Friday, January 28, 2011

.: Malawat "TEMAN" :.

yolahhhhh tu... PENANGAN channel 550, sampai aku rs nak muntah hijau sbb asik2 citer binatang sbb si kecik ni sekarang minat giler tgk binatang... ishh sikit2 request "NAK ULAR" = nk tgk citer ular @ haiwan,

citer yg dah agak basi, sampai aku lupa tarikh bila eehh aku ke sana??? huhuhu tak kisah la, nk gak citer..pergi zoo negara hari ahad, konon nak g awal pagi sbb nak tgk show la kan, alih2 kul 10.30 baru nk bertolak apa cerrr kan, sampai2 sana kul 11a.m , show dah start, lepas beli tiket singgah beli jajan dulu, pastu tercari2 mana tempat show ni, sekali ngam2 kitaorang dah nak naik tangga je, org ramai yg dah keluar... waaaaaaaa, terlepas la ni!!!!

geram je rasa tau! tp takpelah banyak lg binatang yg tggu kedatangan kami... muuhhaahaa


sian iffah, terpaksa aku bw stroller ni, walaupun dah kecik tuk iffah tp kalau tak bw sape plak yg larat nk dukung iffah ni kn, tak kan nk suruh dia jalan, ingat zoo kecik ke?? ;p


antara gambar2 binatang yg sempat kami "LAWAT"

geli plak nk tepek gambar ular besar2, EEEEEEEEEE iffah bukan main seronok lg, siap nk tgk dekat kat cermin tu lagi, pastu ckp ULAR!ULAR!



1.30 t/hari aku dah tak larat, dah la panas terik, bdn dah berpeluh2, iffah lg syok, boleh plak dia tido! sabo je la...

tak jumpa pun zirafah, gajah, haihhhhh macam nk g sana lg sbb tak puas! sementara iffah lum 3 thn lg, kalau tak lepas ni dah kena byr... hehe

Thursday, January 27, 2011

.: Uban :.

ooohhhh TIDAK!!!!!!!!!!!! macam tak percaya! nak nangis! pg tadi masa tgh belek2 rambut ;p aku ternampak benda ni!


yes!!!! SEHELAI rambut ku sudah bertukar warna! OMG! uwwwaaaaaa, boleh plak mak ngan hubby gelak kan aku pastu cakap eeeeee DAH TUA!!!! ;(

terus tgn laju je google nak cr info la kn... ok, aku ringkas kn je la ehh

penyebab :-


gen / keturunan ~ kalau belah mak aku kalau yg dah berumur ni, rambut byk yg hitam dr putih, bpk aku pun sama, so ?? konpius jap.. ;p


kekurangan gizi ~ munkin ke???


stress ~ yup!! oohhh.. lepasni takleh stress la .. TAKUTT!!! tgk rambut itam jd putih..huhuhu


ajinamoto ~ ada gak aku dgr2 citer pasal ni, betul ke ha???



Jadi untuk mengelakkan rambut beruban ketika masih muda kenala bt ni ye... (malas,copy paste je!)

1. Pola makan
Masukkan makanan yang kaya akan mineral seperti zat besi, natrium dan vitamin B dalam menu harian Anda. Mengonsumsi buah-buahan dan sayuran juga bermanfaat, seperti yang kaya antioksidan, sehingga dapat membantu memerangi radikal bebas yang menyebabkan uban prematur.

2. Pijat rambut
Pijat rambut dengan minyak kelapa akan menjaga rambut panjang, hitam dan kuat. Anda juga dapat merebus daun kari dalam minyak kelapa dan memakainya untuk rambut. Memakai minyak dan campuran bubuk gooseberry kering adalah pengobatan yang efektif untuk uban.

3. Menggunakan pewarna rambut henna
Henna adalah pewarna rambut alami untuk rambut beruban karena membantu dalam menutupi uban dan mengembalikan warna rambut menjadi coklat gelap. Ini juga dapat menjadi solusi alami untuk uban.


maklumat dari SINI


*think +* ala.. sehelai je pun, takpelah tu tandanya mmg aku dah tua ;p , petanda tuk aku byk kn amal tuk bekalan di SANA.. kn?????

Wednesday, January 26, 2011

.: Semakin Hampir... :.

apa yg semakin hampir tu?????? ni ha.....



bila dah ada orang hantar buah limau ke opis, tu tandanya sudah mau dekat Tahun Baru Cina.. jom kita berpesta makan limau ni! nak??? hehehe

BONUS thn ni SIKIT?????? biar betul BOSS!!!!

