Wednesday, March 31, 2010

.: Last :.

bak kata kak dyla... last cucuk lega... ;)
mmg sejak iffah lahir kalau nak g check up kat klinik kesihatan mesti, aku yg terlebih risau, mcm aku plak yg nak kenan cucuk.. hihi

ms ni kat rumah, belum tau nak bw g klinik, dia ingat nak g jalan2..huhu

semlm last cucuk, ms kat sana iffah meraung, sampai apa nurse tanya + ckp aku tak dgr sgt , asik ha? ha? ha?

mungkin iffah masih fobia, teringat lg ms dia kat hospital..huhu
boleh plak ms nak kena cucuk tu tgn dia siap meminta2 kat nurse, apa yg dia mintak pun aku tk tahu, pastu ckp "taknak,taknak" tp sambil hulur tgn kat nurse, sampai nurse ckp "lepas ni nurse kena stand by gula2" ;p

layan gambar je la...

baru lepas nangis..

mood ok sikit lepas dpt "hadiah" dr nurse..

taknak lepas tu, aku nak simpan pun dia marah!

permata hatiku..

tp iffah dpt "hadiah" ubat. yelah takut demam kan.. oohh ye mlmnya je bdn iffah dah panas.. tp alhamdulillah pagi td dah tak..


Monday, March 29, 2010

.: Rindu Kenangan itu :.

dulu aku ada gambar ni, tp sekarang dah takde sbb rumah dulu kena banjir, habis semua gambar.. ;( terima kasih pd kengkawan di fb, sungguh tak sangka boleh tgk balik gambar2 tu semua! ;)
mcm tk percaya aku pernah join Persatuan Kadet Bersatu Malaysia L*ut ms sekolah menengah, sbb latihannya mmg GANAZZZZ, huhu
dan rs bertuah sbb terpilih.. hehe

masih aku ingat lg, kena 'buli' ngan senior2 ,contoh kena tahan gelak @ senyum bila diorng tgh bt lawak, siapa senyum je kena sapu lumpur kat muka, sebelum mula latihan kena bt bumping , berjemur tgh2 panas terik, ms tu tak kisah pun muka gelap, berbelang (sbb pakai tudung) bila ingat2 balik mcm tak sangka aku boleh bt semua tu.. hahahahaha

sekarang jgn harap la nak bt 'sit up' kat rumah pun kalau ingat je, br bt brp kali je dah letih. ;p
mcm mana nak hilangkn perut buncit kalau disiplin takde..? ooopps bocor rahsia sudah!

teka mana aku??? arghh rindu ms ni!!! muka kena garang, dah diwarning awal2.;p


bukti, tp tak bestnya, reporter salah info, sbnarnya SMKPT (Titiwangsa), tp tulis SMKPW (Wilayah) -kalau tak silap

rs bangga sbb mgharumkn nama sekolah..ceh ayat! harum sgt la tu.. puan pengetua ms tu pun mmg bangga sgt ngan kitaorang ms tu, yg best ketua kami dpt PELANTUN TERBAIK..

teringin nak g sekolah, nak jumpa cikgu2, nak tgk junior2 kitaorng bt latihan, sama mcm dulu lg ke??? tp ms mmg tak ada.. malu plak kalau seorang je yg pergi, kalau pergi ramai2 baru best!

psstt..dulu berani, skrang semua bnda pun takut! ;p

Saturday, March 27, 2010

.: Sejuk!!!!! :.

sekarang ni cuaca panas kn??? iffah tiap2 mlm merengek sbb tak selesa, tidur mesti berpeluh..
aku mmg dah bercadang, andai kata dpt bonus ingat nak beli aircond murah2 je, dpt je bonus terus beli!

sekarang ni banyak nak guna duit, harus la simpan duit bonus yg selebihnya betul tak kwn2?? ;)


ni la rupanya... brand HAIER



kalau sebelum ni, selimut letak tepi katil je, sekarang ni wajib guna ms tidur! ;)

pstt.. sediakan wang lebih untuk bayar bil elektrik yg bakal melambung..huhu


mlm ni jgn lupa "Lights out for Earth Hour"
start 8.30 - 9.30(aircond pun sama ye! ;p)


Friday, March 26, 2010

.: Voucher SR RM50 :.

seperti biasa kalau dapat surat untuk bos, aku yg buka, tiba2
eh eh, seronoknya dpt voucher SR RM50 tu, tiba2 exited mcm la aku yg dapat, dlm hati " mesti bos taknak ni, macam tau2 je aku dah lama tak mkn kek Secret Recipe ;) "

lokasi : bilik bos

aku : ada dpt kad + voucher utk birthday bos dr C*lcom, bos nak guna ke? (ayat nak meminta, hehe)

bos : ambil la, lain kali kalau ada dapat apa2 lagi bagi tau je, nanti saya bagi lagi..


ni la kadnya, voucher tak sempat nak ambil, member terus g SR order kek.. cepat giler!


nyummy! tp kena tambah RM3.60.. boleh la kn..


terus hatiku berbunga2... bagus kn??? dah agak mesti dapatnya.. tp takde la aku ngap seorang, harusla share ngan member2 yg lain, tada...........


lain kali bagi lagi ye C*elcom!!!!

psstt..tp aku pengguna M*axis, takde peluang la nak dapat kn???

.: Mama Mika Birthday Giveaway :.

