Friday, December 31, 2010

.: Replace ! :.

ermmmm... org lain syookkkk je cuti, aku???? kat opis huhuhu, company decide replace PH ke bulan mac next year... alololololo apasal tak akhir tahun sekali ye?????? apa2 pun harini buat kerja kena ikhlas.. br la duit gaji yg kita dpt tu berkat.. ye tak???? hehehehehe (ayat penyedap hati ;p)

arini teman mak ke klinik pakar ENT, pastu terus masuk office, plan harini mesti nak siap kira gaji sbb isnin nak kena bagi bank, harap2 siap la! kang nangis mereka2 yg berkenaan.. huhuhu (mcm tak biasa gaji keluar lambat!)

ke mana esok??????? aku mcm biasa duk umah la, hubby keje.. plan nak cuti2 m'sia terpaksa tangguh dulu coz mak aku kn lg sakit...

ok la nak sambung wat kerja, nak menyelit gambar kami otw ke office tadi ;)



senyum sokmo! PEACE!!!! hehe

Wednesday, December 29, 2010

.: Petai Ohhhhh Petai :.


sape suka mkn petaiiiiiii?????? aku? takle.... nak mkn 1-2 biji je bole la, sejak mak aku sakit ni, so aku la chef tak bertauliah kat rumah huhuhu

jadinya plan nak masak sambal udang + petai , request dr hubby, aiyo! bkn main susah ok nak dapatkan petai (kat pasar mlm) hanya 1 gerai je yg jual, pastu percaya tak yg gambar petai yg kat atas tu hg brp????? seikat ada 3 tangkai je RM4 ko!!! giler mahal kan???? ke memang mcm tu eehh???

tp haritu aku ada beli gak 2 ikat, tak cukup sehhh ni yg terpaksa topup!

jom main masak2!! ;p

KLIK SINI!
kamu baik hatikan???? ;)

Tuesday, December 28, 2010

.: Tak Tahu Nak Salahkan Sape! :.

kelmarin pagi2 tgk2 kete bpk aku dah kena cat! ooohh ni bkn kerja along ok, tp disebabkan org yg tak reti bahasa & bengong , dah tau kat situ tak boleh parking yg ko belasah gak knp???? kn dah kena simbah cat!! tp yg lg teruk kete kancil (bpk aku nya kete leer) yg cumiiiill tu pun kena gak!

macam2 la......................



nak kesian @ sedih ke nak gelak??????????? ;p

Monday, December 27, 2010

.: Penunggang Motor Berhemah :.

sejak mak aku sakit, anak aku ni mmg bertambah2 manja ngan atuk dia tau! haihhhhhh semua nak kena ikut kehendak dia, tak dapat je nangis, bpk aku plak layan kn iffah ni, sampai sekarang ni langsung aku tak boleh nk tegur sikit kalau iffah bt salah, aku plak yg dilepuk ngan iffah! geram ok!



dannnnnnnnnn, ni adalah salah 1 permintaan iffah kat atuk dia, dah dapat ni lg la, nak naik motor je kerja dia, kalau bg pilihan nak naik kete ke motor laju je dia kata motor...





tgk tu... mcm ye ye je dia yg bw..


nak gelak aku tgk dia pose mcm nak menari je padahal dia bt 'peace'

amacam sy bawa motor????????? hehe


nakal2 dia pun aku tetapppppppppp syg dia!!!!!mmmuaaah!!!!!

Wednesday, December 22, 2010

.: RM2 Vs RM500 :.

aku kan pernah citer pasal Ni, dan sekarang dah bertaubat , baik aku simpan duit tu tuk kegunaan yg lain, ;) tp yg tak best nya kalau ke klinik gg gomen kena tggu lama plak, lepas sebulan br boleh nak tampal gg aku ni tau.. nasib baik la lubang tu kecil je.. haihhhhh

tak sampai 1/2 jam kat sana, dah boleh balik, ohhh bagus eeh sbb appointment petang, jd mmg tak ramai org..

tuk rujukan kadar bayaran perkhidmatan perubatan pergigian klinik gomen la ye... MURAH GILER!

