Thursday, April 2, 2009

Kipas oh kipas....

Semalam mak aku tepon,

mak : sya, ko telepon bpk ko , kipas kat dlm bilik tbkar kot td, skrg 1 umah tkde letrik, mungkin kena tendang kat suis utama kot
aku : ha??!! abis tu? (aku tgh blurrr)
mak : ye la, Iffah ni mcm mana nak tido kalo tkde kipas,(lor..lupa plak, anak aku tk bole tido kalo tkde kipas,kecuali ngantok sgt br dia tido)
aku : ok la nanti saya suruh bpk call,
(mak aku guna hp baru, nombor tel separuh kat sim card, separuh kat hp, tu pasal mak aku tk trus tepon bpk aku)aku pun call la bpk aku, cerita la psal kat kipas kat umah tu..

aku dah tpkir, mlm ni msti Iffah tido ngan aku, yeye!!
tp mlm smlm mmg pnasla, aku tgk Iffah tk lena tido, bpeluh2 (Iffah ni mmg cpat bpeluh) ,
Iffah,kita suruh ayah pasang aircond nak?? ;p
smlm duty aku kmbali seperti ibu2 lain yg mmpunyai anak kecil..

11 mlm ~ dodoikan Iffah,anak aku ni payah tul nak tido, pantang letak kat katil msti nak mniarap @ nak bdiri je..
12 mlm ~ bg susu..
2.30 pg ~ bg susu lg (time ni aku tkjut sbb Iffah tido muka tsembam kat bantal! fuh!, nsib baik husband perasan, bahaya tul)
6.00 pg ~ bg susu lg ;p ms ni la dia dah tak mo tido, trus la, mmanjat kat bdn aku pastu ayah dia, nak sruh kitaorg dukung la tu.. huhu.. lpas solat subuh, br la aku bw kuar kat ruang tamu..
7.30 pg ~ ibu dah tk larat la Iffah, ngantok sey.. tido jap ngan Iffah (snang plak nk bg tido), around 8 pg Iffah dah tjaga, aku tgh mamai ms tu, aku tgk dia tgh main sorang2,ksian anak ibu ni..dah tau tkde orang layan, trus naik atas bdn aku, bijak tul.. pastu aku buka mata, bole plak Iffah gelak2, sabo je la.. kalo Iffah pandai ckp msti kata gini 'yeye, ibu dah bgn lpas Iffah golek2 kat atas bdn ibu'

main2 jap ngan Iffah,pastu trus bsiap nak g keje..
mlm ni Iffah nak tido ngan ibu lg tak??? ;p


psst..bkn tknak tido sama2 ngan Iffah, tp keje aku byk kat opis, selalu blik lmbat, letih ooo... nak bt mcm mana, cari rezeki kn.. ;(

1 comment:

nmmy84 said...

hi isya.salam singgah, salam perkenalan.nnt link kita k.kt pun akan link awak :))

Related Posts with Thumbnails