Monday, May 4, 2009

~ pernah tk rs mcm ni?? ~

pagi 1 Mei hari tu aku bgn nak solat subuh, tiba2 aku rs pening sgt, aku rs semua brg kat dlm bilik aku tu berpusing.. aku tk bole nak duduk @ bediri, baring pun hanya 1 arah je, tak bole pusing kanan @ kiri , aku ms tu sempat kjutkan hubby,



aku : bang2, knp pening ni??? (sambil nangis)


trus husband aku bgn dr tidur, urut2 kpala aku tp tambah pening, aku tak tau mcm mana nak citer keadaan aku ms tu.. hubby pun dah tau nak bt apa, trus panggil mak & bpk aku, bpk aku bg air zam2 pun tk 'jalan', mak mertua suruh letak air bawang sapu kat dahi pun masih sama(hubby siap call mak dia kat kg lg)..

dr pkl 6.30 pg sampai 10 pg aku tanggung seksa, br aku gagah kan diri..tu pun sbb aku rs nak buang air b*sar ;p

hubby : lpas ni trus g klinik tau.

aku anggukkan je, dah alang2 aku bdiri kn..tp spanjang jln tu mmg seksa, dgn kpala pning pastu m*ntah... (bpk aku siap bw baldi tu g klinik ;p, ooh ya bpk aku pun ikut g klinik)

lpas check up, doktor kata tkde apa suma ok.. mugkin virus.. ms ni aku konpius.. (virus??) apa2 je la doktor, janji aku sihat lpas ni.. 'dusshh' 1 tmbakan kena kat montot aku (utk tahan pning & muntah) sakitnya msih terasa sampai skrg..

penah tak sape2 kena mcm aku?? aku rs sbb telinga kot, telinga aku mmg sakit, mcm bengkak, nyilu tak bole thn..

tak best btul, cuti aku terbaring je kat rumah..sian iffah takle nak manja2 ngan ibu kan sayang..

pstt..hubby ckp kat aku "nak tau mak tanya apa ms abg ckp syg sakit kpala, mak kata isya mengandung ke??"

alamak, mak takkan la scepat ni... ekonomi tk stabil lg, aduuhaaii..

13 comments:

nmmy84 said...

ha ah ntah2 preggy.wdh bace pun tengok mcam preggy.hehehe.

mrs e said...

iskkk..nape leh jd camtu ek

naja pun penah kena muntah² dulu, sampai kan bile dah banyak kali muntah terus jd demam sebab dah hydrate..tp pening ke x tu x ingat lah pulak

g klinik doktor pun cucuk kat punggung gak..aduhaiiii

sekali rupe² nye sebab makan garlic bread banyak sangat..kan 'panas'..mmg hantu garlic bread betul masa tu..lapar sket je wat, sket² buat..haha

isya said...

wadah ~ amboi wadah..tkde maknanya, br last week abis
'turun bendera jepun'.. hehe

mrs e ~ tu la naja, musykil tu isya, ooo.naja ni 'hantu arlic bread' eekk..

[-suziey-] said...

jeng jeng jeng..haaaaa..peknen..yeayy..kkeekk:D

jgn riso..anak tu rezeki..cewahh pndai je ckp:p

[-suziey-] said...

lupe plak nk jwb..emm pnh rs cengitu tp xde la lama sgt...ish lame jgk isya kena tu...seb bek bkn drh tinggi..

@e_da said...

Isya... ida penah kena mcm tu masa study dulu... DOctor kata ida kena MIGRAIN.. ida seminggu kena mcm tu masa nak final exam.. tgk semua berpusing.. bila muntah mmg lega... byk kali gak muntah masa tu...

@e_da said...

opss lupa sket.. idapun kena cucuk kat punggung 2 kali sebab muntah banyakk.. doc pun bg la dua das... huhu

isya said...

suziey ~ ye betul tu ,anak tu rezeki.. suziey plak, bila nak tambah? dah ada plan k? hiks!

isya said...

@e_da ~ ooo...ida kena gak ke? seksa kan ms tu.. mmg rs insaf, pnyakit ni bila2 je nak dtg, tak kira usia.. mintak djauhkan kjadian ni berulang...amin..

nuarliesya said...

hai isya,
haaa nak tau naper jadi camtu..rasa nyer sama cam lieza juga tu..tanda2 awal migrain..lieza selalu juga jadi cam tu..kalau datang opis terpaksa balik sebab sakit sesangat..jgn tension2 ubat nyer heheheeee..
pasal tepung kek tu isya boleh direct ke http://aq1s.blogspot.com disana boleh tengok pelbagai jenis tepung..harga yang murah dan cepat untuk menyediakan nya...jom jengah ke sana atau boleh direct sms lieza, no lieza ada di aq1s.blogspot.

isya said...

nuarliesya ~ ha?? migrain eekk. ok ok lpas ni tak le tensen2 kn..
ooh ya, nanti isya terjah, sabtu ni cuti, bole la bt..hihi

DYLA said...

tak penah kene mcm ni.

tekanan darah ok? bykkan minum air msak k.

kdg2 kurang darah pun jadik mcm ni

isya said...

Dyla ~ tu la kak, takut gak sbnarnya.. isya mmg kurang minum air maasak..ok la lpas ni cuba k.. (mseti cuba utk kesihatan!!! hiks!)

Related Posts with Thumbnails