Info dr SINI

Jadual F
RAWATAN PERGIGIAN


Kelas Pertama

Kelas Kedua

Kelas Ketiga

Pesakit Luar

Cabutan - sebatang gigi

RM 15

RM 6

Percuma

RM 1

Tampalan - sebatang gigi

RM 20

RM 8

Percuma

RM 2

Inlay (tidak termasuk harga logam) - sebatang gigi

RM 40

RM 16

Percuma

RM 3

Korona (tidak termasuk harga logam)- sebatang gigi

RM 40

RM 16

Percuma

RM 3

Penskaleran - setiap lawatan

RM 40

RM 16

Percuma

RM 2

Rawatan Endodontik

RM 55

RM 22

Percuma

RM 4



sbb aku tampal je, jd kena byr RM2 ;)



psst~ mlm ni nak dating wif my luvly hubby! iffah duk diam2 ngan atok tau, jaga nenek ehhh... ;)

Friday, December 17, 2010

.: Mungkin Kah???? :.


as'kum.... hmmmm.. rs takde mood sgt sejak kebelakangan ni, nak update blog pun mcm malas, mana taknya tido jam 1-2 pg, bgn plak 6.30-7 pg lak, tu yg kepala pun dah ting tong + aku br je baik dr demam..huhuhu


susah bg aku nk uruskan semua kerja rumah bila mak sakit ni... mcm mana la kalau aku dok rumah asing ngan mak, mcm kapal pecah la rumah tu nanti kot! ;p mana nk masak, nak urus anak yg byk peelnya, hubby lak balik rumah kul 1-2 pg, oopps! ni bkn nk merungut, tp aku percaya apa yg berlaku ni semua ada hikmahnya... ;) *think +*


rs mcm nak off dulu tuk update blog, insyaallah lepas mak aku dah sihat br nak aktif balik ;p tapiiiii MUNGKIN KAH?????? ntah2 esok lusa dah ber-update hehe

Monday, December 13, 2010

.: Thank U.... :.

thanks pd kawan yg mendoakan mak aku.. terharu sgt... sekarang mak aku dah balik rumah selepas seminggu berkampung kat hospital selayang, & sampai sekarang mak aku masih sakit (boleh jln sikit2 tp lepastu mesti muntah) haihhhhh macam2 cara nk pulih kan tapi sampai sekarang sama juga.. ;(

haritu balik je dr hospital, aku bw mak g klinik swasta (tempat aku berubat sbb pernah kena gak) doktor pun mmg ckp sakit kepala mak tu mmg lama nak baik, oohh ya punca mak aku pening tu sbb telinga, doktor ckp kuman dah masuk ke dalam (ni kes hospital lambat nk cek punca!!!) , so tak leh bt apa, hanya boleh tggu 'dia' baik sendiri..

hmmmm.... semoga mak cepat sembuh la.. sian tgk bila mak cuba nak berjalan mcm biasa tp terus muntah..

Saturday, December 4, 2010

.: Hati Tak Tenang... ;( :.

hmmm.... hari yg sedih... ;( mak aku masuk wad dari hari khamis, tapi sampai sekarang masih takde perubahan, masih sakit!! kesian kat mak sbb nak buka mata pun tak boleh sbb masih terasa pening ya amat walaupun dah mkn ubat, dan aku boleh rasa apa yg mak aku lalui sbb aku pun dulu penah kena tapi tak lama mcm mak kena , aku sakit 2 hari je tapi mak aku dah 3 hari..

sedih sbb takde apa yg boleh aku bt tuk kurangkan kesakitan itu selain berdoa semoga mak cepat sembuh.. tsk tsk tsk hari2 nangis tgk mak terlantar tak bermaya kat hospital..

doakan mak aku ye...

psst~ pic hasil google

Wednesday, December 1, 2010

.: Macam2 Iffah... ;) :.

kan aku pernah ckp yg iffah ni sekarang bkn main bergaya lagi, baju semua nk pakai yg cantik2 je.. bankrap la kalau nk belikan baju baru je sayang oooiii...

tp yg tak boleh blah bila dia perasan yg dia masih di Cameron Highland.. asik minta baju sejuk oohhhh, haihhhhhh layankan je la kalau tak mau meraung je dia selagi tak bagi...

gambar ni aku amik dia bgn tido, rambut pun serabai je..huhuhu Tengok dia pakai baju apa?? seluar?? seluar jeans koooo.. pastu pakai baju sejuk!





lalalalala kita g genting plak nak tak??? wakakakaka * hubby dah tanya nk ke g sana?? ;) *

.: Our First Luckly Draw :.

sebelum aku terlupa baik aku bt entry ni cepat2... ;) tarikh tutup pun dah dekat.. mana tau ada rezeki dapat la hadiah2 yg chumiiiiil2 tu!!! aiman, sila pilih auntie ye... huhuhuhu

klik Our First Luckly Draw kalau nk tau syarat2 & hadiah ye... ;p





tarikh tutup 12/12/10 , meh la kwn2 join contest ni...... ;) senang je... mana tau rezeki korang kan???
Related Posts with Thumbnails