Wednesday, August 25, 2010

.: Keinginan Aku dan Dia :.

hati ini dah meronta2 kepingin ini, ooohhh rupanya bkn aku sorang je yg berhajat besar rupanya hubby pun ada lorrr..






bagi aku ngan hubby, ni adalah keinginan yg BESAR sbb aku bkn org senang ok, senang2 je nk beli itu ini, kena fikir 1000x wooooo


dah survey2, oohhh sgt tak sabar nk beli tp lama lg kot, paling cepat pun akhir tahun ni, paling lewat ??????? ;p

pstt - kat mana murah eehh???? ;p

Tuesday, August 24, 2010

.: 14 Ramadhan - 2 tahun lepas :.

kalau ikut kalendar islam harini iffah genap 2 tahun, jam sekarang 10.45 rsnya time2 mcm ni 2 tahun lepas aku kat bilik bersalin kot tp aku mcm dah lupa sakit ms bersalin tu mcm mana, hehe senang nk ingat tarikh lahir iffah sbb dia lahir 14 September bersamaan dgn 14 Ramadhan, ;p

Selamat Ulang Tahun sayang... ibu ngan ayah sayang sgt ngan iffah!mmuuaaahhh



dah besar dah anak ibu.. ;)

Monday, August 23, 2010

.: Hati TAk Tenang :.

ya allah, knp la harini aku rs hati aku tak tenang, rs berdebar2 je, mudah2an takde apa2 perkara buruk yg berlaku..


serabut juga kepala otak nk siapkan kerja, pasal kerja juga la yg selalu bt aku rs nk marah je! haih astaghfirullahalazim!

Friday, August 20, 2010

.: Kuih Raya Pertama :.

kan aku tk g surau, sbb iffah ni tak menentu ms tidonya, jd smlm mak aku dah start suruh bt kuih raya, tp yg simple2 je dulu, so smlm aku dah start "gulung2" ;p, aik kuih apa tu??? popiah gulung ! my peberet lorrr ,

inti mak aku bt sendiri-udang kering tp aku lebih suka ayam!sedap ;)

kulit popiah


"gam" biar melekat.

ni sebelum di gulung

hasilnya..

senang mmg senang tp nak habiskan 1 pkt tu aduhai dr jam 8-11 mlm, sakit pinggang aku, dengan ada iffah yg suka sgt 'tolong' aku ms tgh bt ni, lagi la lama nk habis huhu , mlm ni , esok, tulat kena bt lagi sbb mak aku beli 4 pkt! banyak tuuuhhh tp belum goreng lagi, tunggu siap semuanya sementara tu popiah yg dah siap boleh simpan dlm freezer..

pstt-misi me'nyopping' ahad ni, yes! selamat perabihkan duit.. ;p

Thursday, August 19, 2010

.: Ada Bakat! :.

uwwwwaaaaa, rs nak babap je montot iffah ms aku nampak ni, bila ms plak la dia jumpa pen ni?? pelik aku! kat rumah tu banyak buku awatla cadar juga yg iffah pilih sayang???
bukan kat cadar je tapi kaki dia pun habis dia conteng! pandai plak kalau kat dinding dia tk conteng.. huhu

cantik tak?? hukhuk bedak pun dia sapu kat cadar..

Wednesday, August 18, 2010

.: Memang Anak Ayah! :.

mmg sebiji mcm ayah dia, tp iffah kan girl mana leh tido mcm ni sayang ooiiii! jatuh saham nanti tau!

bkn tido je dia bt mcm ni, ms baring kat katil pun dia bt mcm ni, rs nak gelak je aku bila tgk anak ngan ayah sama je kaki bt mcm tu padahal diorang tak perasan pun.. hehe


dah besar dah anak ibu... haih dan semakin noti huhu

Tuesday, August 17, 2010

.: Cepat Ehh?? :.

puasa kali ni aku rs cepat sgt berlalu, masuk harini dah seminggu berpuasa, pernah 1 haritu tu aku tak perasan tiba2 je tinggal aku sorang je kat office, loorr rupanya lunch time ke?? hehe
kalau puasa aku mmg balik awal, tepat 6.00 ptg aku dah punch card! nak kejar masa kn, dah la jln ampang ngan jln kuching tu selalu je sesak!

baju raya pun tk beli lagi, mungkin akhir bln ni br nk shopping.. dr tahun lepas lg mmg iffah la raya sakan sbb baju dia yg over! tahun ni pun sama, cuma mak bpk dia 1 psg sorang cukup! huhu

oohh ya, hari ahad haritu hubby ajak g times square, berdua sajork mls nak bw iffah lg pun dia selsema, kang tambah teruk plak g tempat yg ber-aircond ni (alasan tuk dating!) lama tak ke sana, jalan pun dah banyak yg berubah, hajat hubby besar wooo ke sana sbb nak usha2 brg yg diidam2kan, insyaallah mungkin lg sekali pergi dia terus beli! ;)
ingatkan nak beli baju tuk iffah, tp tak best plak nk beli sbb iffah takde, aku mmg fail kalau nak mgagak size baju ni, jadinya aku beli brg tuk aku je la, dapat sling bag ngan kasut, leh pakai raya. Gambar?? malu nk amik, tggu lepas raya la baru best! pastu singgah ke elianto sbb nak beli ni je, nk cuba pakai :-p


pstt : harini br nak apply leave tuk raya, pening sbb cuti thn tinggal 2 hari je! mcm mana nk balik Penang?????

