Monday, August 31, 2009

.: Kipas yg aku cari :.

semlm mmg dah plan nak shopping baju iffah, hubby suggest g ampang point, so kami ke sana, fuhhhhhh..ramai tul org, aku kat sana pun dlm 3-4 jam je, sbb nak berbuka kat umah..
dpt gak la baju iffah, yg paling aku suka kipas ni ha.. susah tul nak cr.. (merata cari, br sekrg jumpa @ pun mata aku yg pandang 'ke lain'??? sbb tu tak nmpak bendalah ni..hihi)
gabungan warna yg menarik...

lampu pun ikut berputar.. (mcm lampu lip lap tu..)




ni yg lama, letih pegang..

cuaca sekarang kn panas, lepas ni iffah tak la berpeluh lg, sbb leh letak kat stroller.. ;p

bila la nak g shopping lg, mls la plak nak cr baju iffah lg, bkn apa, rambang mata,lg 1 baju budak mak aii, kalah hg baju aku, hmmm.. takpe, minggu depan kena cari lg, cuba kat jusco lak..

psstt..aku nye baju last minute cr pun takpe, bagi 'can' kat anak dulu la kn..

Friday, August 28, 2009

.: Anak Ayah :.

sama tak???,( ini pun aku tarik sikit bantal busyuk tu, sbb nak amik pic muka iffah )

org tido pun aku nak snap, citer sikit pasal gambar ni ye ,
dulu ms iffah br beberapa bulan, dia suka sgt tido peluk bantal peluk @ popular bantal busyuk.. (dah nama pun bantal peluk mestila kena peluk kn? huhu)

tp bila dia dah lena dia suka sgt tutup mata dia ngan bantal, mula2 tu mmg la takut dia 'lemas', bila aku tarik bantal tu ke tepi, 5 mnt lepas tu bila aku tgk, bantal tu dah ada kat muka dia..
bole plak mcm tu..

tp sekarang aku dah tau, dia ikut perangai siapa.. siapa lg kalo bukan AYAH dia.. huhu


psstt..iffah dah lama pandai sebut "AYAH", bila nak pandai sebut ibu ni syg, balik2 bila kita kata "ibu" nak tahu apa dia ckp?? "AAA BUUU AAHH"



Thursday, August 27, 2009

.: Happy Birthday Sayang :.

buah hati pengarang jantung aku.. *wink*

bole plak aku lupa nak wish mlm td, adooii, apa daaaaaa! sebenarnya mmg dr minggu lepas aku dah ingat tp sbb bz ngan keje, kat umah sibuk melayan iffah, jd semlm mmg 'lupa ingatan' jap la..
itu pun hubby yg tanya thru sms wokeh..

aku : balik kul brp? (ms ni jam 12.05 a.m 27/08/09)

hubby : nak g minum dulu kat kedai sebelah, nape? nak wish ke?? hehe

yg aku plak blur.. 'wish apa eekk?' pikir harini brp haribulan?? lorr 27 Aug , ciss


..HAPPY BIRTHDAY ABANG YG KE-29..
..SEMOGA ABG DI PANJANGKN UMUR..
..DIMURAHKN REZEKI..
..SEMOGA HUBUNGAN KITA SUAMI ISTERI KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT..


tak sambut ke?? -> hmm.. masing2 sibuk, mungkin tungu hari ahad, kiter mkn kat luar eehh??

hadiah?? -> aku dah ckp awal2, birthday nanti aku suruh dia pilih nak apa.. takya la aku pening kepala ;p (aku mmg tak pandai nak bg suprise2 ni huhu, maybe next time ler..)





pstt.. tak dan nak bt ayat'bunga2'an , BZ!


Wednesday, August 26, 2009

.: Free Gift :.

sape tak suka free gift kn?? aku tak terkecuali, ingat tak pasal entry aku pasal REBATE ?? kali ni dpt tupperware plak.. ;p aku suka.. oren laks tu! bole la isi apa2 kn..
mcm2 la PET PET ni, lepas ni apa plak yg korang nak bg eekk??


dah jd hak milik iffah


kena beli 2 br dpt tuppeware ni..

sama plak warna tupperware ni ngan baju yg iffah pakai

pantang nampak benda baru, semua nak main

setia ngan yg 1 huhu

psst..bertambah la koleksi tupperware kat umah aku tu..hmm..

