Wednesday, May 26, 2010

.: Tu Baru Tanduk Betul! :.

smlm balik rumah je aku dah nk gelak guling2 sebab ni


wakakakakaakaka



pandai je iffah ni, boleh plak dia letak kat tanduk 'binatang' ni..huhu

psstt-akhir bln, BZ je memanjang!

Tuesday, May 25, 2010

.: Award from Mrs E - TQ! :.

kali ni dpt award dr Mrs E aka naja.. ye, aku ni friendly la sgt..huhu (angkat bakul sendiri nampak! ;p)
dah dpt award ni harus la jawab tag kn, jom tgk apa yg aku kena jawab





1. SUKA MELUKIS TAK?
TAKK!! aku tak suka, sbb aku tak pandai la! lukis org lidi boleh la! ;p


2. BOSAN-BOSAN SUKA BUAT APA?
buat apa eh, kalau kat rumah time bosan tp rajin, aku suka mengemas, habis licin bersih rumah aku tu, tp kalau time mls dtg jawabnya tido je la.. tak pun layan iffah..


3. KENAPA SIPUT BABI JALAN LEMBAP?
errkk?? sbb takde kaki kot???


4. CUTE TAK ORANG YANG BAGI AWARD NI?
cute! bkn cute je, manis + lawa lg.. jujur ni! (naja, belanja arrr hahahaha)

ok, siap! jap2 nk pikir nk bg siapa ye friendly award ni.. *TING*



sila rajin2 kn diri wahai kawan2 ku, ada yg pernah dpt ke??? ;p

Saturday, May 22, 2010

.:Saat Indah Awal Perkahwinan :.


hahahahahahahahahahahahahahaha
*taken from fb*

Friday, May 21, 2010

.: Selalu Tau :.

eee..bos aku ni kn saje je tau nk buat aku terpikir2, apa tu???
ye la, selalu nk remind banyak2 kali, hish! aku tau la.. kalau boleh tiap 1/2 jam dia repeat benda yg yg sama,nk jd alarm aku la tu ;p,
kadang2 bkn aku je kena, orang lain pun sama, gggrrrrrrrr nk je cakap,

"SAYA TAU LA, TAKYA CKP BANYAK KALI !!!"

tp aku berani ckp dlm hati je.. huhuhu
contoh eh, kalau suruh on aircond dlm bilik dia, mesti dia akan call aku, pastu staff 2, staff 3 ,4 , 5
mcm mana aku tau?? sbb aku yg pegang kunci bilik bos, staff yg lain2 tu mesti cr aku pastu ckp "nk kunci, nk on aircond bilik bos"

kadang2 terpikir , "bos aku ni takde kerja lain nk buat ke, asik ckp benda yg sama je"
apa boleh buat, aku hanya pekerja.. terima je la...;p

.: Comel Sgt Sampai Kena Gigit :.

mlm rabu haritu aku g pasar mlm kat area rumah, lama tak pegi rindu plak.. hihihi
iffah tinggal ngan bpk, aku berdua je ngan mak pegi, bkn beli apa2 pun, tgk2 je,
tak tau nk belikn apa utk iffah, sekali ternampak ni

comel!



aku nk pinjam sekejap pun tk bg, kedekut! ;p

sayang sgt iffah kat dolphin ni sbb dia boleh 'belasah' sampai lebam dan tak kan jatuh (sbb ada pasir kat vontot ke hah?) siap tido pun nk peluk dolphin pastu sambung belasah lg..huhu
giler ganazzzz wokeh!

tak sampai 1 jam ada kat rumah,nk tau apa jd kat dolphin tu

sian,kena tampal plak akibat kena gigit ngan iffah..huhuhu

pstt-ada lg 1 benda comel beli tuk iffah tp lupa nk amik gambar ;)


Thursday, May 20, 2010

.: Akibat Puas Tido Siang :.

aduhai.. dah beberapa harini aku tak cukup tido, pening semacam je... menguap tak payah kira la, ntah brp kali mnguap dlm ms 10 mnt, ni semua gara2 iffah yg bila siang dia akan tido, pastu pkl 3-4 pagi dah jaga, ajak MAIN.... tak dilayan menangis mcm kena cubit!

