Friday, August 14, 2009

~ ish.. Malunya 'dia' nak keluar ~

gambar ni aku amik pg tadi..

harini genap iffah 11 bulan, tp aku geram (geram tak bermakna tak suka wokeh) + pelik nape gigi iffah ni tak tumbuh lg, hmm..normal ke? ada apa2 yg kurang ke? susu or etc?

nampak ke??

nak kata takde tanda2 (tumbuh gigi) ish, dari usia iffah 4 bulan (kalo tak silap) dah mula nak mengigit, pantang nampak apa yg dia suka, cepat je masuk mulut!

bila aku kata 'mana gigi??', dia tunjuk lidah dia,sambil jelir2 lidah..hehe sape ajar tu?

mak aku selalu cakap 'nak tumbuh gigi ni, gusi dia gatal kot,sbb tu nak mengigit je' betul ke teori ni??? ;p tp lama dah aku tunggu, tak muncul2 gak..

lalalala, tak tumbuh lg... takleh nak gigit ibu..kui kui kui

TAPiiiiiiiii sejak akhir2 ni, aku perasan ada putih2 kat gusi iffah, lg 1 kn mak aku ckp 'dah mengandung dah gusi iffah' (baik nye ayat), petanda ke tu?? aku plak yg teruja! ahaks.


Boldsemakin pandai bergaya bila aku 'on' kamera..huhu


psst..si ibu saje nak inteprem gaks, taknak kalah ngan anak..

16 comments:

mummymaria said...

hai ibu iffah...rasanya anak kita lahir same day la..14 september 2008 rite?...tapi anak i lom boleh jalan...tskkk....

isya said...

mummymaria ~ thanks singgah sini, yup betul tu, iffah pun belum pandai lg sebenarnya, 3-4 langkah bole la, takpe, yg penting anak kita sihat kn? ;p

mrs e said...

hihihihihi..

kelakar jek baca perkataan 'mengandung' tu.. :D

isya said...

mrs e ~ mula2 isya tak dgr sgt mak ckp, pastu tanya balik, sape yg mengandung?

la..rupanya gusi iffah.. sabar je la

hik hik

ratna said...

isya.. jgn risau. dulu izzah pun tumbuh gigi time umur setahun. umur setahun BARU nak tumbuh gigi tau. tp adik dia pulak yg cpt tumbuh gigi. laila baru 9 bln stgh dah tumbuh gigi. pg tadi baru perasan. lain budak lain dia punya perkembangan. mcm laila walaupun 9bln stgh dia tak pandai lagi merangkak.. just mengesot mcm askar tu jer.

isya said...

ratna ~ thanks kak, hihi akak ni kelakar je , mengesot mcm askar ye..

[-suziey-] said...

ala tomeynye iffa...geram nengok:p

isya said...

suziey ~ thanks auntie suziey.. ;p ;p

edrina said...

isya, betul tu si qaireen tu pun cam lambat tumbuh gigi compare ngan kakak2 dia.. kelakar pulak..gigi dah ngandung hehe

iEfa said...

heheheheh maisarah pon 14 sept..tp maisarah 14 sept 07..hhiihi agaknyer 14 sept lmbt tumbuh gigi kot..hihihi maisarah tumbuh 10 mnth..ihihihi tp cepat jln..2 week b4 1 yr ...alaa tp isya..slow2...biar ikot flow nyer sendiri/...

isya said...

edrina ~ qaireen 'muda' lg kak. iffah ni dah 11 bln, tp dah ada tanda2 ok la tu.. ;p

isya said...

iEfa ~ mungkin la kot.. hahahaa
tu la, lambat tumbuh gigi tp jalan dah nak pandai..

nmmy84 said...

haha.wdh tak de pengalaman.tapi mesti syok kan tengok satu2 perubahan pada anak.

Intan said...

Kalo nampak putih2 tu, normalyy gigi nak keluar dah lah tu! Wah nanti iffah ada gigi, kasi "geget sayang" sikit tau kat mummy iffah...he he he.

Cutenya iffah suke ngan mr. kamera ye, senang lah nak snap gambor nanti coz asik senyum je dia...takler mcm arissa yg la nie asik lari dari ibu manjang...hu hu hu

isya said...

nmmy84 ~ ah'ha.. mmg seronok wadah, tp isya suka buli iffah, kadang2 iffah buli isya..hehe

isya said...

Intan ~ ye ke? kena tggu dia gigit br perasan la ni,

iffah ni mmg akalo mood dia baik, suka je senyum pandang kamera, tp kalo mood dia tak baik.. haraaammm nak pandang!

Related Posts with Thumbnails