Friday, July 24, 2009

~ tgh nak OTW ~

apa yg tgh nak on the way (OTW) tu?

a) 2nd baby ? ~ eh eh.. nanti nanti la..

b) slim @ diet ~ ni mmg tp kdg2 mmg terbabas jugak.. hiks

c) g tempat kerje? ~ ni yg aku nak citer ni


tajuk tu bukan kiasan ok, hari ni mmg aku sengaja nak datang lewat g keje, protes la konon huhu.. haaaaa? ngan sape? bos aku tu la.. takya citer la sbb apa, kang boring lak selalu citer pasal keje kn?? ;p

ms kt umah td aku melayan iffah je, kesian kn dia dpt manja2 ngan aku bila mlm je, tu pun kalo dia tak tidur lg, ms2 lain biasanya ahad je la.. hmmm..

pastu aku siap tepon MIL, borak2 pasal adik ipar aku punya hantaran kawin.. bla bla bla

sekali tgk jam 10.30, uiks cepat2 siap nak g keje,
baru nak kuar bilik tepon plak bunyi..

keong : lu mana? ( diorng ni ckp mcm a*ong je!)

aku : on the way,, eerrr eh, tgh nak on the way..

keong : takpe la, nanti lu dtg br citer la.

aku : ok la, bos dah dtg ke?

keong : belum, tp dia kata on the way.

keong ni store manager kat opis aku, a.k.a anak angkat bos. pastu hubby lak tanya sape tepon, aku ckp la keong, aku siap ckp mcm ni

aku : aahh on the way

hubby : on the way apa, kat umah lg ni, pandai eekk , abg dgr td syg ckp ' tgh nak on the way' kahkahkahkah!

cis, gelakkan aku tak ingat! boleh plak aku guna perkataan tu? ;p hmm...merosak kn bahasa tul!



psstt.. biasa sgt aku ckp 'on the way', padahal kat umah lg, ayat penyelamat bila dah lambat..
tp kdg2 kantoi gak.. hihi



No comments:

Related Posts with Thumbnails