budak cengeng ;p

sekarang rasa nk tido je...
zzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZz

jd aku perlukan ni... jom layannnn..


psst-sedap!!!! ;)

Wednesday, May 19, 2010

.: Dah Kena Sendiri Baru Tahu :.

dr pagi td mencuba, aduhai naik geram aku! kalau dulu aku senyum2 je bila dgr org lain membebel2 pasal airasia (time free seat la), sekarang aku plak kena sendiri, tak senang duduk dibuatnya..


itupun dah bertuah nampak"bee", kalau tak nampak tanda ni je "X"

semlm tanya mak, bpk, hubby, adik, semua ON
keputusan last mnt, kata aku sponsor..
harusla beli yg murah...hihihihi

psst-tak sabar nk tggu bln April 2011, mudah2an takde apa2 halangan, 1 tahuuuunnn lg wooooo

Tuesday, May 18, 2010

.: Comot :.


gini la rupa anak dara ku kalau bangun tido.. aduhai, dgn rambut mcm???? ;p
puting tu takmo lepas langsung!
kalau mood baik, siap senyum2 , kiss2 pipi aku,
kalau dia tgh angin, siap la, suruh dukung la, nk didodoi lg,
kurang tido la katakan..
hmm..apa2 pun
..Ibu SaYanG IfFah..

psstt-bz bz bz bz bz, ni pun br nk g lunch..;)


Saturday, May 15, 2010

.: Sebab Ni :.

buat kerja kat opis sikit je harini sbb aku sibuk nk godek bt tu bt ni tapi tak menjadi dan ini je yg aku boleh tepek.. grrrrr





kena habiskn banyak masa kalau nk bt cantik2 kn, tp ms aku terhad jd dpt buat tu je la..
ni kira mkn gaji buta ke??? ;p (no no no, aku selalu balik lambat tk penah claim ot tau, so halal eek)

Friday, May 14, 2010

.: Tu la, beli ikut nafsu :.

dush!dush!grrrrrrrrrrrrr, ntah nk rs geram, menyampah , ke marah ehh tapi bkn kat org lain ye, kat diri sendiri le.. sbb benda ni la..


aku pernah nampak kat blog sape ntah, mcm best je kalau beli letak kat kereta, boleh la iffah guna..
sgt exited ok bila dah dapat.(sbb 1st time beli online)


sekali bila pasang terus jd macam ni.. huuuwwwwaaaaaa.. rs nk nangis pun ada, kereta bpk ngan adik aku boleh la pakai ni, kalau kereta hubby mana boleh..huhuhu


tgk la, betapa huduhnya, aku main ikat2 je....hukhuk

pstt - ingatkn semua seat leh guna.. ;(

Thursday, May 13, 2010

.: Sambungan - Kaki Jalan :.

hehe.. ada plak sambungan, ;p
iffah kn suka kalau org bw jalan2 , jd hubby ajak bw iffah naik kereta ,sebenarnya dah 2 hari iffah 'hantar' aku g kerja, semlm tgk ok lagi, duk je dia diam2 dlm kereta,
tp ms aku dah masuk office , hubby citer iffah nangis sbb nk duduk kat tempat pemandu.. aiyo!
sudahnya hubby biar kn je dia nangis (tp sekejap je la) , diam pastu tertidur sampai la kat rumah jinjang..
harini aku try la bw lagi, kali ni lg teruk, aku keluar kete je terus melalak sambil sebut "bu, bu"
nk masuk office pun aku rs mcm serba salah, apakan daya sayang, ibu kena kerja...hukhuk

lepas ni takleh bw lagi la, kang ibu ngan anak nangis, siapa yg susah??? ;( hubby juga..huhu

Wednesday, May 12, 2010

.: 1 Permulaan Tapiiiiiii :.

aku tak tau la org lain guna mcm mana tapi knp aku guna boleh jd mcm tu???
ni pasal CD la ni, mula2 je aku guna, wahhh ok, cantik, cun! tp bila iffah ke*cing habis basah, lencun.. huhu apa dah jadi?????? salah cuci ke masa mula2??? ada sape2 yg pernah guna???
tp ms ni aku guna 1 insert je, mungkin kena pakai 2 sekali eeh?




mak aku dah bising, sbb ingatkn CD ni mcm diapers..huhu

psst-br ingat nk jimat, jd cenggini plak.. ;(


Tuesday, May 11, 2010

.: Kenapa Malas ?? :.

cerita ada, tp bila dah menaip tiba2 rs tak best...huh
mcm mana tu??
nk bt keje pun mcm tu
ada je yg tak kena..
arrrgghhh!!!!!
ntah knp????????????

astaghfirullahalazhim...

