sblum tu kena siapkn keje dulu...

Tuesday, March 17, 2009

Nak Ikut ke tak????

Addoii... aku tgh pning kpla ni,weekend, husband nak blik kg kat Penang,sedara dia nak kawin, hati aku berbelah bg nak pegi ke taknak..keje kat opis blambak lg nak kena bt..fuhh..kalo blik kg keje akan btambah lg, ntah bila nak siap pun aku tk tau, tp kalo tk blik kg rs rugi plak sbb bkn slalu blik kg kn, yela..kalo tkde RM500 tkya brangan la nk blik..dah alang2 blik ingat nak ikut sekali..lg 1, ksian kat mak mertua, jarang benor jumpa cucu ksayangan dia ni(Iffah ni cucu pompuan ptama tau belah aku ngan husband..;p)


nak ikut k tknk..nak ikut ke taknk...?????????

Monday, March 16, 2009

Aku nak semua tu!!!!!

OOhh..Tidak!!!Aku d tag ??? ;p poyonye.. hehe,(Thanks Kak Dyla,bg isya peluang nk jwb tag ni)Meh sini aku jwb, tk susah, senang je..(dgn angkuhnye..;p)

The rules are: 1) Make a list of what u want on your birthday
2) The list should be 10 numbers
3) Post the image of this award to your posting
4) Give it to 10 frens of yours
1)tepat jam 12.00 8 Oct aku nak semua org wish happy bithday kat aku (boleh gitu?? )
2)aku nak mkn yg sdp2 je, (diet2 tolak tepi dulu, 1 ari je takpe kot..haha)
3) mcm kak dyla gak,aku nak umah, umah bangloooow tau.... (smbil mmuncungkan mulut mnyebut banglow.;p)
4)laptop pakej ngan maxis broadband sekali! biar snang nak bblog kat umah @ kat mana aje..lg 1, kalo boss suruh check bank balance kan senang takya la kena dtg opis awal2 kn.. ;( (boss,belikan 1 bole tak????)
5)nak blik kampung kat seberang sana- Jakarta Indonesia (mak bpk aku org indon la,tp aku lahir kat sini,sejak lhir tk penah jejak pun :( mahal weh tambang nak ke sana)

6)nak kete..(apa brand pun tak kesah la,org nak bg kan?? psst...brani ke nak bawa??aku ni nama je ada lesen tp tk penah bawa..fobia nmpak lori/bas bsar2..eeee..)
7)h/p tk kesah apa brand,janji tbaru & canggih..(skrg aku guna motorola V3I,ni pun adik aku punya..hihi)
8)nak bilik tidur yg bsar lg dhias indah...yelah bilik tidur kn tmpt nk brehat, bole tidur ngan lena sambil diulit mimpi2 yg indah tiap2 hari...hahhaha..
9)nak g mngembara(ceh ayat...) @ mlancong.. sbb bajet ciput nak jelajah dlm m'sia pun payah..
10)kapal terbang!!!rs2 nya ini la yg pling mplampau kan??bole g mlancong serata dunia.
Laaa..10 je ke?? kak dyla,mana ckup, pnjang lg list kat kertas ni, aku tknk tag sape2, sape yg rs2 nak bt,silakan..apa slahnya free hehe..


Saturday, March 14, 2009

Seronoknya!!!!

Haha..pagi td ms nak bsiap2 g keje, aku nmpak husband cek berat bdn dia of coz guna weighing scale(tak scanggih kak dyla punya ;p,ni pun percuma dr OSIM),pastu aku pun tringin la cek jgk,tknk mgalah wehh..wah...sonoknya aku!!!nak tau tak brp brat bdn aku skrg???? 51kg!! ada prubahan ni, last 2 week brat aku 53kg,dah trun 2 kg! tpuk tgn sikit!!haha..bengang je husband.. yg sbnarnya skrg aku dah kurgkan mkn mlm, mkn nasi pun dah dkurangkan,susahla nak maintain 45-47kg,mcm ms anak dara dulu..sob..sob..takpela janji sihat kan???

Esok nak g kuala selangor,follow abg sepupu nak tunang, mggu lpas adik dia yg nkah, dua bradik ni bt majlis sama2 bln 6 thn ni,untung makcik aku ni,dpt menantu skali 2, hm..nak smbung bt keje la..


psst..tgh sakit kpala ni,tk ckup tido..(x ckup tido k,tlbih tido..hehe)

Friday, March 13, 2009

tada.....hehe




ni la gambo tudung yg irene bg...yg warna purple plak boss bg, arini tkde mood nak bt keje, dtg pun lewat td, ambil 1/2 day leave..kpala pun pning..esok smbg citer k..

