Thursday, February 25, 2010

.: Hasil Tangan Ibu :.

Gila gediksssss ok aku ni nak make up kn anak sendiri... korang pernah bt ke?? ;)


after makeover,amacam ok tak? cun tak???
ok la tu, aku ni bkn reti sgt nak pkai itu ini nak cantik, hehe tp boleh la kn...
ok, sapa2 yg nak aku jd mak andam korang, boleh aje, sms or dial this no ok +0126++++++
cukup2! panjang plak aku mgarut, sbnarnya bkn make up btul2 pun, GILA apa?! ;)
sbnarnya aku masuk 'kelas' ni ha.. http://www.taz.com/ , kalau rs2 nak merasa mcm artis pun bole gaks! ;)


b4 makeover, ;)
lama tak update pasal iffah, hmmmm...

Sunday, February 21, 2010

.: Emo di pagi ahad :.


emo di pagi ahad.. ye mmg aku sedih.. hmmm mmg aku terasa rindu sgt nak bermanja2 ngan buah hati aku tu..
rs bersalah sgt sbb tak banyak ms yg dpt aku luangkn utk iffah, bila balik kerja iffah dah tido,
kalau bernasib baik,subuh iffah dah bangun boleh la main2.. kalau bangun lewat???hmmm...

bila aku & hubby ada kat rumah, iffah la yg paling happy! mulutnya tak berhenti pot pet pot pet, walaupun kadang2 tu aku tk brp faham apa yg nak iffah sampaikn (biasala bahasa penguin)

arrggghhh, rindu!!!!!!!!


2 minggu ni langsung tak dpt cuti,aku dapat rskn yg kami (suami isteri) akan bertambah sibuk ms akan datang sbb........ (akan aku ceritakn kemudian,insyaallah) ada ke ms utk kami melayan iffah lepas ni..? aku jd takut..;(


saat aku menaip ni air mata kesedihan turun seperti hujan..;(


Harapan aku supaya ada jalan penyelesaian, semoga kesibukan kami tak lama.. ;(



Ketahuilah anakku ayah ngan ibu sayanggggggggggg sgt kat iffah..

Friday, February 19, 2010

.: Nak Buat Macam Mana.. :.

haritu bagi tau opis buka hari jumaat, tiba2 plak tukar hari isnin, aku ingatkn ms diorang call, bg tau opis tutup sampai isnin, hr selasa br buka, rupa2nya aku salah dgr, nasib baik la.. ;)

yg tak bestnya aku kena kerja sampai hari ahad (tolong jaga kedai), maksudnya 2 minggu kerja takde cuti langsung, haih.. kesian kat iffah je, plan nak jln2 tak jd.. ;(

harap2 ahad ni aku bole amik half day je la, dah la kerja 10 pg sampai 9.30 mlm, takde ms nak main2 ngan iffah..

maafkn ibu ye sayang...sob sob sob..

Saturday, February 13, 2010

.: Alhamdulillah :.

alhamdulillah, yeahhhhhhhh harini dpt bonus!
dan 1 lg berita panas! start bln MAC naik gaji , ulangan ye NAIK GAJI!!
;) ;)
blog aku ni akan bercuti mulai esok sampai 18/02/10..

Wednesday, February 10, 2010

.: Tak Pernah Bagi Pun.. :.



g blog naja tadi, citer pasal limau, sinonim bila CNY ni, buah limau ni kat mana2 ada,
selalu sgt bila CNY mak aku mesti tanya, "dapat limau tk dr bos?"
aku jwp " TAK "
percaya tak, company aku ni bos C*na tp tiap kali CNY mmg tak pernah bg pun..
kalau ada pun itu harapkn supplier bg.. huhu
maybe bg dia "murah je, beli sendiri pun boleh, baik bg ang paw" ni pendapat aku je tau.. kang ada plak org opis aku bc ni terus bg tau bos aku tu, mamfus!;)
dulu mula2 aku pun pelik, tp sekarang tiap2 thn dah tahu, kalau nak merasa mkn limau kena la beli sendiri ye.. aku ingatkn tempat keje aku je mcm tu, rupa2nya tempat keje adik ngan bpk aku tu pun sama,
"bos C*na tp tak pernah bg limau pun.." bila mak aku merungut, ;) jd bos aku tu bkn pelik la yee..ada geng! hahaha

