Thursday, May 28, 2009

~ Akhir2 ni aku jadi tak siuman :(~

rakan sekerja aku cuti 2 minggu sbb nak amik exam, aduh.. minggu ni aku mm tensen gila ngan bos aku tu, ye la kalo sebelum ni aku ngan mmber aku bole la nak bahagi2 kn keje "ni u buat, yg ni i buat" tp bila aku dah sorang tak ckup tangan dibuatnya, aku rs mmg perangai bos mcm ni la, suka 'order' je tk penah nak pikir boleh ke aku siap kn ke tak? belum abis yg 1 lg dah suruh buat benda lain lg, semalam mmg aku menangis, aku tak tahan, stress sgt, takde tempat mgadu (ada gak aku tepon hubby, tp dia kan keje sendiri, tak boleh nak layan aku sgt sbb ada customer..)

aku terpikir nak cari keje lain, tp dlm 'kegawatan ekonomi' sekarang ni bt aku pikir 1000 kali.. rs syg pun ada sbb aku dah lama kat sini, walau pun aku marah, tp aku syg nak tinggalkn company ni, dsebabkn aku org lama aku risau mcm mana kalo aku resign? lintang pukang plak opis aku ni.. (cehh, perasan je aku ni, mcm la aku penting sgt kat company ni ;p) bos aku ni baik cuma bila dia buat sesuatu last minute , tu yg bt aku hilang sabar, suka2 je suruh cepat, kalo dah lambat tu yg mulut dia 'berbisa' sikit..

aahhhh!!! sudah la, bt sakit ati je.. bila aku tensen aku teringat kan iffah, mood aku akan 'cool' bila tgk gambar / video dia ni.. best je jd budak2 kn? happy je ...

video

aku yg 'overdos' nak ber'ckp' ngan iffah, abaikan je la bilik mak aku yg besepah tu ye, jgn tak percaya tu semua keje iffah la tu.. hehe (nak salahkan anak plak)



pstt..aku bersyukur dkurniakan iffah, dia la penghibur hati aku dkala aku berduka..

Tuesday, May 26, 2009

~ yg diingini dah dapat! ~

aku happy la harini, knp?? kan aritu ada citer pasal air cooler, ha... arini aku ter'jalan2 kat kdai sebelah opis aku, aku ternampak ni.. mcm mana la sebelum ni tak terpikir nak ke situ? murah la.. aku dah beli tau! yezza.. aku suka aku suka!!!!! air cooler ni mmg simple, sbiji mcm kat bwh ni ha.. cun kan???


gambar cilok dr mudah .my hehe
aku bz arini, byk keje nak kena bt, boss dah byk kali remind esok nak tgk sumer cheque yg belum kuar lg.. esok awal pg dia dah terpacak depan opis..huhu
psstt.. tak sabar la nak cuba air cooler ni.. hiks!

Monday, May 25, 2009

~ serba tak kena la! ~

bengang! tu je la yg mampu aku nak bg tau, nak citer ke, tu la aku bukan main exited lg nak tggu ari ahad, bkn apa nak g kenduri kat kuala selangor, sepupu kawin.. apa yg tak kena???


1) janji tak betul - kata pkl 11 nak pergi (mak cik aku yg inform), so pkl 10.05 of coz la br nak pepare brg iffah (susu, nestum, tisu basah dll ) aku tgk h/p ada missed call , sepupu yg sorg lg bg tau dah nak jln, huh??? kelam kabut la bsiap! apa da.. korang ni janji ntah apa2 ntah!! (dah sampai kat sana mak aku la bebel kat mak cik aku tu..pot pet pot pet)


2) kereta - tiba2 plak ms berhenti nak isi minyak kuar asap plak kat bhgian tayar, kitaorang semua dah risau, leh sampai ke tak ni.. tawakal je la... alhamdulillah, takde apa buruk jd..