Thursday, March 12, 2009

wayang

semlm,dlm pkl 4 ptg kot aku call hubby,sj gatal nak tepon hihi, then aku ckp kat dia nak tgk wayang citer upin & ipin tu,mcm best je,ntah knp smlm hubby aku nak plak join tgk citer tu. So smlm aku g tgk wayang kat galaxy ampang,fuhh! nasib baik la sempat,sbb kitaorg g tgk pkl 8.45p.m, hubby amik aku kat opis around 8.40p.m..vvoomm!!!!hubby aku bw kete laju je, yg best nya hg ticket murah je RM5 1 kepala,aku lupa plak yg smlm ari rabu.enjoy sgt la citer tu walaupun citer bdk2 haha...yg penting aku leh release tensen kan..al maklumla kn,akhir2 aku rs pressure sgt kat opis ni..(lain kali aku citer)..mmber opis aku bbulu je bila aku sms dia time nak msk panggung,

sms aku : aza,skrg kak isya kat galaxy ampang,tgk citer upin & ipin, murah tau
RM5 ,jgn jeles,haha!!

sms aza : akak g ngan sape?husband eek? x aci la mcm ni..;(

actully dia yg beria2 nak tgk ms citer ni mula2 kuar..ampai skrg blom tgk lg

thanks hubby sbb tman kn istrimu walaupun aku tahu sbnarnya dia busy dgn business dia..huhu..


psst..sbnarnya mmg dah lama aku nk tgk citer ni,tp ms tk mgizinkan..kesian kn??;p so sape2 yg blom tgk g la tgk...

Friday, March 6, 2009

rezeki lagi...

alhamdulillah..arini ms aku tgh bz ngan keje, aku dpt 1 bungkusan.. wah.. aku dpt 2 helai tudung la,thanks to Irene(branch manager kat segamat) . nanti aku amik gambo, lawa.. tp bkn dia yg pilih,staff dia yg belikan. aritu dia ada ckp kat segamat ada program derma darah, pastu kat situ ada jualan murah,ntah mcm mana dia kata kat sana pun ada jual tudung, murah je.. aku pun suruh dia belikan satu(bkn mintak tau!) mana tau aku tringin pkai ke kalo dah tgk tudunbg tu kn,kalo tk bkenan bg kat mak je la kn?hehe jahat aku ni.. Tp harini aku dah cuba, mmg suka sgt.. Irene kata tak ya bayor..dia ikhlas bg..hehe sukanya...lalalaa....


taksaba nak pkai ms knduri kwin sepupu nanti.!!

Tuesday, March 3, 2009

Makan Free.....

Mcm gempak je tajuk entry mcm ni..hahah!!betul..tdi ms lunch aku ngan mmber opis mkn kat luar..kat tempat rehat lepas lebuhraya kesas.fuuh…sedap..lupa plak nak amik picture.kalo tak silap restoran alia kot.nak tau aku mkn apa?menu kat situ sama je..tapi yg special ikan bakar & ayam goreng berempah,pastu ada sayue taugeh,nenas,ngah kuah kari ayam,daging,ikan + belacan,terliur tk????;p Murah tau..satu set tak msk air,kalo ikan bakar RM6.00 tp kalo ayam berempah RM4.00. mcm promote je..tp betul..mmg sedap..

Citer psala anak aku plak,perangai iffah sekrg btul2 buat kami skeluarga geram (sbb duk ngan mak) geram bukan sbb mrh tp apa ekk..ntah la mcm mana nak trangkan eekk..mcm ni cerita sbnarnya,smlm aku blik dlm pkl 10.00 malam dah smpai umah ..aku buka pintu je aku tgk iffah ada kat dlm walker tcengang je tgk ibu dia kat dpan pintu. Aku apa lg

Aku : Iffah…ai tk tido la lg k??
(Iffah masih bt muka blur lg…)

(pastu aku kira sambil menyanyi) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10!

Iffah gelak sakan pastu loncat2 kt dlm walker…

Mak :Apalah..dia tknk tido..than betul mata dia.

Aku : Yer k?Iffah tknk tido ye…

Nk tau tak pkl brp dia tido…jeng jeng jeng.. dlm pkl 1 pg kot br tido!!!!
Pastu pkl 4-5 pagi dah bjaga,pkl 8 aku tgk bilik mak aku(sbb iffah tido ngan mak aku(hehe),dia tgh main sorang2. mak aku plak yg tido. Aku dukung la iffah,kjap2 tinggal kat dlm walker sambil2 aku bsiap nak g keje.nasib baik la iffah duk diam j kat walker tu, huh!!aku tgk jam dah dkt 9 a.m. hari2 lambat dtg keje mana bole kn? mcm biasa kena cium iffah dulu br bole g keje.

P/s Td pkl 3 aku tepon mak, aku sj je tanya iffah tido tak??mak aku kat dia tido lpas zohor td.. Ish…aku pun heran iffah ni tak ngantok k???

Balik ni aku tgk lg dia tido tak…..
Related Posts with Thumbnails