Thursday, September 30, 2010

.: Harini :.

sudah terlewat sgt nk ke klinik kesihatan jinjang, sepatutnya 14/09/10 hari tu dah kena pergi tapi kan ms tu ada kat penang, bila dah balik KL, ms plak takde ;p, nk tunggu ms yg sesuai punya pasal, hari ni la baru pergi... hehe nasib baik la tak kena tembak ngan nurse2 kat sana.. huhu

owhhh, mcm biasala bila dah ada kat sana nk kena timbang & ukur tinggi iffah tapi anak aku tu mmg susah tul la kalau nk kena bt semua tu, mesti nangis pastu harusla kena timbang ngan aku sekali! hmmmm...

berat : 12 kg
tinggi : tak dapat!

nasib baik la berat naik juga 1 kg, sbb iffah ni mmg susah nk makan.. ingatkan dah last kena g klinik, rupanya kena g lagi bln feb tahun depan.


banyak yg di update pasal iffah tp agak bz la (selalu pun mcm tu ;( ) , nk sambung bt kerja dulu..da.........

Monday, September 27, 2010

.: Yg Mana 1 Jd Pilihan??? :.

dah seminggu aku memeningkan kepala, mana yg patut aku pilih antara ni


atau

atau







atau




akhirnya harini aku dah bt keputusan dan harini juga dah apply, pilihan aku???? yg kena tggu 2 minggu tu laaaaaaa... haih lama plak nk tggu ;p

lepas ni leh on9 kat umah.... dan yg bestnya kena keluar duit tuk ni tiap2 bulan.. huhuhu

Saturday, September 25, 2010

.: Boleh Ke ???? :.

alhamdulillah..sekarang ni banyak sgt open house kan??? maklumla raya kan sebulan.. ;p
tapi dlm masa yg sama boleh ke aku apa dapat yg aku impikan???huhuhu pasal berat badan aku ni la (kan ramai yg bt open house) , sebelum puasa haritu berat bdn aku adalah sgt tak memuaskan, kalau tak silap 56.7kg!

tah bila la boleh kawal hawa nafsu, kerja aku asik nk makan je.. ;( kalau sebelum kawin dulu bkn main susah nk naik kan berat badan tp sekarang terbalik plak, susah betul nk turun kat berat badan...hmmmm

harini timbang ada gak la turunnya, yes!!! ;) tp target aku ialah 48-49 KG !


berat bada aku harini 25/09/10.

betul juga kata hubby aku, mana tau kalau ada rezeki (anak*isyaallah) akan datang kalau aku masih berat bdn mcm ni maknanya bertambah kembang la aku...

psst : masa iffah dulu berat badan aku naik 20kg.. berat iffah masa lahir 3.23kj, maknanya????

Wednesday, September 22, 2010

.: Lagi Lagi Batu Ferringhi :.

mcm mengeluh je bunyi tajuk tu kan??? huhu mmg puuuunnnnn (kalau laki aku baca ni, habisss laaaaaaaaaaa ;p)

ms balik penang haritu, mmg perancangan hubby nk bw g jalan2 dan yg bestnya nk menginapla konon2nya kat sana, tp hampa sbb mahallllllllll, mungkin lain kali kot!

jadi jalan2 je la kat sana, tk brp best sbb aku tgh cuti pun kena kerja ( kena monitor kerja2 kat opis guna hp lerr) jom tgk gambar - sorry gambar ni je yg boleh aku upload (kes lambat nk tggu!), lain2 gambar akan aku upload kat fb..huhu


naik feri... iffah 1st time naik ni!
ada brannnn???



ada gaya model tak??? ;)
nk tau aku suka apa bila ada kat penang?? makanan dia! fuhhhh mmg sedap! bila ada kat sana asik makannnnn je.. tu bdn tambah kembang!
psst : kat penang apa lg yg best tuk cuti2 m'sia??? ;p

Tuesday, September 21, 2010

.: Comot tp tetap Comel!!! :.

hahahahahahaha, harus puji anak sendiri.. ;p, rambut iffah, mcm boy je ayah dia potong.. huhu

habis baju tu tukar warna jd coklat! ;p


gedikssssssssssssssssssssssssssssssssssss

comel la kununnnnnnnnnnn.. ;)

psst ~ kepala tgh pening ni, layan gambar budak tecik ni je la ehhh..

Monday, September 20, 2010

.: Raya Kali ni... :.

kali ni turn beraya ngan family aku, maknanya kat KL tapi raya ke-2 terus balik penang sbb cuti tak banyak kn.. mmg rs terkejar2 la, belum habis penat mlm raya (kan balik kerja jam 2 pagi) raya pertama tu mmg takde rehat langsung, beraya je la 1 haritu, mlm plak br terhegeh2 nk packing barang.. huhu

kami yg agak pink haritu.. huhu sorang je sesat,merah!

byk tau duit raya dlm sampul tu! ;p

tu la, bila dah banyak sgt hal nk kena bt sampai hampir2 lupa birthday iffah.. ni pun dah kelam kabut sbb mil nk bt mkn2 sikit ms kat penang, tu pun singgah jap kat SR beli kek durian cheese! simple je.. hoho

takpe, lain kali ibu beli kek yg santekkkkkk tau! ;p

janji sedap!




bila dah ngantuk, mcm2 ragamnya!

sian plak kat iffah bila ingat2 balik, takde acara tiup lilin, belon semua takde, sbb mmg last minute! ;(

psst : harini hubby balik ke penang lagi sbb MIL operate mata harini, semoga MIL cepat sembuh..amin

Sunday, September 19, 2010

.: Sah! Menjadi Miliknya :.

amboi tajuk bukan main, kan sebelum ni aku penah bg tau kan yg husband aku tu mmg teringin giler nak beli ni ;- camera nikon D5000





sebelum hari raya haritu dia dah rembat dulu, tekejut aku bila balik2 je nampak camera ni.. aiyok! cepatnya!

mmg raya sakan sbb sikit2 nk snap, (my hubby lorr not me ok ;p) iffah la paling banyak gambar dia..huhu ai malu2 leee buwweekkk

senang2 nanti aku upload pic raya, tak dan ehhh sekarang ni.. da....

Friday, September 17, 2010

.: Temporary :.

aduhai... terpaksa off blog bt sementara waktu.. ms tak mgizinkan, ngan pc kat opis bt hal.. ntah bila lg br boleh update lg.. harap2 semuanya kembali normal sebelum bulan oktober.. ;(

rindu nak bercerita pasal iffah.. huhuhu

Friday, September 10, 2010

.: Selamat Hari Raya Aidilfitri :.

SELAMAT HARI RAYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maaf zahir dan batin..


coretan sedikit! :-

assalamualaikum... lamanya menyepi, server kat opis bt problem plak tu yg lama tak update..huhu
tup tup bila dah boleh online, bz ya amat! letih pun ya.. sekarang lg 5 minit nak pukul 1.00 pagi masih kat opis, tak boleh tahan dah, ngantuk sgt, tp bos suruh stay plak, aduhai....
Related Posts with Thumbnails