Tuesday, June 29, 2010

.: Wajib Beli Bila Ada Kenduri Kawin :.

cuba teka iffah pegang apa???


(gambar tlatest iffah ms kenduri kawin kak faezah kat setiawangsa)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

betul!!, pandai la!!!!!!! ;p

apalagi kalau bukan bendalah ni.. hmmm.. ntah brp banyak nk beli aku pun tak tahu, yg pastinya bukan aku beli, atuk & nenek iffah la yg rajin beli.. nk harap aku.. buat dunoooo je.. mahal koooo hihi (giler kedekut!) dulu mungkin boleh la belon ni tahan 3-4 hari sekarang tak sampai 1 jam kecuuuuutt sudah digigit iffah..huhu

1st belon.. tinggal kenangan je belon2 ni,mcm2 jenis ada


psst ~ kepala tgh berserabuttttt (think +ve je la kn..??)

Saturday, June 26, 2010

.: Anak aku pun Demam Piala Dunia ??? :

bola bola bola, aku bukan minat bola sgt , tp boleh la layan juga (tp banyak yg aku pandang sebelah mata je) hari2 duk berebut remote ngan adik aku, balik keje je dia dah book dulu duk depan tv tu.. huhu

nasib baik la kat bilik ada tv gak, tapi yg paling sadis bila anak aku yg sedang lena tidur tu boleh bangun sebab terkejut bila dgr dia cakap " GOOOLLLLLLLLLLLL !!!!!" aku apalagi potpetpotpet la kan, mana taknya jap lg mesti susah iffah ni nak tido balik , dan dengan selambanya iffah ni leh join plak ngan adik & bpk aku tgk bola ??? haih!


video

sorry, gambar gelap sbb tak buka lampu..huhu nak amik lama2 video pun takleh sbb iffah tu nampak je aku on camera terus nak amik camera!
sila abaikan suara "comel' gol itu ye.. ;p

Friday, June 25, 2010

.: Nak Cuba :.

teringin sgt nak pakai ni.. tp uwwwaaaaaa , sesuai ke muka aku nak pakai tudung jenis shawl @ syria ni.. kang tambah nampak tombam!! huhu..



baru jumpa website ni.. eehh, murah la!!!

Wednesday, June 23, 2010

.: Puasa :.

harini rs tak sedap bdn.. sakit tekak mcm ada pasir je.. hmm dan harini aku ganti puasa, lagi 5 hari nk ganti, boleh habiskan minggu ni kot.. insyaallah..
jam baru pkl 5 aku dah dok pikir nak mkn apa, aku teringin nk mkn yong tau fu la tp yg jenis steamboat, ala.. yg biasa jual kat pasar mlm/ down town tu.. kuah dia sampai menjilat jari!!!!



gambar hasil google..;p

lg 2 jam 1/2 ... hehe , nasib baik la kat ampang ada jual.. tak la kempunan.. huhu

Monday, June 21, 2010

.: Dia Dah Tak Takut :.


ini budak dah takut ngan nurse lagi.. yeehaa!!! mungkin dia dah lupa kejadian 3 bulan lepas.. ;p
harini mcm biasa g timbang berat kat KK Jinjang, best sbb tak ramai org.. tp amik ms 1 jam juga la nk menunggu.. huhu

teringat 3 bulan lepas, nampak nurse je mcm nampak h*ntu! meraung je, padahal suruh timbang je, tak pasal2 ngan aku2 sekali kena timbang.. tp harini iffah dah ok kot, nampak penimbang je dia dah siap buka kasut lagi.. boleh plak nampak mainan crocodile dia ckp, "nak ni, nak ni", nanti kita beli eeh syg..
tak banyak naik berat bdn iffah, hanya naik 1 kg je = 11kg mana taknya mkn ikut mood dia je! harapkan minum susu je la..

genap 2 tahun kena g lagi.. ;) dpt sms td confirm appointment tuk iffah 14/09/10, canggih sudah klinik kerajaan sekarang eh!