3) kedai hubby - adik ipar call kata kedai hubby ada org pecah masuk! trus hubby takde mood, nak patah balik tak mungkin la kan, kitaorang br je sampai kat umah pengantin.. lesap tv lcd ngan dvd, nasib baik ni je yg hilang.


4) air cooler - perasan tak cuaca sekarg ni panas? smlm lepas balik kenduri ngan g kdai hubby, aku ngan hubby nak cari air cooler, nak letak kat bilik, jimat sikit dr air cond kan? buat letih kaki aku je, hempeh stok abis! aku g 3 kdai je.. tk larat la, bosan nak cr lg, trus balik ngan tangan kosong (mlm tu berangan guna air cooler,aduh sedih.........:( )


5) boss - pagi2 dah kena pot pet pot pet ngan boss, tu yg aku takde mood, walaupun bkn aku yg salah, dia tetap kata dia betul! ye la prinsip dia " boss always right!!! "



dah la.. dr pagi aku dok layan youtube, skrg aku layan lagu yuna.. meh kita nyanyi hiburkan

hati.. ;p

Saturday, May 23, 2009

~ semakin pandai 'bergaya' hehe ~

Thanks kak rose, intan aka ibu arissa , wadah , Tak mo sedih2... biar la apa yg berlaku jd pengajaran..ada hikmah dsbaliknya.. AKU AKAN LEBIH BERHATI-HATI SELEPAS NI.. ;p entry kali ni saje nak pamer gambar iffah, suka benar kalo orang nak amik gambar dia.. layanzzzzzzzzzz ok...







ni kiter amik sendiri tau! pandai tak?? ;p (ibu : iye kan je la ye.. ihiks)



ehem..ehem.. kalo mcm ni ok tak yah??? (mcm bkn budak 8 bln ;p)


nape keretapi ni tak gerak2 eehh?? oooohhh..ayah tak isi duit lg kot!



bosan tau tggu ibu ni, nape lama sangat soping ... :(


aktiviti kiter bila petang, nenek kiter suka bw g sini la.. best tau ramai kengkawan.. enjoy...... hahaha nanti kita amik gambar byk2 lg k, suruh ibu tepek kat blog..



pstt..esok nak ke kuala selangor...selamat berhujung minggu..

Friday, May 22, 2009

~ SEDIH la ~

HARI NI AKU SEDIH..............................................





psst.. sepanjang jln g keje air mata mgalir je... insyallah,ada ms @ mood br post entry.. ;(

Thursday, May 21, 2009

~ buang masa aku je ~

hari ni aku g klinik kesihatan kat kawasan perumahan aku, pagi2 lg aku dah kuar , pagi ke kalo 7.55 pg ??? aku rs pagi la kan, so sampai2 amik nombor, ha.. awal ekk.. dpt gak nombor kat bwh ni,










gambar blur sbb guna h/p hehe



ms ni br no 9, no ni bkn terus bt check up ye, tp nak ambil buku check up tau!(panggil buku je la
) aku bila time iffah nak g check up la paling mls, bkn sbb apa, aku rs ms aku terbuang mcm tu je.. ni pun dah seminggu lewat, kalo terus check up takpe, ni tak, lpas dpt buku pun nak kena tggu lg, dah lpas timbang pun nak tunggu lg utk disoal siasat ngan nurse kat situ ;p (sape yg ada anak tau la kan)

hari ni nasib baik la tak kena cucuk, kalo kena cucuk huh nak mnuggu lg, blom doc nak check lg!!! penah tau dulu aku monthly check up ms pregnant 1/2 hari ada kat klinik tu.. !!! walaupun dah guna sistem computer pun masih lg benda ni berulang.. mugkin ke anak aku yg ke- 2 ,3 , 4 benda ni akan berulang??????

psstt..alhamdulillah, brat iffah skrg 8kg.. pkl 10.45 pg br sampai umah... huhu

Tuesday, May 19, 2009

~ ada sape2 yg rajin tak?? ~

double klik kalo nak tgk k..

tolong tgk kan email aku ni, tak larat la nak tgk... aku tgk mana yg aku rs penting & kelakar je ;p, kalo ada video aku mls nak tgk sbb computer kat opis aku ni lembapsss sgt...
psst.. bila nak abis tgk ni... mata aku dah bpinar2... huhu..