Monday, May 10, 2010

.: Sah! Kaki Jalan! :.

ehh, ikut perangai sape la ni. aku ke? ;p
rasanya bkn iffah sorang je mcm ni, bdk yg lain pun sama kot???
pantang nampak org pakai lawa2 sikit, mula la nk dukung sbb takut kena tinggal,
kat rumah tu dah la ada adik, mak, bpk, hubby, aku, kira org besar la, tiap kali nk g kerja / keluar rumah walaupun ke kedai je pun dia menangis nk ikut.. huhu
1 hari kira la brapa hari dia nangis, padahal tiap2 pagi mak aku akan bw dia g taman kat bwh tu, itu pun dia tak puas lg nk 'berjalan' lg.. aduhai..

beria2 dia nangis, nk dukung la tu..

terkejut jap sbb aku amik gambar dia.. hehe

nangis2 pun sempat pose hahahahaha

psstt- tp kadang2 dia jd baik sgt, bila nk g kerja siap salam, bye2 lg.. ;p

Friday, May 7, 2010

.: Pls Check This :.



terima award dr tinie , interesting blog eeh?? tq bebe! ;) nk aku belanja ciskek???? huhuhu

aku pun nk bg award ni kat :-

1) dyla
2) mrs e
3) intan aka ibu arissa
4) ida aka mama mika
5) ratna
6) rose
7) iEfa
8) wadah
9) edrina

sebab blog korang mmg best!!!!

.: 3 X Ganda! :.


ha, ambek ko!
biasa kena RM50++,
bln pertama kena RM80++ (sbb br 1/2bln je pasang aircond)
sekarang???? RM165.70
mana taknya mcm dah 24hrs on je aircond tu,
sila pasrah.. dan cepat g bayar! huhu



psst-smlm start pakai kipas balik..hihi

Thursday, May 6, 2010

.: Ingin Kurus ?? :.

;) jap jap, senyum duluuuuuuuuu.. hehe

sape yg tak nk kurus kn? yg pasti aku kena cuba.. (jgn muntah plak eek sbb aku asik ckp bnda yg sama je.. )
tp aku pun tk tau knp kebelakangan ni aku rs aku kuat mkn, contoh pagi mkn nasi lemak, lunch mkn nasi, bila mlm je perut dah rs lapar giler, mcm tk mkn 1 hari! terpaksa la mkn nasi lg.. huhu mana tak tambah kembang, ;p

"eehh, tak boleh jd ni, mesti bt sesuatu ni! " bisik hati aku HARINI, so aku rs aku patut beli ni,


ada apa2 cadangan tk utk aku alas perut selain milo???

psst-kurus ke tambah gemukks kalau minum milo ni eh?

Wednesday, May 5, 2010

.: Alhamdulillah, hilang 1 beban :.


;) tersenyum sbb aku dah takde hutang.. yeah!!!!!
lepas ni kena kira2 balik, + - , apa jd lepas tu eekk?? hahahaha
harap aku tak la boros lepas ni..huhu (boleh percaya ke?? ;p)
dan aku rs nk teminate je cr card ni,
banyak yg menyusahkn aku dr menguntungkn..



psst - belum gaji, esok kot... pc server dah ok, boleh la sambung bt salary.. uuwwaaa BZBZBZ
pic from google je. ;p

Tuesday, May 4, 2010

.: Kena Bebel :.

mcm nk tergelak pun ada bila boss aku guna perkataan 'terlanjang' huhu... panazzzz ok ayat dia..