Friday, June 18, 2010

.: Medical Certificate @ Surat Akuan Sakit :.

mcm biasa aku ni mmg jakun sikit hehe.. haritu ms aku double check salary other branch aku ternampak "mc" sorang staff dari branch tangkak, mcm ada yg pelik sikit, jom tgk!

sgt simple ok mc ni.. mcm nama klinik tu gak.. hehe


ni lagi bagus! siap ada "REHAT DIRUMAH" huhu

macam2 ada kan???? ;) *mls nk scan,pic amik guna camera je.. ;p

.: Mas Kawin :.



sempoi je.. last minutenya kerja..huhu

tinggal kenangan duit ni.. eh eh tapi aku ada simpan lagi 2 keping RM10 ni nk buat "ibu duit" boleh??? hahahaha takdela nk bt kenang2an je.. lagi RM60.00 aku guna untuk repair gelang emas aku tu, ntah bila ms plak gelang tu putus jd 2 , sungguh ganas aku ni! ;p

abistu mas kawin RM80 je, tak tau nk buat apa kan, mak aku awal2 dah pesan duit tu takleh guna untuk beli makanan, knp eehh?? bila aku tanya mak aku, dia jawab " dgr je apa org2 tua ckp" huhu

Thursday, June 17, 2010

.: Tolak Rezeki Ke Macam Tu??? :.

nk terima ke tak kalau ada orang offer duit RM200 tiap2 bulan,
walaupun itu hasil kerja kita tapi sebab taknak orang lain tahu jadi terpaksa senyap2 terima duit tu..
ada orang kata aku b*doh sbb tak terima tapi bg aku,
nk bg, bagi je la buat pe nk sorok2 kn ( ada black & white la kiranya)
hmmmmmm... bukan rezeki aku..

Tuesday, June 15, 2010

.: Snap Snap Snap! :.

bak kata FIL aku, iffah ni jenis cepat tangkap kalau kita ajar , kadang2 tak ajar pun, tp mungkin dia dah biasa tgk jd dia tau mcm mana nk buat..
apa yg aku merepek ni, jom aku nk tepek hasil tembakan iffah hehe


pengetip kuku pun nk amik gak ke??

kaki ku..huhu

nampak tak jari dia yg comel tu??

nampak dahi ngan rambut je wakakakaka

tiap kali bila dia dah on kan camera then time nk snap tu mesti akan ckp mcm ni

buuuu, te te

mungkin ke maksudnya " ibu , cantik!! " hahaha hanya iffah yg faham.. ;p

Monday, June 14, 2010

.: Lagi 3 Bulan :.


rasa cepat sangat ms berlalu.. harini 14/06/10 , lg 3 bln iffah dah nk 2 tahun.. dah boleh bg adik dah ni...oooppsss!

ingat nk buat birthday party tuk iffah, mungkin bt kat penang sbb ms tu akan ada kat sana.. open house + birthday party sekali harung boleh??? hehe

sekarang ni semakin notty.. ggrrrr kadang2 mmg mnguji kesabaran... dan bila aku marah dia pandai plak dia pujuk.. tp orang kata budak nk pandai mmg mcm tu kn?? layan kn je la.. smlm seharian duk rumah, mmg best layan tidoooooo ;p tp iffah la yg panas vontot sbb iffah kn mana reti nk duk dlm rumah, tp senggugut aku mai smlm tu yg mls nk keluar g mana2, hubby ajak pun aku tak mo..huhu

hutang puasa belum habis lg ni.. nk kena ganti puasa cepat! korang dah ganti belum?????

Friday, June 11, 2010

.: Meniru :.

sekarang ni iffah suka nk mengikut apa yg org buat, contohnya ni.. eeeeee saja je tau! ;p terpaksa tunggu dia habis ketip kuku dia dulu br turn aku plak.. hehe

kuku kaki ku dah panjang!

ouh, tk sampai plak..ekekeke


iffah kan lambat ckap tp sekarang ni dah mula ikut perkataan apa yg kita cakap, tanda2 nk pandai ckp dah ke??
kadang2 tu bila ada citer kelakar kat tv, mesti nk gelak2 kn? nanti iffah pun ikut2 gelak padahal bkn dia faham pun..huhu

oohh.. ya sekarang dia bahasakan diri dia "aya" sbb dia biasa dgr jiran sebelah 1 family panggil iffah = suraya.. Nur Iffah Suraya.. tak kisah la, janji mmg nama anak aku.. hehe