Saturday, August 14, 2010

.: Selsema :.

iffah ni dr kecik mmg kerap sgt la selsema.. sekarang ni dah dekat seminggu selsema tp on off,
tu yg bt dia meragam time nk tido sbb susah nk nafas kot.. yg pastinya kalau g klinik mesti doktor bg ubat je, dah la iffah ni jenis tak suka mkn ubat! mcm ibu dia..hikhik

tgk tu, meleleh jeee...


aku ada juga google mcm mana nak hilangkan selsema, banyak yg aku dpt guna kunyit hidup letak kat batang hidung, menjadi ke eehh?? nanti bekas warna kuning kat hidung bila hilangnya?? harini aku ada tanya kat mak aku mcm mana la hilangkan selsema iffah ni, nak tau apa mak aku jawab?? "beli la yg lekat2 hidung tu"

aku terpikir ni :-

hahahahaha, mcm iklan eizlan yusuf tuu...


tp mak aku kata " bukanla, kat tv tu ckp utk selsema" , ada ke??? aku tk pernah tgk pun kat iklan tv?? ntah betul ke tidak yg mak aku ckp tu..

mungkin aku cuba je kunyit hidup dulu!nanti tgk hasilnya kan??

Friday, August 13, 2010

.: 1st day Puasa - Dugaan :.

dugaan ke??? hikhik, ye la.. bg aku dugaan sbb 1st day puasa kat opis, dah la sakit perut (c*rit-b*rit) pastu bdn lenguh2 rs nak demam,rs nak muntah,pening.. dlm hati berdoa, biarla aku bertahan sampai berbuka, ingatkan 1 hari je sakit, rupanya smlm pun sama, rs nak pecah kepala sbb pening ya amat! sekarang alhamdulillah, dah sembuh cuma perut je mcm tak sedap lg ;p

cabaran yg lain adalah ms berbuka, aiyak budak kecik ini mmg tak boleh tgk org mkn dengan aman, ada je dia nak buat, kejap2 nak duduk kat pangku aku la, kejap2 kat mak aku, pastu nak duduk sendiri..mmg kecoh la! habis makanan disepah2 , makan sikit sepah banyakkkkkk

(lari dr tajuk)bila aku pakaikan bedak harus dia tanya "antik?" = cantik? muahhaahaaaa

ok la nak sambung bt kerja dulu.. dah 2 hari aku sakit tp kena gak dtg office, just monitor apa2 yg patut, keje yg lain banyak yg belum bt lagi.. da..

Monday, August 9, 2010

.: Tgk Lampu :.

tajuk pinjam perkataan mak aku.. huhu smlm ke i-city.. semua pergi (mak,bpk,adik,aku 1 family) wah!! sgt teruja ok.. ;p cantik!!! iffah menganga je mulut dia, kiri kanan semua lampu.

bertolak dlm pukul 8.30 mlm sbb tggu hubby ngan bpk balik dr surau, bw kereta adik aku je sbb kereta dia besar sikit, dlm hati "mintak2 la jln tak sesak" nasib baik jln ok..

3 minggu lepas adik aku g parking free, kali ni kena RM10 plak.. belasah je la, hehe

layan gambar je la ehh



iffah yg dah ngantuk, suruh senyum dia bt 'dekkk' je..

BIL ngan biras aku pun g sana.. ;)

ada gak gambar kami bertiga..


"GAJAH"



sampai senget2 sbb dukung iffah!


gambar2 yg lain2 ada kat fb.. ;)


Friday, August 6, 2010

.: Omelan Di Hari Jumaat ;) :.

assalamualaikum.... haihhh.... lama tak update, mcm2 jadi seminggu ni (pasal keje la) rs letih sgt!
harini dtg keje pun mcm mamai je.. masuk keje kul 10 pg balik 9.30 mlm sampai rumah pukul 10.10 mlm, boleh bayangkan tak?? yaaaa, ada org kata aku maassyuukk sbb asik OT je, hakikatnya tempat keje aku ni mana ada OT utk org office.. ;( dan yg paling sakit hati bila ada org kata aku tk pandai bt keje, hello! ko bos ke??? #@%$^$ (sebenarnya dia bkn ckp kat aku sorang je, 1 opis kena, tp disebabkan aku senior, tu yg dia pot pet pot pet kat aku , macam perempuan je! oh ya! dia ada ckp kat aku , yg dia perfect tak pernah bt salah, geli kn dgr statement dia! huh!)


bila la diorang ni nak amik org baru, aku dah tak tahan la.. sakit kepala tau! buweekk ;p

dah2, nak tepek gambar ini budak plak.. geram ooh sekarang sbb iffah sudah pandai malu2 kucing bila nak amik gambar dia.. suruh pandang kamera taknak, hehe



psst ~ tgh mnghitung hari... ;) koyak poket ku..
Related Posts with Thumbnails