baju je jap td aku kena pot pet pot pet ngan thru phone la, sbb bilik a/c ni banyak pnc , cheque book pun dlm bilik a/c gak, dah jd tabiat aku ngan colleague yg 1 bilik ni suka simpan cek atas meja (meja kitaorang jd bentuk T, dia sana, aku sini, paham??ala kira ada meja jd divider)

ceritanya mcm ni , smlm bos aku tu terpandang 1 cek ni (sepatutnya kena courier tp dah tlewat) , tk penting sebenarnya,esok2 pun boleh courier tp bos aku tu je kelam kelibut, habis meja kitaorng dia cek 1 1, nk gelak pun ada tgk gelagat dia..wakakakakakakaka mcm kitaorang ni pencuri plak ehh

jd td ms aku tgh ckp kat phone ngan dia, aku jawap ye, ye,ye.. je lah, salah kitaorang gk kn..
hehe lepasni mmg takleh la letak atas meja lg, kena simpan dlm 'peti' bak kata bos aku tu..
knp selama ni letak atas meja? yela.. kan bilik kitaorang sentiasa berkunci, tp bila dia suruh ikut je la kn.. kang mcm2 perkataan yg keluar mcm ni

bos : jgn letak chq atas meja, simpan dlm 'peti', bilik a/c tu dah la selalu 'terlan*ang' je,
nanti 'terkang*ang' baru tau ha.

jgn plak salah paham ye, perkataan dia mmg kasar sikit tp maksudnya aku je la kot yg paham.. sbb aku yg keje ngan dia..hahahaha

.: Tapak Tangan Gatal :.

org tua2 kata kalau tapak tgn kita gatal, mesti nk terima duit kn??
tp itu kalau tapak tangan kanan, kalau kiri???? sebaliknya lah kn..


pic hasil google

oohh semlm tapak tgn kiri aku gatal sgt, haih! alergi ke? ;p
takde la sebenarnya mmg nak keluar kn duit pun sbb ni ha..


sebenarnya rumah aku mmg tak pernah pasang astro sbb bg aku bazir je pasang sbb kami sekeluarga bkn jenis 'melekat' kat rumah, (sbb kerja kn, bila mlm kan banyak citer best2 walaupun tk pasang astro kn.

tapi, semlm rumah aku dah pasang astro sbb transfer dr kedai hubby.. Oohh ya, aku belum pernah bg tau lg yg hubby aku ada buka kedai Char Kuey Teow, br 2-3 bulan buka, apa jadi dengan salon dia? dia sewa bg org lain buat.. ;) so now dia CHEF tk berdaftar..hihi
dah 2-3 bulan org lain yg guna astro tu, pastu aku ckp bw kat rumah je la..

nak tanggal (kat ampang) dan pasang (kat jinjang) kena RM150, aku yg bayar sbb tu syarat hubby hehe (tu pun nk kecoh kn?? ;p )

so smlm iffah bkn layan kartun, dia layan spiderman 2.... hahahahaha


psst.. bila nk gatal tapak tangan kanan plak ye.. huhu

Monday, May 3, 2010

.: Bahasa :.

"apa dia ckp ni, aku tak faham la" dlm hati aku la.. kadang kena baca ada suara (bkn dlm hati ) baru leh faham bila chat / sms ngan diorangni.. siapa ye??


dulu comot,bam bam!sekarang alahai manisnya... ;)
(sape lg nak puji kalau bkn sedara sendiri ;p)


sedara aku ni ha.. cepatnya budak ni dah besar, dulu aku yg tolong mandikan , bg mkn diorang masa mak bpk diaorang ni kerja, oohh ya dulu duduk sebelah rumah je, sekarang dh tak lg, kalau jumpa pun ms raya je..huhuhu

aku rs sesiapa pun yg ada anak buah yg masih remaja @ sekolah menengah mesti sama kes mcm aku kalau baca msg dr diorang mesti sambil garu2 kepala. (kuno ke?)

short form @ bahasa diaorang yg aku memula tak paham! ;)
contoh eekk :

pom = form
taon = tahun (dah mcm penyakit taun plak)
skung = sekarang
guk = agak

ntah apa ntah lg, banyak la sampai tak ingat..hahahahahahaha

kadang2 aku agak2 je apa maksud msg tu..huhu ;)


Related Posts with Thumbnails