Thursday, October 28, 2010

.: Kan aku dah cakap... :.

tgk ni, iffah mmg taknak kalah woooo, walaupun kat rumah dah leh on9 tp mmg susah nk tggu betul2 leh on9 dgn aman...huhuhu sbb nya iffah mesti nk join sama, kalau just tgk je takpe, ni tak, haruss dia tekan2 keyboard tu sampai dia puas hati, lg dimarah lg dia buat, sudahnya aku off kan sajork!




pernah haritu kat dlm bilik aku tido2 ayam (konon) sbb br lepas mkn ubat, tetiba mcm terdengar iffah mmbebel , rupa2nya dia buka sendiri laptop!!! ish, nasib baik dia tak reti mcm mana nk on, haih budak ni terlebih advance sudah...

sbnarnya dia ada laptop mainan, tp tu la, mana la sama kan?? kecik2 dah pandai memilih..gggrrrr

pssttt ~ nk ke tempat yg sejuk2 tuuuuu *next week!!! tak sabar! ;p

.: Ni Baru la Ggirl! :.

amacam cun tak anak aku??????????? wakakakakaka iffah yg sememangnya taknak kalah, apa yg aku bt semua dia nk ikut, nak cantik katakan... ;p

tk payah nk ajar, dia just tgk dr jauh pun dah boleh hafal step by step apa yg yg aku guna dr pakai toner sampai la ke lipstik (biasanya last sekali aku guna)..huhu



mmg iffah cepat *belajar*, budak2 mmg mcm tu kan??? sbb tu kena jaga2 pertuturan (ceewwah!) takut dia belajar yg bukan2 plak..

Wednesday, October 27, 2010

.: Ke mana tumpahnya kuah kalau tk ke nasi :.

hehehehehe... sesedap je nk bg tajuk eeehh, ok takde alkisahnya.. 1 mlm haritu mak aku ckp ngan aku yg t/harinya iffah tiba2 nangis kuat sgt, mak aku terkejut sbb ingatkan dia knp kan? pastu nampak dia pegang gunting (mak aku tk perasan bila ms la dia ambil gunting sbb tgh jahit langsir kn~ish! bahaya sungguh) rupanya2 bila mak aku tanya


mak : knp2???


iffah : ni!!(sambil tunjuk kat tgn dia)


rupa2nya ada cebisan rambut dia sendiri la...(rambut sendiri pun nk takut!) aduhai..mcm mana la boleh tergunting rambut sendiri ni... hmmm... ni la iffah kalau kita pantang lepa sikit semua dia buat! nasib baik cuma kena rambut!



nampak tak???

see! ni clear kan??

mentang2la ayah dia kerja gunting rambut org.. iffah nk join gak ke???huhuhuhu

Tuesday, October 26, 2010

.: Mohamad Danish Zakwan :.


sedap tak nama tu??? belum apa2 dah plan nk bg nama anak eeehhh??? ish takdela... ni nama anak buah aku .. lahir 18/10/10.. leh celebrate birthday ngan mak ngah nanti kan???? ;p
lahir secara czer..lupa plak nk tanya knp.. huhuhu
baru sempat nk melawat hari ahad haritu.. ye la.. ai kn balik keje lambat..(alasan!)
tahniah pada adik ipar & biras aku.. putih danish ni.. alamatnya iffah dikelilingi sepupu yg semuanya lelaki (9 org), dia sorang je pompuan.. ;)
psstt ~ batuk & selsema yg tak baik2 lagi...on off je.. ;(

Friday, October 22, 2010

.: Mmg Lembapppsssss :.

eeeeeee... sj je tau nk menguji kesabaran hari jumaat ni, rs bengang je ngan T* ni tau , ingat lagi tak pasal ni , punya la berkobar2 ingatkan mlm ni leh la online dr rumah, takde maknanya! selasa ni genap la 1 bulan aku apply streamy* tp sampai harini belum settle.. ada ke patut harini dia punya staff datang nk install tp tak boleh plak nk online sbb takde port???? gggrrrrrr , bila aku tanya bila boleh confirm date tuk install kali-2 leh plak jawab " mintak maaf puan, tak dapat nk dipastikan lagi"

nasib baik la free netbook, kalau tak , nk je ckp bye bye! itu pun dapat after 14 days install... dush! dush!



1 m'sia pun 1 m'sia la.. huhu leh la aku ngan hubby guna 1 sorang.. ;p


bil dah nk start kena bayar, sadis tul la! betul la kata orang, nk berurusan ngan diorang ni kena banyak bersabar.... ;p saboooooooooo je la..

Wednesday, October 20, 2010

.: Let Go............. :.

brp kali guna je , pastu masuk dlm kotak balik.. ;p sebabnya aku adalah pemalas!!!! mula2 tu mmg la rajin , guna air + ais tp lepastu mcm takde MASA.. (baiknya alasan kan?? huhu)

dr aku simpan je kat umah tu, dah alang2 ada org nk beli baik jual je kan?? dpt gak duit time hujung2 bln ni.. ;)




bye bye air cooler.....


sebenarnya ada lg 1 aku rs mcm nk jual, duk terperap je dlm kotak dia.. bottle warmer brand tollyjoy , ada sape2 nk beli ke??? roger2 la! ;p aku guna sekali je, pastu masuk dlm kotak juga.. sbb dulu kan aku bf iffah sekejap je.. huhu



psstt ~ susah nk update blog sekarang sbb takde gambar nk post (adik aku pinjam camera tak reti2 nk pulangkan balik huh!) nk guna cemera gedabak tu tak reti plak..