Monday, May 18, 2009

~ aku malu seh.. ~

suka senyum bila letak h/p mcm ni, hihi comot muka iffah..



citernya cenggini, dah jd rutin harian aku, bila awal pg bila dah iffah bgn, aku amik dia bw bilik aku, main2 ngan dia, sambil tu bersiap2 nak g keje, pastu aku kmas cadar, ooh..ya iffah mmg suka main henpon aku ngan ayah dia, iffah pun ada sendiri tau tp mainan la hihi , mungkin iffah ni tau kot dia punya 'tipu' so tak dlayannya.. ok blik pd citer td, pagi sabtu ms aku tgh kmas cdar aku siap nyanyi lg,

Hello siapa itu, hello saya di sini

aku lupa lirik lagu ni mcm mana, jd aku dok ulang la ayat tu, time ni iffah letak h/p kat telinga dia tiba2 aku teringin nak tgk apa yg iffah bt, sbb dia tgk screen h/p..
Bila aku tgk screen h/p tu ada perkataan ni


CONNECTED :
K** R** (nama member chat aku)


huh???? Apa yg iffah bt ni, alamak, kalo just call takpe ni time aku nyanyi lagu kat atas tu! Dah la suara sumbang pagi2,, adusss malu aku kalo jumpa bdk tu (yg iffah call)
kalo ms tu iffah bersuara 'ta ta ta ' ok la jgk kn, sbb mungkin 'bdk tu' tau aku terdail no dia kn? ni tak, iffah diam seribu bahasa.. Sabo je la ku.. Aku citer kat hubby,bole dia bantai gelak kan aku..;( citer kat aza pun sama! Bkn nak simpati ;p



psst..rs2 nya 'bdk tu' msti ingat aku giler, 1 sbb call pagi2, 2) aku nyanyi suara bbuuuwweekk.. Bole muntah ;p hahhaha

Saturday, May 16, 2009

~ dah sihat ~





alhamdulillah, sekarang ni iffah dah tak demam, mlm pun dah tak merengek lg, skrg ni aku bg iffah mkn nestum semula, ye la kalo klinik gov tak bg mkn nestum, diorg suruh bg bubur , tp bt sementara ni aku bg nestum sbb mulut iffah tak brp baik lg (aku rs bubur keras sikit).. minggu dpan kita g check up for 8 mths punya eeeekk.. jgn nak mgelak tau.. ;p tp apa yg aku perasan kn tiap kali nak g check up, msti iffah demam, mcm tau2 je nak kena cucuk.. hm.. mcm2 la iffah ni..


hari ni hubby ada kursus, start pkl 9 pg tau la plak pkl brapa abis kursus, tu sbb aku dtg awal arini pkl 8.45 dah tpacak depan opis..org lain syok je bole relax2 kat umah, aku????? uwwwaaahh...rindu nak manja2 ngan iffah..


psst..tgh stress giler pasal keje!

Thursday, May 14, 2009

~ untuk dikongsi ~

ni aku dpt email dr seorang sahabat... rajin2 kan utk baca eekk... ;p dpt pahala tau..



Untuk mendapatkan keberkatan dan keredhaan Allah
subhanallah Taala untuk muslimah adalah terletak pada
tanggungjawab/ peranan isteri terhadap suami.

