Monday, November 30, 2009

.: Problem Sana Sini :.

mcm malas plak nak update blog ni, mana taknya.. nak bt entri baru pun berjanggut nak tunggu (online) baru leh update, kalo nak upload gambar boleh gak la, kalo video haaaaraaaaamm.. geram tau!

ni yang tak sabar nak beli lappy sendiri.. ;p kalo komputer kat opis ni macam2 hal problemnya..



.: Makan Besar :.

hari ahad, hubby bermurah hati belanja kami makan kat bagan lalang.. ramai gak la, family aku, family abg ipar ngan adik ipar yg br kawin haritu, oohh ya tak ketinggalan mak pak mertua + mak bapak aku ye.. mcm ramai je kan, tp adalah dlm 12 org je (termasuk iffah ngan haziq-anak abg ipar ;) )

iffah br lepas nangis, tak cukup tido..


hubby dah plan nak mandi laut kalo sempat, tp hujan plak.. terus order mkn, banyak gak lauk yg di'order' antaranya, kerang,siakap, kembong, sayur kailan, udang, sotong, apa lagi eekk?? dush dush!

tp yg tak best nya aku tak amik gambar plak, sbb kena perhatikan iffah yg lebih 'busy' dr tukang masak kat dapur kedai mkn tu!

perhati jam baru.. huhu
peluk hello kitty plak...;p

dah abis mkn br teringat nak ambil gambar, apa barang nak amik gambar makanan dah abis kan??

tp rasanya lagi sedap mkn kat tempat haritu, mak aku pun ckp macam tu gak.. next trip kami nak PD plak insyallah.. ;p senyum lebar aku ms hubby bagi tahu mcm tu.. ;)

Thursday, November 26, 2009

.: Terima Kasih = A cih ;p :.

kagum! itu yg aku rs ms 1st time dgr iffah sebut 'aaa cih' , knp?? bt cerita pendek je la ekk

lokasi : bilik tidur
masa : pkl 7-7.30 gitu la

hubby sibuk main game, iffah plak sibuk kacau ayah dia tengah main game, bila dah boring kacau ayah dia pergi kacau ibu plak , tgh lipat baju dia pun sibuk nak 'lipat'
pastu iffah terjumpa apa ntah then dia bg kat ayah, ayah kata ' terima kasih' boleh plak dia tiru ' aa cih' ms iffah ckp tak brp clear pastu aku ckp 'ckp apa iffah??'

iffah : a cih

siap amik video lg,

video
mak aku plak yg over, 'burung murai'



video

pstt..mak aku kata iffah dah nak pandai ckp, betul ke??? tunggguuuu..

Wednesday, November 25, 2009

.: Belajar Masak :.


anak dara aku ni sekarang dah pandai sgt tiru apa yg org lain buat, 1 haritu aku biarkn dia main sorang2 kat dapur, (sbb mak ada kat dapur)




pastu aku dgr bunyi 'ting tang ting tang' , aku yg masa tu ada kat dlm bilik g la tgk 'bunyi apa plak ni' dlm hati la..





nah.. rupa2nya budak kecik ni pandai je ambil periuk.. siap bt gaya memasak lg,
abaikn lantai yg kotor tu ye.. ms ni belum kemas umah lg.. ;p




kidal ke dia???


pastu aku tgk la apa yg di'masak' iffah agaknya.. rupa2nya...



ooohh nooo....

KASUT dia da......


tada...dah siap.. ;)


bantai gelak je aku, 'anak ibu nak belajar masak ye..'



psst..iffah rajin2 belajar masak ye, jgn mls mcm ibu..hehe (pengakuan berani mati ni ;p)




Monday, November 23, 2009

.: Sudah terima :.

yeah!! hadiah "contest mudah "yg ditunggu2 sudah terima..ahaks! ;p
thanks intan.. semoga dimurahkn rezeki selalu.. lepastu bole bt contest lagi.. hehe
actually hari sabtu aku mls nak g keje, sbb hubby punya penyakit "M" pun tiba2 menyerang ;p
ingat nak lepak2 kat umah pastu nak ke rumah abang ipar, pastu ada hal sikit yg hubby nak settle kat ampang.

on the way ke ampang aku ternampak plak kete boss depan opis, singgah kejap sbb ada hal yg nak dibincangkn, "kata kejap, sejam gak la menunggu" rungut hubby.. aku senyum je , biasala pompuan..

lepas jumpa boss aku nak kemas2 meja jap, ternampak plak envelope ni.. "berbunga2 hatiku" ewah!

jeng jeng jeng.. ;p


geram aku, dah ubah still mcm ni gak gambar ni!
tantek kn??? terubat gak rindu nak g genting, arrgggghh, tak sabar nak ke sana!
pstt..2 hari cuti ni mmg seronok, nanti aku cerita wokeh!