Tuesday, August 25, 2009

.: Cemas Seketika :.

ish, ada kat umah ada je bt org gabra la.. hari ahad haritu aku tak keluar g mana2, duk umah je (merajuk ngan hubby lain kali citer la ;p) tgh sibuk2 melayan cik iffah, tiba2 plak dgr mcm org menjerit, ooh ya kat umah aku tu walaupun duk kat tingkat 17 tp kalo ada orang bercerita kat taman bawah umah aku tu pun bole dgr!

aku terus la tgk kat tingkap , 'apa yg bising2 ni' , pastu aku nampak seorg lelaki cina ni jerit 'TOLONG,TOLONG' "eehh, bwh umah dia terbakar la.."

tu ha, yg jemur carpet tu..


asap tambah banyak..serammmm..





org ramai tolong cuba padamkn api



dlm 10 mnt mcm tu bomba pun dtg..


tp ms bomba dah dtg, api pun dah padam.. hehe


hmm..nasib baik, ms kejadian tu hari ahad, ramai la yg mmbantu, alhamdulillah tiada kemalangan jiwa dan belum tau apa punca kebakaran, jd 1 peringatan juga utk aku yg selalu lalai bila memasak kat dapur..huhu (ceh, memasak??!)

psstt..blok ni depan blok umah aku, jd aku tak tolong, aku tolong amik gambar je.. *wink*

Saturday, August 22, 2009

.: bila rajin :.

ada 'projek' yg dah lama tertangguh, nak buat senang je tp takde masa (eleh, ckp je la mls!)
semlm aku berdua je kat umah ngan iffah, barang2 semua dah ada tinggal nak bt je..

beli je yg siap pek cenggini, senang, dulu penah gak bt (org ajar) selalu tak jadi, bantut!
tu yg bt aku 'lemah' semangat nak bt lg, tp sekarang order je ngan lieza atau http://aq1s.blogspot.com , rajin leh bt sendiri dan yg pastinya aku tak kn dgr lagi sindiran mak aku.. hehe

guna bekas yg mcm ni pun jadi la..

kukus, hati2 panas tau! ;p


tadaa.. siap utk dimakan, 3 lg dah masuk mulut! haha

iffah dah meraung, jd aku bt kaler pink je semua!


psstt.. ada 2 pek lg yg aku belum bt (2 jenis kek), kalo vitamin R berlebihan, hari ahad aku bt la..

Friday, August 21, 2009

.: Masa Berharga :.

sekejap je kn ms dah berlalu kn, esok kita semua dah menunaikan ibadah puasa, alhamdulillah 'hutang' puasa dah selesai harini, ;p tak kena fidyah! huhu

bermula hari ni insyaallah aku akan balik awal, opis aku ni walaupun company & staff ramai C*na tp bab2 agama diorng ni peka sikit, bulan posa aku akan balik awal 1/2 jam (pkl6ptg)
jd aku mesti takde ms lg nak online, (facebook @ blog) mungkin slow skit nak update blog, sbb bila aku dah balik awal maknanya kerja akan bertambah2, aku pun tk tahu bole siap ke tak,
;p ;p (kalo boss aku tahu ni , habis la..)

yg pastinya aku akan lebih banyak ms ngan iffah kat umah! ;p tu yg aku suka..
hubby mcm biasala, kalo cuti br leh buka puasa sama2.. ;( takpela, kan cari rezeki..

SELAMAT BERPUASA KAWAN2
.. lepas ni raya tau... hahahhahaa


psstt..ada2 sape2 volunteer nak jaga iffah tak?? aku nak g solat tarawikh..

