Wednesday, September 30, 2009

.: 1st time Beraya kat 'Penang' :.

as'kum.. SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR BATIN.. rs lama aku tak update blog, ingatkn bole la pinjam lappy adik ipar bila ada kat penang.. rupa2nya broadband dia plak tinggal kat umah mak mertua kat SELAMA.. ;( banyak yg nak aku citer tapi bila panjang plak.. aku pendek kn je la eekk...

19/09/09
aku keje lagi, petang aku tggu hubby amik aku kat opis then terus balik jinjang amik beg2 + iffah terus balik penang, masa tu hujan plak, hmm..ingatkn nak buka dlm kete je.. tak sempat..jd buka kat umah jinjang.. dlm pkl 8.30 mlm br gerak.. hehe
sebelum pkl 12 kami dah sampai,alhamdulillah.. jln ok la..takda la jem..

20/09/09
** hari raya, aiyok, bz aku mgalahkn PM, mana nak mandikan iffah, nak prepare balang kuih raya lg.. bubur iffah belum bt, ngan aku tak mandi lg, dtg plak budak2 nak beraya.. ayat bdk tu bila depan umah..
"as'kum, kami datang nak duit raya." boleh plak mcm tu.. terkejut aku dibuatnya..

** penah tak korang raya, lupa nak bermaaf2 maafan di pagi raya???? itulah yg terjadi kat kitaorng pagi raya tu.. hish! mcm bukan hari raya!

21/09/09
g umah sanak saudara kat sana..

22/09/09 & 23/09/09
duk umah je.. aku bz bt brg hantaran adik ipar aku..

24/09/09
pernikahan adik ipar kat SELAMA.. aku mandi peluh kat sana.. cuaca, masyaallah, panasssss..

25/09/09
prepare perkahwinan kat umah pengantin lelaki plak..

26/09/09
majlis bertandang.. letih woooooo.

Selamat Pengantin Baru Atun & Wan
(muka aku keletihan..hehe)


27/09/09
kemas2 kat umah lepas bt majlis kahwin..

28/09/09
ingat kn nak balik KL, alih2 kami ke Bukit Bendera.. aku cite next entry kay.. huhuhu

29/09/09
balik KL...

30/09/09
keje la harini.. ;( tak puas cuti..


** gambar raya?????? percaya tak, 1 pun takdak!!!!!!!!!! masing2 sibuk, lupa plak.. dah petang br ingat.. takde mood dah nak amik gambar ;(

APE NI???? SEMUA LUPA, LUPA TU, LUPA NI..




psstt... aku dpt duit raya wei! tp kejap je dah abis.. mcm air!

Thursday, September 17, 2009

.: Cerita semalam punya semalam ;p :.

aku kembali!!! eleh, baru cuti 2 hari nak kecoh.. huhu
mcm yg aku dah jangka.. walaupun aku cuti 2 hari tp adehh! sgt letih wokeh, 2 hari kat umah bt kuih je.. sakit pinggang!ditambah plak ngan peel si kecik tu, aiyo.. mentang2 la iffah tahu ibu ada kat umah.. lasak dia boleh tahan.. ;p

ni citer 15/9/09 3.00 a.m
hari ahad aritu aku ngan hubby dah keletihan sbb beli brg nak bt hantaran adik ipar aku, ingatkn nak beli kek then celebrate birthday iffah tepat 12a.m 14/09/09.. tp tak larat la nak bgn mlm2 buta tuh!sorry ye sayang iffah..
jadinya aku ngan hubby decide bt esok je la..


ci nonet je kek iffah..



alah..sian nye dia.. br bgn tido.. mata pun kuyu lg..;p




dah ada depan mata.. terus nak jilat plak kek tuh!
*tumpang*gambar ni ms hubby nya birthday.. iffah pun nyebok nak potong gaks!
sbenarnya mlm tu aku dah bg iffah tido awal2, biar senang iffah nak bgn... jd aku bukan ibu yg kejam ye! ;p knp bt pagi2 buta???? sekarang kn bln posa takkn nak mkn kek siang hari kn, masa yg sesuai kena tggu hubby balik keje.. haritu plak hubby balik pkl 3 pagi.. (dah dekat raya ni mmg ramai customer, alhamdulillah..
makanan lain, tak dok.. masih kenyang lerr.. aku plan nak celebrate birthday iffah kt penang.. mestila lepas raya.. disbb kn busy je memanjang (tak penah pendek pun!) kek tu aku beli kat spectrum je.. yg betul2 punya nanti kat penang.. ( asik citer kat penang je, dah sabar nak beraya la tu.. ;O )
ni plak citer 16/9/09
check up iffah utk 1 tahun.. aku g klinik lambat sikit dlm pkl 10 gitu la.. 1st time tgk tak ramai org, tapiiiiiiii lepas 1 jam gak la br leh balik..
nak panggil nombor punya la lambat.. padahal masa tu aku rs ada la dlm 4-5 baby lain je yg nak bt check up!



bila diorng nak panggil ni bu...



muka iffah yg kebosanan..

line clear... hehe
alhamdulillah..berat iffah 9.40 kg.. patut la aku rs tangan aku letih benar kalo lepas dukung iffah.. tinggi aku lupa plak!
TERIMA KASIH KAWAN2 YG MENGUCAPKAN
HAPPY BIRTHDAY PADA IFFAH.. really appreciate..

psstt.. org lain semua mood nak raya dah mai!aku???? tensen ngan boss aku..hish!!! geram la..

