Saturday, December 5, 2009

.: OK Ke Kalau....??? :.


sekarang ni aku tgh pening ngan iffah, bab makan memang susah sikit sejak dia demam + cirit birit haritu, ngan bubur 2-3 kali suap je lepas tu terus tak nak,

yg aku pelik kalau mak aku mkn oat, nak plak dia.. padahal oat tu tak rs apa2 pun, tawar je..

aku cuba plak nestum, mana tahu kalau dia nak kan, hmm.. sama gak tak jln, sudahnya bg kat anak jiran..

biskut rusk ada gak aku cuba, 1 hari je dia suka, hari ke-2 dah jelir2 lidah..

aduhai.. aku tak tahu nak bg apa dah.. pening!


persoalan aku sekarang,


budak baya iffah boleh ke kalau aku bg oat????


14/12 iffah bt check up utk 1 thn 3 bulan, risau kalau berat dia bdn turun, kena pot pet ngan nurse huh!

gambar sehari sebelum sakit cirit birit,ada beza ke? aku jwb 'ada!'



pstt.. walaupun iffah taknak makan tp kalau susu mmg dia kuat minum! kalau dulu 4 kotak susu je, sekarang kena beli 6 kotak~



3 comments:

mamaadam said...

hm rasanya ramai ynag mengalami masalah ni la isya..try la option makanan yang lain..oat tu tak tau la tapi rasanya kalau bijirin no pblm la..try la koko crunch and fresh milk..kot2 dia suka..honey stars ke..em ape lagi ekkk..

finee penah jumpe doc pasal adam taknak makan..tapi doc ckp as long as dia nak susu no pblm sbb susu dah cukup zat

edrina said...

akak rasa oat ok kot.. lagipun iffah dah 1 tahun lebih..

sama la ngan danisha..dia tu pun susah makan.. minum susu jerk banyak.. so akak biarkan ajerk kalau dia nak minum.. pas tu dia suka makan ayam goreng sajerk.. sosej cam tu laa.. tapi nasik kureng.. so aku ikut jerk apa yg dia suka

isya said...

mamaadam ~ itu la, risau sebenarnya tp tgk iffah aktif je..
finee, thanks eek, nanti isya cuba bg..

edrina ~ oohh, ye ke kak? apa2 pun nak tggu 14/12 ni,nak check berat bdn dia ok ke tak, penimbang kat umah tu mcm tak sahih plah resultnya.. hehe

Related Posts with Thumbnails