Thursday, November 19, 2009

.: Kesan Hujan Lebat Semalam :.


g lunch semlm mmg aku dah pesan kat aza suruh bw payung, sbb sebelum ni kalo mkn kat luar ms dah nak balik opis mesti hujan, orang kata"sediakn payung sebelum hujan" kan.. hehe

tempat favourite kami restoran a.arash, ms tgh mkn tu hujan dah turun, dpt aku rskn lepas ni mesti hujan lebat sbb tgk awan gelap je, ha... amik ko! sekali betul sampai kedai tu kena tutup sekejap supaya air hujan tak masuk dlm kedai.. dlm pkl 2 hujan dah reda sikit ( eh, lebat gak la, pakai payung pun basah!)

ms dlm perjalanan balik tu aku tgk apahal plak kereta kancil tu tertutup ngan "pondok polis"???


mcm mana leh ngam2 masuk situ??

lorr rupanya pondok polis depan opis aku dah 'terbang' ke tempat parking yg lain..



sampai jd cenggitu ha..


tgk la mcm mana dasatnya hujan lebat td. kesian abg2 polis tu kena berteduh kat kaki lima bwh opis , nasib baik la diorng sempat lari kn, kalo tak, tak tahu la.. tp staff SA kat company aku kata ada org cedera sbb terkena tiang 'pondok polis' tu, kaki dia luka, banyak gak la darah keluar..



video


siap amik video nak tunjuk jauh gak 'pondok polis' tu leh terbang.. hehe



Monday, November 16, 2009

.: Idola Kecil 2 :.

banyak citer menarik yg nak diceritakn, tp tak best plak kalau tak letak gambar kn?? boleh plak aku teringgal bateri kamera kat opis! hish, nak citer hari sabtu & ahad punya cerita pun dah terbantut sbb takleh amik gambar.

aku nak citer sikit pasal Idola Kecil 2, hmm..sape ada tgk??? yg pertama dulu ada la aku tgk, tu pun kejap2 je la, tp kali ni rsnya taknk ketinggalan langsung sbb nak bg moral support kat anak buah aku , sape tu?????





kenal tak??? TASYA.. mula2 hubby yg ckp

hubby : ehh, mcm kenal je budak ni..
aku : ni kn tasya anak abg jeff kn??

lor.. masuk IK rupanya, tp suara dia mmg sedap, 1st time aku dgr dia nyanyi ms kenduri kawin aku..

Good luck utk Tasya, suara budak2 yg masuk IK ni mmg sedap2!

Thursday, November 12, 2009

.: Untuk Iffah :.

org kata kalo dah ada anak ni ada je yg nak dibeli, ye mmg betul tu!
aku tak terkecuali, walaupun time tu tgh sengkek laju je tgn aku capai tu capai ni terus buka purse, hmmm...
bazir??? ntah la, tp bak kata mmber aku utk anak, pejamkn mata je la ms nak 'bayar' tu.. huhu
alahai cutenya!
ms beli, "ehh,cute la nanti boleh iffah guna" , bila dah bayar, nak pakaikn kat mana plak ni ;p
aiyok! td sebelum beli tak pikir, selalu gak la jd mcm tu..
aku nak pakai?? malu eehh..
yg ni tak mmbazir ok, dah lama nak belikn selipar utk iffah tp ms takde plak nak mencari..
nasib baik la BATA berjiran je ngan opis aku ni, boleh la belikn utk iffah, sbb selipar kat umah tu dah kecik, kesian plak tgk, beli je la, aku beli yg ada bunyi tu, nyet nyet nyet, mesti iffah suka..
pink oh pink!

siap free mainan lg, tp cinonet je, ;p (tak reti bersyukur) , aku plak tak sabar nak pakaikn kat iffah, biasala maknya yg oveeeeer..