.: Transfer :.

mcm tahun2 lepas, bila tiba chinese new year,
aku terima call dr pihak atasan, kena kerja kat branch chow kit or masjid india..
hmm.. maknanya blog aku ni CUTI sementara,
sungguh malas sbnarnya, tp nak bt mcm mana.. kerja kn???
maybe aku kat sana 5-6 hari start sabtu ni, ahad pun kena kerja..
yg bestnya kat sana relax je, tolong tgk2kn kedai je.. huhu

Monday, February 8, 2010

.: Seksinya Dia... :.

ni la akibatnya kalau terlalu dimanjakan oleh atuknya.. (bpk aku ni pantang dgr iffah nangis, mesti nak dukung la-sbb kononnya iffah merajuk, bw jln2 la-sbb boring kat umah.. buka baju-sbb panas *pandai tak bpk aku meng'agak? ;p)




haih, sikit2 ngangis, panas la tu... kalau duk umah boleh kira brp jam je pakai bj, kalau boleh aku taknak biasakn iffah tk pakai baju, tp kat umah aku tu mmg panas, mcm takde angin je..



bila dpt bonus aku ingat nak pasang aircond, mesti best kn! rumah dbkl ni susah sikit sbb nak pasang aircond kena inform dulu kat diorang, leceh tp nak bt mcm mana bkn rumah aku kn..




tgk tuuuuuuuuuuu.....



skrng ni susah nak ambil gambar iffah, sbb dia pun bz body nak tgk gambar,apa yg aku ambil,


dah berdiri, nak amik kamera yg aku pegang la tu..


dan menangis bila aku tak bg... huhu


psst..berdebar2 tggu sabtu ni, nak tahu brp bonus dpt thn ni, * ntah ada ntah tidak..hmmm

Saturday, February 6, 2010

.: Sabtu - Plastik :.

sebenarnya dah lama dgr, tp sbb aku jarang sgt nak keluar beli brg hari sabtu jdnya harini aku jd mcm 'katak bwh tempurung' ...
kisahnya begini, harini aku beli burger kat ampang (mmg sedap! ;p, g jln kaki je), sementara tggu burger siap aku masuk 7e dulu, ambik apa yg aku nak dan dah siap byr tu aku tggu la cashier bungkus brg yg aku beli tu.. (boleh bayangkn tak aku tggu sambil pandang cashier? dlm hati, apasal tak masukkn dlm plastik ni)

cashier : kak, harini takde plastik..

aku : eeeerrrkk..

nasib baik la aku amik 2 brg je, kalo aku amik byk mcm mana nak pegang??
malu toksah katala.. PADAN MUKA aku.. huhu

'HARI TANPA PLASTIK'

Friday, February 5, 2010

.: tersama la plak ;.

tengah godek gambar kt pc opis, br perasan 2 gambar ni..
beza (1-2 tahun kot gambar 1 & 2) , boleh plak mcm sama, yg lain cuma baju & persekitarannya la..


dlm kete,



lupa plak ni kat mana, ni mmber yg ambil, tak perasan pun dia amik gambar...huhu
gambar ni ms 6-7 tahun yg lepas, selekeh lg.. belum pakai tudung lg.. masih kategori budak hingusan.. huhu

.: Melampau :.

fuhhhhhhhhhhhh.. br leh menarik nafas lega sikit, aiyo lamanya tak update blog, tgn dah gatal nak menaip, hehe

sejak akhir2 ni aku mengalami tahap 'bz melampau', yg mmbuatkn aku rs stress sgt sampai terfikir nak berhenti kerja je.. tp apakan daya kalau hubby kaya leh la duk umah goyang kaki kn? hehe (insyaallah mana tau kn.. ;p)

sekarang ni pun masih 'mengejar' kerja2 yg masih btimbun atas meja, aku harap sgt supaya hari2 yg mendatang aku bt kerja ngan hati yg gembira, takmola sampai stress mcm haritu...
br la ada mood nak update blog.. hahahahaha..

banyak citer yg aku nak update, tp mcm dah 'basi', hmmmm...
Related Posts with Thumbnails