Antara tanggungjawab yang wajib untuk isteri mendapat
lebih pahala adalah seperti dibawah :-

1. Memberi/membuat segelas air untuk suami
Fadhilat : mendapat pahala puasa sunat 1 tahun

2. Menyedia/memasak makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat : mendapat pahala haji dan umrah

3. Perkhidmatan yang diberi pada suami
Fadhilat : mendapat pahala yang tidak putus-putus

4. Menghamilkan benih suami
Fadhilat : mendapat pahala syahid

5. Isteri mandi Junub dengan suami
Fadhilat : pahalanya seperti sedekah 1000 ekor kambing
pada fakir miskin

6. Suami meninggal dunia dahulu dari isteri dan
meninggalkan anak
Fadhilat : Isteri mendidik anak itu menjadi seorang yg
soleh/orang yang berguna dengan didikan agama yang
sempurna. Maka suami tetap mendapat pahala dan menjadi
benteng dari api neraka. dan sekiranya isteri
berkahwin lain, suami yangg meninggal itu tetap dapat
pahala sekiranya didikan Isteri pada anak-anak
berterusan dengan baik.

7. Isteri yang memandang suami dengan harmoni dan
menyukakan
Fadhilat : seolah-olah berzikir kepada Allah

8. Sekiranya seorang isteri meninggal dunia dengan
keredhaan suaminya dia terus masuk syurga!Fadhilat jadi Isteri!

~ bila takde mood aku akan.... ~

Aku kan kalo ms boring @ takde mood (biasanya ms keje la), mesti nak bbual ngan seseorg tp biasanya aku akan call hubby.. ayat yg biasa aku guna

“Abg, citer aar sesuatu, yg bole bt syg rs exited “

pd aku, tak kisah la citer apa pun, walaupun ianya cuma plan utk hari minggu, contohnya nak bersihkan bilik ke, nak jogging ke, nak g umah biras aku ke, tp aku rs ‘teruja’ nak tggu aritu, itu la yg bt aku rs tak saba..bt aku tenang (ye ke? layan je la) pastu bila aku pikir apa aktiviti aritu, ish mesti best, hahhaha ‘giler’ kan aku ni… mcm ni pun nak exited..

so, semlm pun sama aku takde mood, mcm biasa lpas call hubby tanya mcm ayat kat atas tu .. tu diaaaa (ayat org penang ;p) lpas ni aku ada ‘keje’ yg hubby suruh bt, sbnarnya adik ipar aku mintak tolong, apa tu? buat barang hantaran la.. skrg aku tgh pikir nak bt jenis yg mcm mana eekk, warna apa, brp byk nak bt, tkkan nak ikut citer rs aku kn? tp bila pikir balik ckup ms ke nak bt, majlis bln 9, bbrapa ari je lpas raya..

tgk la mcm mana,akan aku usahakan bt yg terbaik.. hehe poyo je ayat..


psst..share la,korang kalo takde mood bt apa? ala…kalo shopping2 ni dah biasa dah.. yg lain sikit… hehe

Wednesday, May 13, 2009

~ tak sihat.. ~

bkn aku yg tak sihat.. tp permata ati aku..sian nya anak ibu ni.. ari isnin aritu aku blik awal, bw iffah g klinik.. kdg2 aku pun tak paham, kalo siang aku tgk iffah ok je.. bole main2 lg, mrangkak ke sana sini, mulut tak bhenti2 nak pot pet pot pet (guna bahasa dia ;p), tp bila mlm time nak tido susah btul nak pastikan iffah btul2 lena, tido jap pastu 10-15 minit merengek.. pastu tido.. berulang2 kali.. aku ada bg tau doktor yg iffah ni bila mlm susah nak tido, ber*k sehari lbih 3 kali, bdn panas sikit.. doktor kata iffah kena virus, itu biasala... huh??? ni yg aku risau, kerap sgt iffah tk sihat, br je baik dr selsema, dah jd mcm ni plak..


Harap2 anak ibu cpat sembuh..


psst..akhir2 ni fikiran aku bserabut pikir pasal iffah ...aduhhh...

