Thursday, June 25, 2009

~ KeCiL HaTi ~

apa perasaan korang kalo org tu mcm tak hargai apa yg kita bt? sakit hati tak? geram aku..

perbualan aku ngan hubby kat phone td..


aku : dpt tak sms? ( hubby nak tau brp duit sales kedai dia yg aku tk bank in kn lg)

hubby : aa..dpt.

aku : eehh lupa plak mak cik yg sewa dpan kedai abg tu dah byr ke?

hubby : belum, dah masuk 2 bln blum byr..

aku : hm..ntah la, abg selalu 'dpt' org yg mcm ni je.. (lambat byr @ tk byr langsung terus cabut lari) mintak la.. ;p (saja suruh, padahal aku dah tau dia takkn bt nye, sbb hubby aku ni berat mulut bab2 mcm ni)

hubby : nak bt mcm mana.. biar la..

aku : expenses bln ni abg tak bg tau lg,brp abg dah guna utk kedai?

hubby : ntah la, nanti la br bg tau, nak ingat2 kn balik..

aku : ha.. tgk, abg mmg mcm ni la.. mana leh bt mcm tu, kalo tak ingat mcm mana? kn dah susah syg nak update. (aku tolong hubby bt kn a/c utk kedai dia)

hubby : nanti la nak pikir.

dan bila aku ckp je pasal duit tu, duit ni (duit sales) bkn dia jwp, kalo jwp pun msti hm.. hm.. dm..

aku : dah la mcm ni mls nak tolong abg lg, biar abg bt sendiri.biar jd mcm dulu.. tak tahu sales brp.. syg bt ni bkn utk syg tau,suka2 nak tau brp abg belanja semua.. syg bt ni biar senang utk abg refer balik kalo jd apa2!

terus aku tutup phone!mengalir air mata aku.. aku bkn nak control duit hubby.. aku bt semua ni biar dia tau duit sales yg tiap2 bln tu kemana, untung brp? tp bila dah jd mcm ni, aku mmg dah takde mood nak bt a/c utk kedai dia..


PSST...ANAK AKU KENA DEMAM CAMPAK LA... br mula bintik2 kat kaki..

jap lg kena minta ampun kat hubby, sbb ter'marah' sikit kat dia tadi.. ;(

4 comments:

[-suziey-] said...

sabar ok...dugaan ut..besela laki mmg camtu..acuh xacuh..geram gk..:)
get well soon iffa:)

Intan said...

Sabar ye isya...memang baca ur n3 actually gerammm gakkk...he he. Tapi tulah dah somi kita kan so byk kan bersabar.

Takmo nangis ye...

To Iffah...semoga recover cepat ye, pah tu buat mummy gelak dgn aksi2 iffah kay ;)

iEfa said...

heheh normally guy alwitz like dat..they dun bother sgt wit the flow..but since its for business u should support him laa...

take a day a time ...diskuss...sms2 nih susah...serabut nk pikir2...hehheh

hubby ni kene jgn di push2..hehehe pandai nasehat org eh ..diri sendirii...debushh :p

haa arituh maisarah pon ader rashes...konon2 cam campak..time docter tk kasi minom air kelape..sbb blom sethn..try jek laa ubt dokter bg..moge2 cepat sembut...mcm2 penyakit laa skrg nih...

isya said...

suziey ~ nasib baik la husband sendiri.. ;p kena sabar je la..

Intan ~ geram mmg geram, tu la kena byk kn sabar je.. hehe tu yg lepas geram kat blog.. hiks

makin nakal & lasak iffah ni, tp mmg seronok layan iffah..

iEfa ~ yup btul tu! kita sbgai istri kn 'tulang belakang' dia.. huhu ;p

ooo..ye ke? tak leh minum air kelapa eekk? mak isya ada suruh bg iffah minum air kelapa..nasib baik tak bg.. tula..mcm2 penyakit, semoga maisara cepat sembuh gak..

Related Posts with Thumbnails