Thursday, June 4, 2009

~ aku bingung la ~


HARAP JGN BOSAN NAK BACA BEBELAN PANJANG AKU NI YE!! ;p


kat sini aku nak bg tau, 5-6 ari yg lepas mak aku masuk wad kat hospital selayang, punca?? belum pasti lg tp doktor rs ada kena mengena ngan jantung, so dlm ms mak aku kat hospital aku cuti, kena jaga iffah ngan berulang alik ke hospital..sgt letih oooo..

alhamdulillah, petang isnin yg lalu mak aku dah boleh keluar hospital, sebenarnya hari tu aku mintak tolong biras jaga kan iffah sbb aku tak boleh amik cuti lama, biasa la hujung & awal bln kn? gaji belum kira lg, tak cukup tgn dbuatnya, nak layan kerenah bos aku tu lg..ish.. (tk baik merungut tau!! ;p)

dpendek kan cerita ari selasa aku ada bg tau mak, iffah aku nak hantar rumah biras aku tu ke.. ye la aku tau mak aku br balik dr hospital, bdn masih lemah kn, larat ke nak jaga.. tp mak aku kata "biarla iffah kat umah, bpk kau kn ada" hmm... so aku mls nak ckp byk2, iye kan je la..


pagi td MIL aku call, tanya mak aku mcm mana, iffah sape jaga, pastu aku cerita la dr A sampai Z, MIL aku tanya mcm ni "knp tak suruh je kak I*a (biras aku) jaga, sampai mak btul2 sembuh? biar iffah serasi kat sana, nanti 2-3 ari iffah dah sesuai kn diri la.." knp MIL ckp mcm tu?? ha...mcm ni, iffah ni mcm tau2 je aku nak hantar dia kat umah biras aku, mula la nak demam, mmg btul pun isnin tu bdn dia panas ..ms aku tinggalkn iffah nak g keje, menangis je dia.. mungkin belum biasakn diri, lg 1 sekarang ni iffah dah pndai 'kenal' orang,

apa yg patut aku bt ha?? aku senarai kn apa yg m'bingungkan aku ye :-
1) kalo aku suruh biras aku jaga iffah, maknanya aku kena tunggu hubby tutup kedai dia dulu baru blik rumah dr ampang ke jinjang tu dlm 12.30a.m (jauh tau perjalanan, plak tu mlm2 buta, ada berani ka nak bw itu budak kecik?? risau beb..

(yg ni plak, bila dgr MIL ckp kat phone td,aku dpt rs diorg msti pikir aku tak percaya je kat biras aku tu, bkn mcm tu ye, pnyebab iffah demam, mungkin aku sbb aku bw dia g hospital ms melawat mak, tempat tu kan tak sesuai utk baby,byk kuman(ni nurse yg ckp wokeh), tp aku 'terpaksa' bw, DARURAT!)


2) tak tau mcm mana nak ckp ngan mak aku, kalo boleh biar la tunggu mak btul2 sembuh dulu br jaga iffah, mungkin seminggu dua ke kn?? mcm mana nak ckp ha?? kesian plak mak aku sorang2 kat umah kalo takde iffah, (mak aku ada bg tau ms mak aku berdua je ngan iffah, iffah jd bdk baik tau, duk diam je, nak main pun depan mak aku je, meragam bila nak susu je,pastu tido, gud girl! lg 1, mak aku ni tak boleh duk diam kat umah je, kalo ada kawan takpe, kwn mak aku iffah la.. hiks! ooh ye mak aku ni cepat rs bosan walaupun dlm sakit.. (ni kes aku tak nak kecik kan ati mak aku la ni)

ala 2 je, ;p kdg2 aku tpikir, susah2 biar aku bw g opis je, hehe mcm la bole bt keje kalo iffah tu ikut...arrrggg..tulun, tulun....................

psst... tak suka la nak memeningkan kepala, bang (hubby) , abg je la jaga iffah ye..hehe (mcm2 masalah le)


2 comments:

Intan said...

Intan pon nak tumpang pening gak ni but dari apa yg intan baca rasanye elok iffah dijaga oleh ur mom coz dia ada kata iffah baik je kan bila ngan dia. Tambahan iffah dah mmg serasi ngan ur mom :) Mmg lu blh tak nak membebankan ur mom but kesian gak dgn iffah dahlah demam dah tu nak adjust "keserasian" lak ngan ur biras...takut dia tak selesa lak nanti.

Setuju sgt tak sesuai amik anak mlm-mlm. Tak elok sangat utk budak especially baby lagi kan...

Maybe isya bglah reason diatas kat ur MIL & biras coz kepentingan dan keselamatan anak kita pon mesti didahulukan jugak.

isya said...

thanks intan, sekrang mmg isya bt mcm yg intan bg tau, mmg isya penah bw iffah blik umah mlm2,(ms tu MIL ada kat umah biras, ambil peluang nak jaga iffah bila dtg KL,) mmg dia tido tak lena..menangis je.. tu yg fobia..

Related Posts with Thumbnails