Monday, January 24, 2011

.: Anak Dara Saya! :.

walaupun blur.. (biasala guna hp cokia jerr ;p) tetap aku nk upload kat sini.. iffah sekarang panjang tul akal dia, apa aku bt semua dia nk tiru!

sekarang ni pantang nampak aku iron baju dia pun nak juga, tp gila apa nk bg iron yg panas tu kat dia, bkn dia je yg nangis nanti, ngan aku sekali meraung kang.. huhuhuhu

nak tau dia guna apa, tgk sendiri la eehh muuuhaaahahaha


video

nampak tak???? YEEEEEEE iffah iron baju guna REMOTE!

ooppss sory ya, gambar CEKCI plak, actually aku suruh dia pakai baju tu tp tau je la iffah ni ada je yg dia nk bt kn... layankn je la.... ;)

Saturday, January 22, 2011

.: Ponteng! :.

kali yg keberapa kali ntah aku ponteng keje ari sabtu, ni sbb hubby g camping la ni... hmmmm kalau dah duk rumah, ada ni je benda nk buat kn, kejap nak sapu, kemas umah, lagi2 dah ada anak ni, duk umah asik mengemas je sbb anak jd 'tukang sepah' muaaaaaaahhhhaaaa

plan nak masak2 pun hilang ntah ke mana, sbb takde yg nk 'puji' (hubby ler tuuu buweekkk)
sekarang ni tgh layan citer hundustaniii.. lama tak tgk, BEST plak!

alamak! kena stop la.. iffah dah bersuara "bu, iffah YAK la" ;p kena cirit birit la plak iffah ni, asik YAK je...

Friday, January 21, 2011

.: S302 :.

my new hp.. apa leh buat yg lama sudah nk kondem, harus la beli yg baru kn.. aik kata nk jimat! yup mmg nk jimat sbb tu beli yg murah2 je, sbb ni guna tuk simcard company, ye la dah company bg simcard je, hp taRAKKK! huhu K*DEKUT! ;p aku plak yg kopak..huhu



tp sgt teringin BB tp rasanya tak prlu kot ;p (cakap je la takde wit!) nokia C3 pun ok! hehe



ooohhhhh tengah berkira2 dapat bonus harus ke aku SAMBAR je??? hmmmmm

Tuesday, January 18, 2011

.: Bibik :.

wakakakaka, boleh plak iffah jd "bibik" kat rumah eehhh.. lately ni kan iffah mmg suka sgt tolong aku sapu umah la, lipat baju la.. tp tau2 je la budak2 baya iffah kalau dah tolong tu jenis yg macam mana kan, kadang2 mmg bt aku geram je tau!! ;p

mmg dia takleh tgk kalau aku lipat je baju terus dia pun nak juga, pernah haritu dia tak reti nak lipat baju dia, terus dia nangis + hentak2 kaki, tak puas hati la tu! haipppp ikut perangai sape tu?? adakah aku???? SEBIJI!!! ;p



budak "rajin"!


not bad la kan dia lipat... huhu


harap2 besar nanti mmg terus rajin mcm ni la kn, kalau tak babap je montot kn??!! ;)

Monday, January 17, 2011

.: Flu~~~~~ :.

acccchhhhummmm! argggghhhh sangat tak selesa! minggu lepas dikelilingi orang yg selsema & batuk, aku dah dapat agak yg lepasni mesti turn aku plak ni... yah confirm harini pagi2 aku dah mula bersin + tekak pun mcm dah rs lain..

kesian kat iffah je la sbb dia pun dah kena juga.. asik meleleh je hingus tu, smlm 1 mlm tak tido sbb hidung dia tersumbat...hmmm.. mudah2an dia tak demam..

harini nak cari bendalah ni.. nak cuba,

pstt ~ tak mo MC, sudah mau dekat dapat itu BONUS!!!!!! hehehehe

Thursday, January 13, 2011

.: HAPPY ;) :.

weeeeeeeeee!!! happy bila dpt tau aku boleh claim annual leave 15 days & bw ke tahun ni...

dulu aku keje kat branch tp lepastu transfer ke HQ (company yg sama) tp sbb ada salah faham sikit, HQ anggap aku new staff, CEEEHH!, sekarang mintak balik dulu2nya cuti tahun lalalala)

alhamdulillah, ye la tahun ni kan byk nak ke sana ke sini, mana cukup kalau 16 hari je cuti tahun tuk tahun ni silap2 tolak gaji ko....

thanks BOSS kerana memahami... ;)



pic hasil google nenek ni pun happy tau! :)

psst ~ dlm kepala sibuk fikir nak bercuti ke mana eehhh??? huhu ;p
Related Posts with Thumbnails