Thursday, June 10, 2010

.: Lega Sikit.. :.

start last week aku stress sbb banyak sgt keje, tp harini dah slow sikit, alhamdulillah.. nk update blog jgn harap la, tp sempat gak la jalan2 kat blog member tp tak sempat nk comment.. ;(

meh nak selit sikit kat sini puteri ku MENYANYI.. pandai ke???

video

faham ke??? aku pun tk faham wakakakkaka, sebenarnya aku amik video tu pun hujung2 je sbb lambat keluarkn kamera..huhu

akhir2 ni iffah suka menyanyi la, ikut perangai sape tu???? ;p

Friday, June 4, 2010

.: Bestnya Kalau.... :.

aku nk g sana!!! tapi masa mmg takde , hubby bz je memanjang + aku yg cuti tahun tinggal 3 hari je thn ni, mcm mana???
hmm.. tp takpela.. akan aku usaha pujuk hubby g holiday kat sana, hiks! ;)

cantik!!!!! bila nk jejak kaki ke sana? ;(

smlm dpt ole2 dr adik ipar aku, waaaahhhh dia g CH tak ajak punnnnnnnn..
tp takpe, janji dia ingat belikn something utk kitaorang.. hehe syukur alhamdulillah..

iffah hepi bila dpt baju ni terus nk pkai.


suka la stlobeli ni, sedap! ;p

tgk!iffah pun suka..

psst-seboleh2nya aku cuba nk lupakan hal keje bila ada kat rumah, kesian iffah yg mnjadi mangsa..

Thursday, June 3, 2010

.: Down :.

banyak benda yg menggangu fikiran aku sekarang,
rs mcm nk nangis je...
susahnya bila my life back to normal (kerja punya hal je)
hmmm...........................................
dan paling menyampah bila management mcm tk faham!!
yg diorang tau hanya nk menuding jari bila ada masalah
wei, aku pun manusia biasala je la! banyak cantik semua aku nk kena buat!
ya allah berila aku kekuatan demi mencari rezeki.. amin..




psst - stress lepas my colleague resign, dan kerja dia separuh aku kena take over.. amik la org baru!!!!

Wednesday, June 2, 2010

.: Budak "Playground" :.

hehehe, sesedap je ckp anak sendiri mcm tu ehh ;p, tp mmg iffah ni nk kena tiap2 hari bawa ke situ, mana taknya kat rumah mana dia ada kawan, ramai yg menyakat adalah huhu..
jd bila pagi2 tu senang sgt nk mandikan iffah (kadang2 je dia bt hal) ckp ngan dia je, "jom mandi, nanti kita main kat bawah(playground) nk? " uish, laju je dia berlari g bilik air.. kalau aku lambat sikit mesti dia tarik2 tgn ajak g bilik air sambil hentak2 kaki.. ;)

pagi td ms beli nasi lemak,aku nyorok2 amik gambar dia tgh lepak ngan kwn2 dia.. hahahaha
kena jd paparazi wehh sbb kalau dia nampak aku harus meraung dia nk ikut aku plak sbb dah pkai baju tantek2 kn? weeeeeee!


eh, mana dia???


ha..tu ha.. yg aku bulatkn + ada arrow tu...

neneknya mana?? ohh, tgh bergosip di bangku sinun.. sama je cucu & nenek.. aik? ;)

Tuesday, June 1, 2010

.: Cubaan " Peace..." :.

lama tk update ehh, cuti wesak day haritu seharian duk kat rumah melayan iffah + ZzzZZZZZ ;p tp mmg best la sebab minggu lepas mmg aku tk cukup tido, dpt la qada tido tu kn..

kat rumah iffah tu bknnya reti nk duk diam2, bila2 ms je aku boleh bertukar2 jd tarzan bila dia bt perangai, nk memanjat la,pastu loncat dr kerusi tu! aduhai..

ni gambar ms lepak2 kat rumah, cubaan nk bt "peace", belum pandai lg dia nk buat.. hohoho




usaha lg eehh, ;)

auto publish! sbb aku bz sgt (yolah tu), grrrrr dah nk balik br leh bt entry..hmmm
Related Posts with Thumbnails