Wednesday, August 19, 2009

.: "Kau" muncul juga ye :.

lupakan kisah yg tragis itu ;p bina hidup br..ewah ewah, sampai nak bina hidup br konon!

br je bbrapa hari tu aku citer pasal gigi iffah tu kn? nak citer sikit ni, pagi td nak g kerja aku nampak mak ngan iffah kat playground umah, g jumpa sat..

mmg aku selalu rs gusi iffah (guna jari le) , 'dah tumbuh ke tak eekk?'
pagi ni aku rs lain sikit, yeahhhhhh dah muncul dah gigi iffah, tp tak nampak sgt! (kn dah kata, mmg ibu dia yg lebih2)


susah benar nak amik gambar gigi dia ni!

tu dia....



nampak tak air mata dia tu?nak ikut aku + hubby


merajuk,tak bg aku nak amik gambar gigi dia la tu!


uuuuwwwaahhh...

sian iffah, sekrang ni mmg dia dah pandai nak mengikut org, nampak org pakai lawa2 sikit nak ikut, tak dpt ikut nangis...

psstt.. 'kaki jalan' gak iffah ni.. mcm sape?

.: Sedih :.

MOOD AKU HARI NI MCM APA2 NTAH,

UWWWAAAHH TIBA2 AKU RS SEDIH,

NAK BUAT ENTRY BARU PUN DAH TERBANTUT!

HMMMMMMMM






psstt..bendani jd lepas aku bc entry seseorg.. harap2 aku silap paham je..

Monday, August 17, 2009

~ angguk-angguk geleng geleng ;p ~

menghitung hari iffah dah nak 1 TAHUN ! mcm2 'bakat' dia tunjuk kn, kalo kat umah riuh rendah ngan suara dia je, kejap2 menjerit, gelak, nangis! huhuhu

ni 'bakat' baru iffah.. fahami lagu! hehe ye la tu, skrg ni iffah mmg pantang dgr lagu / muzik, bdn kepala ikut rentak lagu tu.. (atuk dia ajar ;p) mmg kelakar! kalo dia nangis, dgr je muzik bole plak berhenti nak angguk2 geleng2 dulu!



video

yg pastinya,sape2 yg tgk video ni akan angguk2 geleng2 gak, pastu teleng..hihi



ni la dia 'piano' iffah..

psstt..bila iffah nak pandai jln ni, mmg iffah dah tau jln 3-4 langkah tp lepas tu dia tak nak, (dia rs lambat nak sampai ke 'destinasi' nak di tuju kot ;p) ingat nak belikn iffah kasut la! kalo bole yg ada lampu, ada bunyi nyet nyet!


Friday, August 14, 2009

~ ish.. Malunya 'dia' nak keluar ~

gambar ni aku amik pg tadi..

harini genap iffah 11 bulan, tp aku geram (geram tak bermakna tak suka wokeh) + pelik nape gigi iffah ni tak tumbuh lg, hmm..normal ke? ada apa2 yg kurang ke? susu or etc?

nampak ke??

nak kata takde tanda2 (tumbuh gigi) ish, dari usia iffah 4 bulan (kalo tak silap) dah mula nak mengigit, pantang nampak apa yg dia suka, cepat je masuk mulut!

bila aku kata 'mana gigi??', dia tunjuk lidah dia,sambil jelir2 lidah..hehe sape ajar tu?

mak aku selalu cakap 'nak tumbuh gigi ni, gusi dia gatal kot,sbb tu nak mengigit je' betul ke teori ni??? ;p tp lama dah aku tunggu, tak muncul2 gak..

lalalala, tak tumbuh lg... takleh nak gigit ibu..kui kui kui

TAPiiiiiiiii sejak akhir2 ni, aku perasan ada putih2 kat gusi iffah, lg 1 kn mak aku ckp 'dah mengandung dah gusi iffah' (baik nye ayat), petanda ke tu?? aku plak yg teruja! ahaks.


Boldsemakin pandai bergaya bila aku 'on' kamera..huhu


psst..si ibu saje nak inteprem gaks, taknak kalah ngan anak..