Sunday, May 10, 2009

~ yg pertama bg ucapan... ~

smlm aku tido lambat, iffah mcm tak brp sihat (bersin je..), 1 ari kat umah mlayan iffah je la.. smlm sms hubby tanya balik awal tak, sbb nak ajak tgk wayang.. ;p tunggu punya tggu pkl 9.30 mlm br replay, kata rmai customer... dlm ati " tak jd la mcm ni nak tgk wayang :( "

sambil2 tu aku layan tv ngan mak..cerita RESTU MERTUA best tau citer ni, air mata aku ngan mak mcm air sungai mgalir tgk citer ni ;p sedih tau!

12:08 am - aku dpt sms , "yeah yeah..msti dr hubby.. " nak tau ape msg tu??

Hai...Assalamualikum... Just nak wish kat akak hape mothers day.. . B good mom kat eifa n hsbnd akak... N last punye wish moge2 dpt yg scnd yek..Hehe....Sori ggu...

huh??? bkn dr hubby la...rupa2 punya aza..ingat tak pasal entry ni ? ha..dia la.. aku reply ni

Haha! Skema je ayat ;p ape2 pun thanks

aza ni baik, cuma kdg2 tu dia mcm lurus sgt..ye la bdk lg kn.. thank to aza.. sori la kalo slama ni akak selalu menyakat aza.. bkn buli tau..tp tu yg bt kita rapat kn?? (dia tau aku ada blog, tp tak sure dia baca ke tak?

HAPPY MOTHERS DAY TO ALL MOM!!! mak , mak mertua & to me.. hehe nak jgk.. ;p

psst..byk nak taip sbnarnya tp kena bt keje la.. oooh ya arini ahad aku kena dtg opis, ada benda nak settle..

Friday, May 8, 2009

~ esok nak ke mana?? ~

aku selalu tgk kalendar, bila la PH lg ni.. nak cuti... :( , tp bila dah ada cuti mcm esok (kan wesak day) aku kebingungan.. tak tau nak g mana.. ni yg tak best ni kalo hubby keje sendiri.. kalo hubby tak keje maksudnya takde la gaji tul tak...uwwwaahh...maknanya aku ngan iffah kena bkorban.. takpela iffah..esok kita ajak atuk ngan nenek g titiwangsa nak? iffah suka kan?? hahaha.. tgh pujuk diri sendiri ni, harap2 esok aku tak keboringan wokeh.. biar ms aku yg terluang ni tak dbazirkan...
ingat nak g sogo (keje asyik nak mghabiskan duit je.. ;p ) ada sale ke hah?? cuci mata je pun takpe kan..?????

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU......

psst... mungkin ke aku dtg keje esok???? (mana tau boss suruh dtg ke,maklumla arini dia br blik dr oversea)

Thursday, May 7, 2009

~ iffah buat muka nakal ~

aritu aku ajak hubby makn kat pizza h*ut, biasala ramai org, aku ni tak sah kalo sekali dlm sebulan tak mkn kat situ.. aku rindu ngan sweet & spicy wing! stop! stop! bukan pasal mkanan yg aku nak citer ye.. tapi pasal permata hati aku ni ha.....



bole dia ejek aku ms nak amik gambo..hihi (bdk kat blakang tu nak jgk amik gambo)




korang ni nyibuk aarrr...





ibu pun sama.. tepi la.. hahaha




semakin lasak iffah ni... boleh kurus aku mcm ni.. wakakakaka brangan je la keje ko isya ooii..


psst..dah nak blik ni tu sbb citer pendek je...

Wednesday, May 6, 2009

~ brp kali nak pegi dah.. ~

ha.. tu la, brp kali la aku nak g klinik br telingani nak baik.. sbnar nya telinga aku sakit sejak minngu lpas..br2 ni je sakit ya amat!, mlm ahad aritu aku g klinik kat kepong, sbb sakit sampai tk bole tido , ada la dokto bg ubat antibiotik, tahan sakit & ubat titis kat telinga.. murah sajork wokeh kena RM32 je..

