Wednesday, January 6, 2010

.: suka 'memukul' :.

bkn hal aku husband n wife ye, tp anak aku ni ha... perkara ni mmg mmbuatkn aku tak lena tidur (sbb selalu kena pukulan iffah.. ;p)



ye..sebenarnya aku tgh runsing, mcm mana nak mengajar iffah supaya jgn buat mcm tu (memukul,tampar @ yg sekutu dengannya la)

ckp baik2 pun dia tambah bt, apa yg boleh bt sekarang cuma pegang tangan dia (tahan tgn dia sebelum nak pukul)
mmg dia menangis tp aku tak nak dia biasakan bt benda tu.
benda ni normal ke?



ni antaranya, bila kena buli ngan anak sendiri!

yg aku pasti jentik pun tak pernah apatah lg nak pukul kn? marah manja2 tu adalah, tp mak aku kata mungkin iffah ni belajar dr budak yg baya dia ms kat taman (mak aku suka bw iffah lepak kat taman)budak tu pernah tampar iffah, sampai sekarang kalo nampak budak tu iffah jd fobia (terus lari)

susah la.. mcm mana ekk?

tak kn nak kurung iffah dlm rumah je kn..



psst.. sakit tau kalau kena penampar iffah!

3 comments:

Intan said...

Arissa dulu adelah few times dia pkl muka and intan (mmg jenis garang...he he) apa lagi babap blk tgn dia tu pas tu bgtau knp dia kena pkl and knp tak elok buat cam gitu.

Lagi satu intan ajar dia pkl bende lain mcm lantai ke apa ke kalo dia rasa nak "luahkan" rasa marah dia tu...it works juga lah.

Intan mmg pantang dan tak suka kalo anak2 tampar muka ibu/ayah and for me kalo dr kecik di biarkan takut nanti dia dah biasa dan berani buat depan org...really dun like this.

Ramai org pakai psikolgi dlm mendidik anak zaman skrg but for me, Intan lebih suka kalo silap memula tegur dulu few times kalo tak leh gak then kena babap every time dia buat salah and then explain why dia kena pkl.

DYLA said...

setuju la ngan intan tu. inas pun ringan gak tangan dia. mana dia ikut tak tau la...

tp skang ni dah kurang la dia suka lepuk org..

isya said...

intan ~ thanks intan, isya akan cuba cr intan plak, mana tau boleh kn..


dyla ~ akak bt mcm mana plak? sama mcm intan gak ke?

Related Posts with Thumbnails