Wednesday, June 17, 2009

~ Perjalanan yg meletihkn + $$$ terbang! PART II ~

ok, sambung citer semlm, apa jadi ngan kete hubby tiba2 plak slow je jln pastu terus mati! oohh sudah.. kami semua tersadai tepi jln, hubby tgk2 kete, terus ckp 'kete tak leh hidup' aku ngan mak ternganga aaaaa.... mcm mana nak balik ni?? mana nak cr teksi kat highway..

tak sampai 30 mnt dah ada tetamu tak diundang dtg (sape lagi kalo bkn si penarik kete [biar aku gelar SB], laju je dpt info) so SB tu mula pot pet pot pet (nak pancing la tu) tau tak brp hg dia nak charge, RM680, mana nak cekau duit kat tgh2 highway ni? hubby terus call adik dia tanya pasal kete, (sbb mmber adik dia yg service kete ni) adik bg cadangan, dia nak bw kete turbo nak trik kete hubby.

tp mak aku plak tak bg, sbb ms tu dah pkl 6.30 ptg, adik ipar aku tu kat KL, brp lama plak kitorang nak tggu dia sampai kn, so mintak kurang kat SB, kena la byr RM450, nasib baik mak bw duit lebih. (dah deal : tol sendiri2, duit byr bila dah sampai KL, dlm 1/2 jam diorg sampai,sbb SB kat arah bertentangan,kena pusing balik)

ms ni mmg hubby aku bengang giler la, sbb ms belum jd semua ok, tiba2 plak mungkin ketua si SB tu plak dtg mintak duit,

hubby : ehh,bkn sampai KL ke br byr?
K SB : takde bang, kena byr sekarg, duit tol sekali eek..tambah RM30
hunny : ni ape citer ni, td citer lain,skrg lain plak.
K SB : ni pun dah murah bang, kitaorang tolong ikhlas ni..
hubby :@#%^*#*@#$ dah la dtg lambat, janji 1/2 jam, skrg 1 1/2 jam br dtg, ms belum jd semuanya baik je citer, dah jd mcm #$@##$^

bkn hubby je bengang, aku pun pot pet pot pet kt dlm kete..

dlm pkl 12.30 pg br sampai umah kat jinjang, oooh ya kami duk kat dlm kete ms kena tarik.. sakit pinggang, lama tul kat dlm kete..


pstt.. hubby mmg tgh pening kepala pikir pasal kete, habis brp la plak kali ni, dia plan nak jual je kete tu!! patut ke tak dia jual je kete tu?????? fobia den............huhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

4 comments:

iEfa said...

salam...know ma page dr sape..

nwey cemner nk call ...nih sape...details sket ker :D...

call me iefa jek...facebook pon ader...ym pon ader..hehehehe

isya said...

iefa ~ salam, dr blog kak dyla,

haha..nama mcm sama anak kiter la..
hoho nanti kite tgk k...

unique1012 said...

alahai.. dugaan betul kan.. sabarla ye tak, mesti ada hikmahnya, dah nak kena beli baru kot kereta tu :P

isya said...

btul tu, tu je la prinsip isya.. ada hikmah dsbaliknya..
thanks ya nabilah.

Related Posts with Thumbnails