Friday, October 15, 2010

.: 3rd Anniversary :.

alhamdulillah.. sekejap je masa berlalu, harini dah 3 tahun aku berkahwin dengan Mohamad Raziff, semoga perkahwinan aku kekal & bahagia hingga ke akhir, insyaallah..

harini takde nk g mana2 pun tuk celebrate anniversary sbb mlm ni hubby nk g pahang, sedih ooowwhh tapi aku juga yg bg green light, sape suruh, padan muka! ;p sejak dia ada dslr tu, pening plak aku tgk dia tau, mana taknya sikit2 nk snap, sikit2 nk snap, ni nk g pahang sbb nk amik gambar kat dlm hutan juga la tu.. takpe la kan, sesekali bg dia enjoy ngan kawan2 dia, kalau nk ajak aku sorry la.. bolayan eehhh!

yg pasti mlm aku tido bkn keseorangan sbb ada peneman, seorang lagi cinta hati aku ngan hubby ni la... ;)

Thursday, October 14, 2010

.: Belum Sembuh.. :.

oowhhh, dah dekat 5 hari aku tak sihat.. batuk + pening + badan panas.. tekak rs sgt sakit woooo,
aku amik mc 1 hari je haritu , kat opis kitaorang lawan batuk, sbb ada 2 org colleague pun sama mcm aku gak..

bila dah ada kat opis, tak boleh nk bercakap plak sbb asik nk batuk bila buka mulut, ada juga dgr suara2 sumbang "dah tak sihat, takya la kerja" ooopppss kerja yg berlambak tu sape nk tolong bt??? kalau ada org tolong update takpe, ni semua nk tgn aku juga nk siapkan, gagahkan juga la badan aku ni tuk g kerja dgn harapan jgn la ada sape2 yg kena virus dr aku.. hehehe ( aku org 3 kena demam)

yg kesiannya bila kita ada anak yg masih kecik mcm iffah confirm demam sama, tp alhamdulillah iffah hanya selsema je, kalau tak harus haru hubby aku tu mana nk layan anak, bini .. ;p (oowhh hubby aku sgt manja tau, nk tau knp?? sbb nk bancuh susu iffah pun tak reti! huhuhu)

akan jd budak comot kalau hingus asik melelehh..huhu


dah la, tak nk bebel panjang2 kang kamu kamu dan kamu pula kena virus ekekekeke , da...

Wednesday, October 13, 2010

.: Pantang Lepa :.

ni warna dinding rumah aku raya tahun ni, abg ipar aku yg rajin cat huhuhhu, hijau kan??????? cantik apa... ;p


Tapiiiiiiiiiiiiiiii



ada je yg iffah nk tolong mencantik kan, buku banyak apasal la iffah pilih nk conteng kat dinding sayang???? ni la iffah, pantang lepa sikit td elok je aku tgk dia lukis2 kat buku tiba2 plak pindah ke dinding.. hmmmm..


psstt ~ selama ni, asik tgk dinding rumah org yg kena conteng (hasil kreatif anak2 diorang ;p) tp kalini kena plak kat rumah sndiri... ;)

Friday, October 8, 2010

.: Ulangtahun yg ke - 26 :.

semakin hampir ke angka 30 ;p , alhamdulillah harini genap aku 26 tahun, happy sgt sbb ramai member2 yg wish kat fb, sms, terima kasih banyak2! yg paling awal of coz la my hubby.. ;p
tp harini mmg kelam kabut sikit pasal keje.. hmmm.. awal2 pg dah main lari2 huhuhuhu (yg ni mmg colleague aku je yg akan faham ;p)
malu sebenarnya bila dah tua2 mcm ni colleague aku nk celebrate birthday.. hahahaha nasib baik takde tiup2 lilin ;~
antara yg pegi td.. kat SR sebelah office sajorkk..
aku hanya pandang je mkn tu.. tgh fikir "diet diet diet" boleh percaya ke??? ;)
3 kek free.. hehe
bersama buffday girllllll.... *buweeekkkkkk*
burrrrpppp... alhamdulillah.. kenyang sudah... ;) next celebrate wif my hubby & family plak.. insyaallah!

Tuesday, October 5, 2010

.: Semakin malas.. :.

knp eehh, mood mcm takde je nk berblogging?? hmmmm... sbb kerja ke?? tp dulu banyak keje mcm mana pun aku masih boleh update blog, takde citer nk update??? haihhh banyak, tp sbb tak tau nk start dr mana bt cerita tu dah jd 'basi'..

wwwwoooooiii T* , phone dah pasang tapi streamyx bila boleh guna????????????????????? ni boleh mendatangkan marah!!! ;p (tak baik kan??)

yang sebenarnya aku mls dah nk on9 kat opis, nk jd pekerja contoh la katakan... sila muntahhh *buweeekkkk'

dah dah, sebelum aku merepek yg bukan2, baik aku balik dulu rumah.. da....

Monday, October 4, 2010

.: Tomyam terbaeeekkkkkkk:.

lunch harini aku mkn tomyam! mmg terbaekkk laaa.. dr minggu lepas nk mkn tp minggu lepas kedai tu tutup plak, harini mmg rezeki aku la sbb kali ni pegi dia buka... jom layan tom yam!!!


banyak oohhh, mcm2 ada.. dah mkn sikit baru teringat nk amik gamboo..;p

psstt : bila nk start diet???? ;p
Related Posts with Thumbnails