Friday, June 19, 2009

~ cuba brand lain plak ~

sejak lahir lg aku beli botol susu iffah brand anak*u @ pure*en , hm.. iffah ni mmg payah kalo aku tukar nipple (brand), jd aku biar la guna 2 brand ni je..

tp aku geram bila nipple tu ada 'bendasing' melekat! tak suka tak suka! knp boleh jd mcm tu ye?????? tak sampai sebulan dah jd cenggitu!

kali ni aku cuba ni plak beli yg kecik dulu, kalo iffah nak ngan botol ni & tahan lama sikit bole la beli lg... ;p (kedekut!)

ms aku g spectrum, nak beli nipple yg br pastu saje la singgah kat guard*an , tu yg terus amik je botol ni.. takpe kan kalo perabih duit sbb ni..lallaalaa~~~


ni yg iffah guna sekrg..

tp beli ni gak, beli lebih sikit boleh simpan kn.. hehe + beli baju utk iffah utk kenduri kawin sepupu minggu ni.. ibu punya???? takde la.. semua utk iffah je..


pstt.. brand NUK ni ok ke? brand apa yg ok lg ye?? bab2 ni kureng le.............

3 comments:

iEfa said...

cube try mum...beli kat mother care...agak mahal sket laa...tp tk laa sgt...botol kecik tuh dlm rm35 tak silap..ker 30...cam maisarah mmg tk mnm byk...max 5 oz...so kiteorg mmg tk pakai botol besar...tp btol besar n kecik beh kurang jek...cume nyer promoter tuh pon ckp budak byk masalah btol byk mek mum...k laa dr mule gune btol sampai skrg pakai mum...

dulu ader gak pakai btol2 biase...puting kene kaler cekelet tuh...maisarah tak ske puting yg keras2...+ dulu fuuly bresfeed sampai 6 bln...

nwey worth laa beli mum tuh..lame pon lame tahan nyer..lagi pon tk laa was2 dgn segale jenis2 recyycle plastik yg digunakan etc2 laa... eh panjang lak comen...heheheh

PuteriSatu said...

Aqilah guna Avent... try avent... mana tahu iffah suka... klu nak lagi jimat try brand pigeon...pun ok gak...

isya said...

iEfa & Puteri Satu ~

ye ke? insyaallah nanti isya cuba k.. thanks

Related Posts with Thumbnails