Tuesday, August 11, 2009

~ Panjang benor ~

banyak kali gak la aku duk ulang2 nama budak ni, payah tul nak menyebutnya, ada nama sesape yg lg panjang nama dr kat bawah ni tak??? ;p

biasala aku ni 'jakun' sikit, yg menjadi problem bila aku nak update staff details pun takle nak key in full name, kira byk keje la sbb bila print report epf, nak kena cari fail br leh isi full name dlm borang A tul tak??? takpe2 tu bukan kerja aku.. aku tukang semak je.. huhu




nasib baik la nama ayah pendek je..kalo tak, nasib la sape jd suami 'masnurul'ain' ni.. kang dok ulang2 ms akad nikah.. ;p ;p


psstt.. nama aku pendek je tp hubby 3 kali lafaz gak br 'sah' ..ihiks gabra la katakan..



Monday, August 10, 2009

~ Ujian Dementia ,Betapa cekapnya anda!!~

dlm aku men'delete' kn mail yg berlambak2 kat INBOX hotmail.. terjumpa ni plak.. TERUJA plak nak tahu jawapannya..hehe


Di bawah ada ( 4 ) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK?


Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda......



Ready? GO!!! (lihat bawah)

Soalan Pertama:

Anda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?




Soalan Kedua:
Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? (lihat bawah)
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?


Adakah anda pantas dan cerdik, tidak begitu rupanya.?






Soalan Ketiga:
Soalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah....



Ambil 1000 dan campur 40 . Sekarang campur lagi 1000 . Campur lagi 30 .... Campur lagi 1000 . Campur lagi 20 .... Campur lagi 1000 . Campur lagi 10 ... Berapa kah jumlah semua?


Lihat bawah untuk ...jawapan.. ..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebanar adalah 4100.



Jika anda tak percaya gunakan mesen kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul ... Cuba .



Soalan keempat:

Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Mary. Baca semula soalan!



Okay, cuba jawab soalan bonus:

S orang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati

Mudah sahaja.



psstt.. adeh.. jawapan korang banyak betul ke?? jgn tipu ha... ;p

Saturday, August 8, 2009

~ hilangkn STRESS di Bagan Lalang ~

keputusan last mnt membawa kami sekeluarga ke Bagan Lalang...yuhuhuhuu..thanks abg, gumbira sgt.. tp kami tak lama kat sana, 2 hari 1 mlm je.. ni pun aku apply leave thru phone je.. hahaha bole plak mcm tu


kami bertolak dlm pkl 2 ptg sbb ada kenduri, ohh ye kami pergi berempat je (aku,hubby,iffah, mak) bpk aku plak tak nak pegi sbb ada hal..

** dlm pkl 4 sampai terus check in kat Hotel Seri Malaysia, rehat2 jap, nak rs gak tilam ok ke tak kn, semua ok cuma 1 je ada nyamuk!
tgk muka iffah pun tahu dia happy kn!

** dlm 5.45 kami terjah kolam plak, ye la nak TRY, CUBA, TEST pelampung br iffah..hihi
tak ramai org pun kat kolam tu , ada 1 family lain je ..

1st time 'terapung' cenggitu.. suka bangat la iffah


** tak lama pastu kami pergi ke pantai plak, dekat je, ada la dlm 5 minit jln kaki dah sampai, wah.. view mmg cantik!!!!



halloo brooo! (cute je tgk iffah dlm gambar ni, siap angkat tangan plak tu..)

dlm iffah ni happy2, tiba plak ombak kecik dtg, uuuuwwwaa nangis plak bdk ni,
oohh.. takut ombak ye..


gambar pemandangan yg cantik, sempat la snap utk kenang2an



US (pipi aku tembam kn??? maknanya.....???? ;( )


belum siap lg, lain kali bole tido sini plak, mesti lg best tempat ni, bangun tido tgk bawah air laut!

** lepas solat maghrib, g mkn2 la kn, mcm mana la tak gemuksss, ingat mkn je...hehe


antara lauk santapan kami..huhu

** keesokan harinya, iffah ngan ayah mandi kolam lg, pkl 12 check out..

kami happy!!!!!




psstt.. lain kali nak g lg, tp lg bagus pergi tempat lain kn, mcm langkawi ke.. betul tak??? inysaallah..

Related Posts with Thumbnails