Wednesday, July 8, 2009

~ Perlu ke?? ~

hp aku rosak.. screen h/p trus hitam! tak nampak langsung, yg bole cuma pick up, & call out ( tu pun agak2 je, dah sreen tak leh tgk paham2 je la) hmm.. ni semua salah aku juga sbb biar air liur iffah meleleh kat h/p ;p huhuhu (bila la iffah ni nak berhenti isap & mkn je apa yg dia dpt @ dicapai???.. dah brp h/p rosak kat umah sbb AIR LIUR iffah)

aku ada bodek ngan hubby,

aku : bang, h.p dah rosak la.. iffah la ni ( suara sedih je..hoho)

hubby : knp plak?

aku : screen h/p ni tiba2 lak tak de gambar..

hubby : beli lain je la..

ada can nak mintak.. yes!

aku : bang, last year kn birthday syg abg tak g apa2 kn? (ngan muka sedih , harus lah berlakon ye dak ? ;p)

hubby : ye la, ms tu kn syg dlm pantang kn, mana ada ms nak cr adiah bagai.. plak tu kn raya..

cis.. alasan ;(

aku : boleh tak, bg sekrang, boleh la ye.. h/p je..

hubby : Je? mana ada duit..syg kn byk duit..syg beli sendiri la..

ngan muka selamba ...eeee geram aku!

punah harapan nak guna h/p baru! tak pe la.. nak jimat nye pasal.. guna h/p spare je la.. haru tul la.. PERLU ke aku beli baru dlm KEGAWATAN EKONOMI ni?? ihiks

psst..ada sape2 yg MURAH HATI nak sedekah kn aku h/p ????? ;p ;p ;p

8 comments:

mrs e said...

kalau dalam keadaan gawat camni, pakai jek ape yg ade kut..

canggih² pun, nk kena "handle with care".. sebab yang canggih nilah tak tahan lasak.. terjatuh sket terus jek bengong..uhukss..

tapi kalau ade bajet, ape salahnya beli yg baru, kan? :)

[-suziey-] said...

hahahah..sabo jek..emmm kalu ade buget bole la kalu x beli yg murah pn ok kot utk kegunaan harian..xde hp susah gk kan.

isya said...

mrs e ~ betul betul betul! bt ms ni guna apa yg ada je..

dah la nak raya ni..(ceh,posa pun belum) bajet lari lor..

isya said...

suziey ~ mmg susah kalo takde hp, paling takut kalo naik lif, tiba2 plak sangkut! mau meraung kat dlm tu! uuuwwwaaaaaa.... ;p

Intan said...

Ha ha, nak tergelak bacan ur hubby nya conversation tuuu...sabor jelah ye isya :)

Kalau ada duit lebey leh lah tukar, apa pon ikut keperluan yg isya rasa perlu lah...nanti takut membazir lak.

P/s: Jgn putus asa "bodek" ur hubby suh belikan baru tau...puji2 dia dulu pah tu baru "masukkan" apa yg kia ndak...try je. Buatlah muka se posen ke dua posen ken...ekeke

isya said...

Intan ~ 'bodek' tu kena.. ;p muka 1 sen pun isya sanggup bt kalo dapat .. hahhahaha

ratna said...

aiyo..hp tak der teruk gak.. rosak pun teruk gak. tp daripada nak repair..baik beli baru jer terus.

isya said...

ratna ~ btul tu.. tu yg pening sikit nak pikir.. daripada repair baik beli baru kn??

Related Posts with Thumbnails