Arini aku g lg, g klinik kat area ampang plak, bezanya ubat sama tp aku kena RM40.. uuwwahh..melayang duit RM5(company leh claim max RM35) doktor bg ms 3 ari je, kalo tak baik jgk ari jumaat dtg lg, kali ni tembak ngan air plak..mcm mana tu eekk?

cpat la sembuh wahai telinga.. tak larat nak bersengkang mata tiap2 mlm dek menahan sakit..


psst.. ms mnaip ni pun aku mcm dah nak ting tong (sakit kpala)

Tuesday, May 5, 2009

~ yeah yeah dah pandai ~

skrg bdk btuah ni dah pandai pegang botol susu, tgk mcm gamba ni... mak aku kata dah lama dah iffah pegang btol sendiri..lorrr..aku br tau, truk kan aku ni... ;p lpas ni apa plak kan syg kan ??



pegang 1 tgn je.. 1 lg bole pgang kaki.. hiks!

time ni iffah tgh mmutar2 btol susu.. bole dia bt main plak..ish..



sampai juling mata tgk kamera.. ;p
tiap2 ari balik keje sibuk tanya mak, apa pkembangan terkini iffah.. smakin bijak anak aku ni.. tp aku risau la, skrg ni bdn dia byk ruam.. mugkin panas, 14/5 ni iffah kena g check up utk 8 bulan.. mesti nurse bising tgk bdn beruam...ape cara nak ilang kan eek?? pkai krim pun tak jalan..
psst..iffah dah nak 8 bulan, cpat nya ms berlalu....



Monday, May 4, 2009

~ pernah tk rs mcm ni?? ~

pagi 1 Mei hari tu aku bgn nak solat subuh, tiba2 aku rs pening sgt, aku rs semua brg kat dlm bilik aku tu berpusing.. aku tk bole nak duduk @ bediri, baring pun hanya 1 arah je, tak bole pusing kanan @ kiri , aku ms tu sempat kjutkan hubby,



aku : bang2, knp pening ni??? (sambil nangis)


trus husband aku bgn dr tidur, urut2 kpala aku tp tambah pening, aku tak tau mcm mana nak citer keadaan aku ms tu.. hubby pun dah tau nak bt apa, trus panggil mak & bpk aku, bpk aku bg air zam2 pun tk 'jalan', mak mertua suruh letak air bawang sapu kat dahi pun masih sama(hubby siap call mak dia kat kg lg)..

dr pkl 6.30 pg sampai 10 pg aku tanggung seksa, br aku gagah kan diri..tu pun sbb aku rs nak buang air b*sar ;p

hubby : lpas ni trus g klinik tau.

aku anggukkan je, dah alang2 aku bdiri kn..tp spanjang jln tu mmg seksa, dgn kpala pning pastu m*ntah... (bpk aku siap bw baldi tu g klinik ;p, ooh ya bpk aku pun ikut g klinik)

lpas check up, doktor kata tkde apa suma ok.. mugkin virus.. ms ni aku konpius.. (virus??) apa2 je la doktor, janji aku sihat lpas ni.. 'dusshh' 1 tmbakan kena kat montot aku (utk tahan pning & muntah) sakitnya msih terasa sampai skrg..

penah tak sape2 kena mcm aku?? aku rs sbb telinga kot, telinga aku mmg sakit, mcm bengkak, nyilu tak bole thn..

tak best btul, cuti aku terbaring je kat rumah..sian iffah takle nak manja2 ngan ibu kan sayang..

pstt..hubby ckp kat aku "nak tau mak tanya apa ms abg ckp syg sakit kpala, mak kata isya mengandung ke??"

alamak, mak takkan la scepat ni... ekonomi tk stabil lg, aduuhaaii..
Related Posts with Thumbnails