Monday, September 14, 2009

.: Happy Birthday Nur Iffah Suraya :.

tepat jam 2.14 petang harini (14/09/09) genap iffah 1 tahun..
tahun lepas tarikh yg sama iffah lahir..mmg tak dpt nak gambarkn perasaan gembira aku saat melihat wajah comel iffah.. ms tu pikir, tak sangka aku dah jd ibu.. rs sakit bersalin.. (sambil senyum2 ni, tak sangka aku lalui semua tu.. ;p )

kalo nak citer pengalaman bersalin kn iffah, rasanya sampai besok pun tak habis nak citer kn..
alahh.. sama je mcm pengalaman korang...

pic iffah 1 tahun...

tak pakai baju.. sbb nak g mandi.. hehe

bergaya kan dia???!!!


masih 'hangat' lg masa ni,
tak tahu knp gambar blur plak.. sayang tul la..





nota utk puteri ibu NUR IFFAH SURAYA BT MOHD RAZIFF..

alhamdulillah.. ibu bersyukur ngan kehadiran iffah.. dulu kat umah 'sunyi sepi' je.. tp lepas iffah lahir.. kat umah mmg 'berseri' ngan suara iffah.. ibu, ayah, mak tok, tok ayah, nenek , atuk , semuala.. ternanti2 kelahiran iffah..

ibu selalu berdoa semoga iffah menjadi anak yg solehah, pintar,bijak, cerdik dan diterangkn hati iffah utk menerima didikan ibu ngan ayah kelak..yg paling
paling paling penting jgn lupa Allah ye sayang..

Happy birthday buah hati ibu..


psstt.. esok + lusa cuti nak bt kuih raya..


Friday, September 11, 2009

.: catwalk versi iffah :.

suka la tu, br dpt 'kaki'..


bkn kat mana pun, depan umah je... sebenarnya dah lama iffah pandai berjalan tp masa tu 3-4 langkah je.. tp sejak 2-3 minggu yg lepas (kalo tak silap) lepas aku wat entri '11 bln' AJAIBnya iffah ni pandai berjalan! btul ni, tak tipu.. ;p

masa tu teruja tgk iffah berjalan terlupa plak amik kemera, skrg aku br ada masa nak upload video ni..

mak aku la org pertama tgk dia berjalan, best kn..?? huhu dah mak aku yg dok jaga iffah bila aku kerja.. jeles aku tau! hahhaahaha




video
lepas ni berlari plak eeekk???


pstt.. ada 1 lg yg iffah dah pandai bt, sungguh menyentuh naluri aku sbg ibu.. nanti aku videokn kay.. ;p


Thursday, September 10, 2009

.: Mahal Ke ?? :.

percaya tak kalo aku bg tahu yg selama ni aku tak pernah beli kuih raya (@ kuih bakar ke?) ,
betul! sbb bt apa aku nak beli,tiap2 tahun tiap kali dah nak raya. aku ngan mak aku akan bt kuih sendiri (aku tolong bt je) .. ;p maklum la mak aku ni mmg rajin sgt.. hihi (ntah knp aku tak ikut perangai mak aku yg rajin, hish kn dah susah sendiri!)

ntah mcm mana aku 'tewas', si aza la ni, haritu dia beli , dia ingat RM6.90 sekali RM16.90, bole plak dia tak nampak 1 kat sebelah 6 & aku ada rasa kuih tu, terusssss terpikat, walaupun ramai yg kata mahal, aku tetap beli, bkn utk raya tau tp aku saja nak mkn.

kuih semperit, 1st time aku penah rasa...huhu ( kuno kah aku?? hahaha)


mahal ke, aku pun tak tahu..


ni rupanya, masuk mulut mmg cair.. sedap!


psst.. sanggup tu aku beli harini! nak mkn harini.. gilasss ke apa aku ni.. hehe


Wednesday, September 9, 2009

.: Aku sudah , kamu ?? :.

sudah ke kamu menunaikan rukun islam ke-4??? aku sudah.. ;p alhamdulillah..

haritu masa shopping baju raya kat jj kepong, hubby ternampak kaunter zakat, alang2 dah ada depan mata.. apa lagi.. bt pe nak tunggu last minute kn??

kami punya..

tahun ni kali ke-2, hubby bayarkn utk aku ngan iffah.. hehe


ooh ya, dah prepare duit raya lum??? bab2 ni yg aku lemah ni.. huhu
duit takde tapiiiiiiiiiiiiii sampul duit raya manyakkkkkkk!


ada lebih dr 300 keping

aku mintak 10 bungkus je, sekali amik kau! perli ke??? thanks Mr Mani, dah bberapa tahun takya beli sampul duit raya... ;p

cantik gak design sampul duit raya 'public bank' ni.. tp kecik..


pstt.. aku bz, bz sgt! sape nak duit raya mai la ke rumah ye, tp tunggu seminggu lepas raya sbb tahun ni turn kg hubby, penang!