Tuesday, November 10, 2009

.: notti girl! :.

mlm ahad haritu aku ajak mak ngan bpk mkn kat luar,
aku pilih mcd je sbb mcm dah lama tak mkn kat situ, nasib baik la mak tak masak utk mkn mlm lg kn..

gambar kitaorng tgh mkn tu takde la, lupa plak nak amik gambar, dah abis 'ngap' baru teringat! apada..
yg ada cuma gambar bdk notti girl ni la, tu pun amik gambar ms dah nak balik, iffah skrg mmg tak reti duk diam, lg2 kalo kita tgh mkn, apa yg kita mkn itu juga yg dia nak..


see. muka notti dia (tp dr tepi jela)

suruh pandang kamera, dia bt dunno je..

muka 10 sen bila atuk + nenek tak layan dia... hehe



psst.. ingatkn dpt la ole2 dr hubby, kn balik kg, hampeh! beg plastik pun tak nampak.. ;(

Monday, November 9, 2009

.: hujung minggu yg Boring! :.


hubby bila kampung! aku mula la mati akal duk umah bila hubby takde, takleh nak jalan2.. huhu

sebenarnya bila aku dpt tahu yg hubby nak balik kampung, aku dah plan yg aku tak nak g kerja hari sabtu, tp aku akan dtg keje hari ahad, knp mcm tu??? sbb takde transport, hari ahad kn bpk aku cuti, jd boleh la hantar aku sekejap kn.. ;p


hari sabtu aku duk umah je, melayan 'kenakalan' iffah.. mmg happy kan bila dpt 'bersama' ngan anak . perasaan tu mmg susah nak digambarkn mcm mana.. iffah bila aku ada kat umah biasala, manja dia lebih banyak ok, dia akan jd 'ekor' aku , mengikut la aku ke mana aku pergi..


ahad, mcm yg aku dah rancang, kena la g kerja kan, ms nak g kerja tu mcm biasala syg2 + kiss2 iffah, iffah ingat aku nak g kerja kot sbb dia menangis nak ikut! mak aku yg kesian tgk iffah menangis tu ikut la hantar aku ke opis, bkn dekat tau, jinjang ke bandar baru ampang.. sempat tido apa kalo kat dlm kete tu ;p kadang2 je iffah akan mcm tu, biasanya dia tak heran pun kalo aku ngan ayah dia nak g kerja, tp bila time cengeng dia datang... kena main ba ba cak dulu kat pintu lif rumah baru leh nampak dia gelak2, senyum2.. ahhhh, rindunya!

buah hati pengarang jantung aku!hehe



oohh ya, harini hubby balik KL, yezzzzaaaaa!!!!!!!



ayah, minggu depan kiter qada' soping2 ehhh.. ;p (sambil kenyit2 mata2 nih!)



pstt..rindu anak ku! rindu ayahnya juga!!!!! ;p



Thursday, November 5, 2009

.: Sukanya Dia.. :.


aku ingatkan stroller mainan ni mahal, murah je rupanya tu yg sambar 1 nak bg iffah.. mcm2 je mainan diorng ni kn???
iffah apa lg dia suka la, tak caya tgk video ngan gambar ni..
video
sampai kasut pun tak nak pakai!
tgk.. suka nya dia..
terkedek2 iffah jln sambil tolak stoller tu..
suka dia tolak stroller tu ke sana ke sini,kalo dulu dia dok sibuk tolak stroller betul yg dia guna tu, tp dah ada yg mainan ni, pantang nampak terus main dan ckp sorang2, (bahasa dia la)
mls aku nak belikan anak patung ;p (kedekut sebenarnya) amik je apa yg ada kat umah tu, siap letak dua lg, 1 pooh , 1 lg apa ntah namanya.. kadang2 dia siap usap2 kepala pooh tu, mcm yg kita selalu bt kat dia la.. dlm kata lain meniru hehe
pstt..nasib baik la iffah ni suka gak main ngan anak patung, sbb apa yg aku tgk sbelum ni mmg dia suka ngan kete.. ayah dia la ni! hehe

Monday, November 2, 2009

.: Sekadar Mencuba :.

td lepas lunch terus ke kedai ubat cina + runcit, mak aku bg tahu dia punya oat kat rumah dah abis, kat rumah takde plak yg menjual, jd aku dgn baik hati chhheewahhh , (ehh, takdela, dh kewajiban sbg anak kan.. ;p) belikan utk mak, kali ke-2 beli oat ni, so maksudnya boleh la masuk ke tekak mak aku hehe..
dulu aku beli sbb nak bg mak aku cuba mkn oat ni sbb nak kurangkn kolestrol..
alhamdulillah mak kata ada la perubahan..
kali ni aku tambah ngan susu plak.. omega plus, yg ni tak tahu la mak aku minum ke tak sbb dia mmg tak minum susu! mcm aku la tu.. br aku tahu aku ikut sape, kui kui kui..
nampak tak percuma??

alah..yg mcm kat iklan tu..

harap2 ada lg la perubahan lepas mak aku minum susu ni, sbb doktor yg rawat mak aku tu yg syorkan minum susu ni.. insyaallah..

Related Posts with Thumbnails