Wednesday, July 29, 2009

~ Salah Tarikh - 10 bln tak yah check up eekk? ~

hari ni aku masuk kerja pukul 2 ptg, sbenarnya malas nak datang kerja sbb hari ni sepatutnya aku kena pergi klinik kesihatan (mothly check up iffah) , aku g klinik td dlm 8.30, sampai kat sana je aku tengok tak ramai org,kan hujan mungkin tu penyebabnya kot. fuhh.. lega, kalo tak berjam gak lak aku kena tunggu..

mcm biasa la, bila dah bg kad kesihatan, kena tunggu plak diorg punya kad 'copy' kn? tiba2 bila turn nombor aku je..

nurse : sbb apa datang ye?

aku : bkn kena dtg ke? sepatutnya dah lewat..

nurse : tp tarikh ni 14/09/09

aku : eeh, bkn bulan 7 ke? baby 10bln tak yah check up ke?

nurse : nanti saya check.

nurse tu pun check kat computer.

nurse : ikut tarikh ni la, 14/09/09

aku : oohh, ye ke sbb sy tak pasti tarikh tu, tu yg saya dtg je.. thanks ye..

nurse : ur welcome.

balik ngan gembira + bengang, sbb gembira balik awal, bole manja2 ngan iffah, bengang sbb buang ms je g klinik takde bt check up! aku nak tahu gak berat iffah brp kn? hihi




ms ni aku ngan iffah dah sampai rumah.. layan dia..



korang yg tulis tak betul, lain kali tulis la betul2, aku ingat lg nurse tu ckp 14/07 tau!


mcm 7 ke mcm 9 ha?


psstt..ingatkn bole la shopping lepas g klinik, tiba2 plak boss suruh dtg opis, ada kerja urgent!






7 comments:

DYLA said...

tempat akak 10 bulan cek la.

kalau 14092009, isya dah setahun dah kan? terus cek setahun ke?

DYLA said...

eh silap, iffah, bukan isya. hehe

isya said...

tu la pasal kak, tgk td nurse tu pun blur blur je.. jgn bila dah setahun pergi , marah kita plak, isya bole jd hijau nanti!

[-suziey-] said...

wakakakka...sabo je la..eh tp 10 bln mmg xdde cek kan...aQeel pn xde..

Intan said...

Sabar je lah ye isya :) Intan lak every month walaupon not the time yet for her immunisation ttp g gak jumpa paed coz nak check berat, tinggi dan mcm2 lagi lah nak tanya itu ini. Rasa puas hati sikit kalo tahu pekembangan dia ok setiap bulan...

isya said...

suziey ~ ada la sebenarnya.. oohh.. aqeel pun takde eekk..

isya said...

Intan ~ betul tu, br puas hati.. next baby la br nak bt cenggitu.. hihi

Related Posts with Thumbnails