Sunday, September 6, 2009

.: suka selongkar :.

kadang2 aku geram bila iffah suka sgt selongkar purse aku, bkn apa, dlm purse tu kn ada duit, segala kertas (yg aku simpan,penting la konon2nya..) aku simpan kat situ.. pastu kalo dpt kat iffah mula la nak koyakkn, adehhh! tau plak iffah ni kat dlm beg tangan aku tu ada purse, mula la nak selongkar, tak bg mengamuk.. nangis mcm kena cubit!


yg dia suka purse ni je! mcm tahu2 je dlm tu ada duit! ;p

beg cap ayam je.. hihi


tgk tu, ni yg dia beria2 selongkar..

nak gelak aku time dia tunjuk duit RM50 ni.. pandai lak bdk ni.. yg RM10 bersepah,
RM50 gak yg dia nak..macam2..

mmg kadang aku bap bap je montot dia, GERAM tgk dia selongkar purse tu, comel tgk tgn dia buka 1 1 apa yg ada kat purse tu..


psst.. dah buat kuih raya??? aku tak tahu bila nak bt, nggak ada masa.. ;(




Friday, September 4, 2009

.: Memori 14 Ramadhan :.

penghisap puting no 1
(sila salahkn mak pak aku, diorng nak bg iffah 'senyap' kena sumbat ngan puting!)


harini 14 ramadhan, mmg terasa cepat betul masa berlalu... tarikh yg mmg senang bg aku nak ingat sbb pada tarikh ni la tahun lepas iffah lahir, (14 ramadhan = 14 sept ;p cun tak? )

oohh ya, masih aku ingat lg rs sakit nak melahirkn iffah.. (fobia ke?? ;p ) tp alhamdulillah, sakit bersalin tu tak lama.. Allah permudahkn semuanya..syukur Alhamdulillah!

ada masa aku citer sikit masa kelahiran iffah wokeh.. harini aku mcm nak nangis je, korang bayangkn, gaji staff belum habis kira lg, bkn 1 branch je ada 10 branch,teruk kn???! (ooppss, bkn salah aku eekk, kesian ngan staff melayu tau diorng pun nak beli baju raya gak.. ;( )

aku selit gambar iffah kay.. layannnnnnnnn

apa yg dia suka sgt tu????

senyuman iffah ni sebiji ngan senyuman ayah dia.. huhu ;p

posing mautttt! cit!

ayu la tu.. aiyak!

pstt.. mlm ni aku kena siap kn kira gaji staff, kalo tak esok naik bernanah telinga aku nak jwp phone! " bila gaji? "

Wednesday, September 2, 2009

.: Serba Salah :.

hmm...mcm mana nak mula ye??? sebenarnya sekarang ni perasaan aku dibelenggu rs bersalah,
knp? kat opis aku ni, ada la bbrapa kerat je pekerja ( 20 org include GM,Manager, segala dept la)
yg mana gaji diorng ni aku yg kira, (dah mcm general clerk, semua aku kena bt,HR,A/C,PA boss,pening!)

masalah timbul bila collegue aku tu (sambung belajar-part time), aku gelar A je la,kena balik awal hari khamis,jumaat, sabtu (kadang2 dtg, kadang tak) , khamis,jumaat, tak kisah la sbb company aku bg kalo nak ganti masa bersebab (belajar) tp kalo 1 hari tak keje mana boleh ganti gak kn? kalo ganti terus 8 jam bole diterima la kn, ni tak, hari ni 1 jam, esok, 2 jam, (eeh, hari sabtu kitaorg kerja 4 jam, tp kalo nak ganti ms lain hari mestilah kena 8 jam kn??)
aku pernah tanya si A,

aku : hari sabtu ni mcm mana nak kira?

si A : ganti masa la.


???? aku dah konpius, ahhh..lantak la..

tp sekarang, adik sepupu dia pun bt mcm tu, so aku ada la tanya kat seorg manager, dia pun tak agree si A & sepupu dia bt mcm tu,

mmg patut kn aku tanya GM (memerangkap anak bos) , bole ke tidak ganti ms mcm tu??

aku takut bila aku inform GM, kalo GM tak agree apa yg diorng bt, diorang mesti 'bt muka' ngan aku.. mcm mana eekkk???

PAHAM KE?????? bt2 paham je la..

psst.. ada sesiapa yg arif tak bab2 mcm ni?? (tp aku rs ni semua kena tgk budi bicara GM la kn?)

Related Posts with Thumbnails