Tuesday, July 14, 2009

~ Genap 10 bulan ~

alhamdulillah..hari ni genap 10 bulan, bole plak aku lupa.. (apa daa... byk sgt kena ingat tarikh yg penting2 ;p) ni pun kebetulan dlm kete hubby ckp..

hubby : hari ni genap la iffah 10 bulan kn..

aku : ha. ah la..

hubby : belum tau jalan lg, meniarap, merangkak, berdiri semua cepat, tp jalan lambat plak..

aku : ok la tu, tp tak leh nak kalah kn abg la ( sbb hubby 10 bln dah pandai jln)
tp bgs la..sbb kalo ikut jejak abg , nanti bt 'kerja' tak siap plak.. hahahaha

hubby menjeling plak .. pernah aku bg tau kn, dulu hubby kecik2 belum sapai umur 1 thn dah pandai jln tp dia tak tau duduk.. pelik kn? tu yg MIL selalu bg tau kat aku..

10 bulan ni mmg byk perkembangan iffah,

**mulut semakin pot pet pot pet

**yg best nya dah mula berjalan tp 2-3 langkah je mungkin takut lg kot..

**cepat marah (ikut aku ke ni??) kalo kita marah, kita balik yg dmarahnya, siap pukul ngan tgn lg.. aduhai.. mana leh camtu syg..

**semakin manja @ mngada2.. ;p - pantang kalo aku ngan ayah dia balik keje tangan naik atas, suruh dukung la tu.. sampai lenguh tgn.. takpe2 sementara belum ada ADIK ok la kn.. *wink*

**suka baca buku..oopps mana reti baca lg, tp kalo tgk buku tu mmg dia akan leka sbb byk warna kn, so dia akan sentuh2 kat buku tu..

**yg ni pling comel, dah padai bye bye , unik sikit bye bye dia.. dia akan pusing2 kn tgn dia.. mcm nak gelek plak.. ;p

**dah paham kalo kata jom tidur, terus letak kepala kat bantal.. tp tak bermakna dia akan tido ye, kena layan dia main dulu br leh tido..

ok la, mls nak pikir lg la ;p



lena iffah tidur..ms ni dlm pantang lg..


sekejap je iffah lg 2 bulan dah nak 1 thn.. perncangan birthday iffah?? bt sederhana je kot, ms tu kn bln posa..

4 comments:

DYLA said...

iffah ni mesti cepat jalan. coz inas dulu, 10 bulan tak menapak langsung lg

isya said...

Dyla ~ harar2 mcm tu la, tanda2 tu mmg ada kak, tp tu la.. takut agaknya..

Intan said...

2 3 tapak tu pon dah kira bagus...a good start iffah! Pah ni kena kerapkan lagi ye sayang...nanti tunjuk kan "surprise" kat mummy dan daddy bila iffah dah sedia nak "take off"!

isya said...

Intan ~ teruja tul nak tgk iffah ni jalan.. kadang iffah ni pun'nakal', bila kita suruh bertatih, malas ya amat, tp kalo kita umpan kat brg kat dia br dia nak.. huhu

Related Posts with Thumbnails