Jom Jom join, bkn susah pun senang je.. mana tau bertuah kn??
sebelum tu kena ikut dulu syarat2nya ye tak.. ;)




1. menjadi FOLLOWER BLOG INI... Klik je atas tu kan.. macam kat gambar bawah ni... (tambahan : kat blog ni tau http://lakaranhatii.blogspot.com bkn blog aku ye ;p)


2. Add kan link blog ni dlm blog anda..
3. war-warkan entry ni di blog anda seperti tajuk di atas...
4. Pemenang yang di pilih adalah berdasarkan
3 visitor tertinggi yang di counted kan seperti pic di bawah ni..
5. anda perlu la
Sign in di bahagian follower atas tu barulah akan tertera nickname n pic blog anda di gadget bawah ni.. kalau tak sign in maknanya lawatan anda tak masukla dalam counted visitor di bawah ni...
6.
2 Hadiah cabutan bertuah juga di beri kepada penyertaan anda. (akan dicabut oleh anakanda mikhail)

7. tinggalkan komen sape yg join ya giveaway ni ...


TARIKH AKHIR dikira ADALAH 19 APRIL 2010 jam 12 mlm..

Done! mika chumeeel, pilih auntie ye.. hehe (sambil kenyit2 mata versi iffah..huhu)

Akhir sekali Happy Birthday in advance to Ida aka mama mika..

Wednesday, March 24, 2010

.: Sejarah Mungkin Berulang???? :.

he he mcm tajuk lagu la plak.. sayang sebenarnya.. tp apakan daya, haritu husband pernah ckp lepas iffah keluar hospital, nak bg pendek sikit rambut dia, LAGI?????????

aku tgk kadang2 mak pun dah mls nak ikatkn rambut iffah(aku suka ikat,sbb nampak chuumel!!), sbb iffah bkn jenis duk diam kalau kita nak 'uruskn' rambut dia...hmmm.. tp sekrang kena tggu husband free dulu sbb dia yg tukang gunting..hehe


1st lepas potong rambut.. cute gak kn? (hahahaha puji anak sendiri takpe kn...)

Tuesday, March 23, 2010

.: Manja ala Iffah ;p :.

comel wokeh bila budak kecik ni bt ala2 manja.. sape yg ajar ni??????? ;p

ni la gaya br dia.. huhu

konon nak keyit sebelah mata la tu, tp takleh lg... wakakakaka
sekarang ni iffah kalau nak apa2 kn mesti dia kenyit mata dulu.. gediks kn??;)


video


alamak, aku belum bw iffah g klinik lg tuk cucuk 18 bln!!!!

Monday, March 22, 2010

.: Cerita Ahad Saya :.

ahad lepas saya bangun lewat, sejak saya saya sakit ni saya selalu tido lewat jd bangun pun lewat..hehe

ooh ya, kat kawasan rumah saya ada sambutan maulidur rasul, ibu suruh saya mandi, tp saya ajak ibu main kejar2 dulu, sbb saya 'bt hal' kami lewat ke surau untuk mendengar ceramah..huhu

nak g surau kena la pakai pkaian yg sopan,betul tak kwn2? ;)

jom bu, iffah dah ready yeah!!! (iffah ni suka betul bila nak amik gambar)

ms kat surau, ibu suruh saya duk diam2 pastu ibu kata iffah anak yg baik kn??, psst.. sbnarnya saya nak join bdk2 lain main lari2 tp semua lelaki, malula.. ;p
alamak, saya lupa nak pakai tudung la, pastu nenek bising kat ibu sbb tak pakaikn saya tudung.. huhu (nenek turun awal sbb nak tolong masak)

habis je ceramah saya dan ibu pun balik bantai tido......zzzZZZZZZZ
bangun tido, kami bersiap2 nak keluar, ibu nak cr barang, kebetulan ada birthday party, jd ibu nak beli hadiah..


tgk saya dpt apa???cute la topi ni!!!!

balik dr birthday party, nenek ajak g rumah sepupu ibu pula kat gombak, nak tgk baby! yeah!


ha...jalan lagi??????

tp sebelum tu singgah kat tesco sbb nak beli hamper, koyak poket ibu sbb kena beli 2 hamper (sbb ada 2 baby) ;p tp saya suka naik bendalah ni.. hihi atuk belanja..tq atuk...


boleh plak bila ada kat gombak, ibu terlupa amik gambar baby, apala ibu ni...... tp salah saya juga sbb saya nangis ms ibu tangah dukung baby, ibu kata saya jeles! mana ada!

balik rumah, ibu citer kat ayah (ayah tak ikut sbb kerja) saya nangis ms ibu dukung baby,
terus ayah kata "mcm mana iffah nak ada adik mcm ni" huhu
ADIK??? awal lg la yah.. bg iffah besar dulu...

sekian dulu omelan saya ye, nanti lain kali saya citer lg tau.. ;)
Tambah Imej

Wednesday, March 17, 2010

.: Kurus Sudah :.

gambar iffah ms kat hospital selayang..

kuyu je mata, mana taknya seminggu tak mkn, asik nangis je..



ms admit 9.66kg je, sekarang 10.6kg(kalau tk silap)


9 hari ada kat hospital sbb salmonella, masuk air + antibiotik skrng iffah dah kembali normal cuma bdn dia belum bam bam seperti dulu..hmm... takpela, janji anak ibu sihat..syukur alhamdulillah..


pasti ada hikmah disebaliknya...









terima kasih pd kwn2 yg mendoakan iffah...

.: No Mood :.

terasa nak sgt update blog nak bercerita pasal cerita seminggu dua yg lepas.. tp

masa tak mngizinkn..
aku bz..

seminggu lebih tak masuk opis, bt aku rs nak 'pitam' (ayat penyedap) nak siapkn keje kat atas meja..hmmm...




Related Posts with Thumbnails