Monday, July 13, 2009

~ EEEEE...comot! ~

ish, anak sape ni? selekeh tul.... eh eh betul ke ni? tp mcm ye... aaahh la, anak aku la tu..
nape plak jd cenggini..

mmg port iffah suka sgt msk bilik mak aku, selongkar brg make up mak aku la tu.. dan 1 hari tu aku cuba cari mana iffah ni pegi eekk.. cr kat ruang tamu takde pastu g dapur pun takde.. pastu aku cuba tgk kat bilik mak aku,, oohh rupanya ngan atuk ye.. aku tgk bpk aku dukung iffah sambil tgk cermin..

bpk : sape nak (anak), sape ni? iffah ke? (time ni aku tak nampak lg muka iffah)

aku : hi.. iffah bt apa tu?

bpk : tgk la dia pkai lipstik.

aku : ha?????



'antek tak bu???'

mak aku bengang je, abis lipstik dia iffah kerjakan.. hahhahaha pandai lak tu conteng dkat2 bibir..
satu hal plak nak bersihkn..


'no no no, cekali dah ya' (sekali dah la)


ish tak bole letak brg merata2, abis dbuat main ngan iffah...

psst.. ni kes iffah selalu tgk nenek dia make up la ni.. tu yg dia try kot.. ooouuch...aku tak eekk, aku jrg benar make up2 ni .. ;p

9 comments:

PuteriSatu said...

sampai ke besar la tu nanti...cam Aqilah sekarang... tak leh nampak bayang lipstik....harus dia bawak lari...hiks...

[-suziey-] said...

hahahha..like moth\er like doter..suke mekap ke..ekek;D

RaFFLeSiA MeRaH said...

dh name pun budak pompuan, mesti bab2 make up ni dia teruja n excited dari kecik, cepat jer belajar nengok mak dia...hehehehe...mekasih coz sudi komen blog akak....

isya said...

PuteriSAtu ~ tu yg takut tu kak, abis 1 rumah kang..

suziey ~ eh takde la.. isya tak brp suka make up ni.. ;p


Rafflesia MErah ~ iffah belajar ngan nenek dia la kak, thanks kat akak gak sudi lawat blog isya..

mrs e said...
This comment has been removed by the author.
mrs e said...

iffah ni advance lah

tecik² lagi dah pandai nk melawa..
HEHHE

:P

p/s : adoiiii, selalu jek salah taip isya jadi iffah, iffah jadi isya..HUHU~

Intan said...

Adoiii kelakar lah iffah nie...pandai pon pandai gak coz pakai lipstik dah dekat ngan molot dia...nie dah besar sure suke mekap2 nie. Ada2 je bebudak ni kan...so cute lah perangai depa nie :)

isya said...

mrs e ~ ha ha ha , keliru ke?

nenek dia yg ajar ni naja..

isya said...

Intan ~ tu la, mcm2 je kn?

Related Posts with Thumbnails