Thursday, March 31, 2011

.: Ray Of Lights ???? :.



sesungguhnya mmg aku tak faham dlm erti kata yg lain aku ni mmg bukan berjiwa seni.. muahhhahahaha, ooh ye my hubby ni kan suka edit2 gambar , so tiap kali lepas edit dia mesti tanya aku, pastu mesti aku jawab " OK la, " tak pun "OK" atau "Cantik!" huhuhuhu, org tak de feel mmg mcm ni..


sampaikn kadang2 hubby aku muncungkn mulut dia, sbb aku jawab sambil lewa.. ;p


psst ~ aku mmg tak suka nk lukis2, mewarna + yg berkaitan pasal seni ni la.. ntah knp... ?? ;p

Monday, March 28, 2011

.: Susah nk cari.. :.

haihhh tinggal 2 kali ahad je tuk beli barang sebelum g holiday.. ;p dah pening dah, haihhhhh! tu la, nk sgt beli last mnt! smlm ke jusco, ingat kn ada la baju nk beli tuk iffah tp hampeh 1 pun takde yg berkenan, biasanya senang sgt nk cari baju budak pompuan kn tp tau2 je la iffah ni, kalau nk pakaikn gown/skirt mmg dia taknk, kalau beli juga mmg cr pasal la sbb mmg dia tak pakai , kalau mood dia ok je br dia "surrender" , contoh mcm kat atas ni, kadang2 puas aku pujuk2 , taknak juga sampai nangis2 mcm kena dera! (opps, gambar ibu plak over!) iffah lebih suka t-shirt ngan jeans, aik??? yes! ni pengaruh dia tgk aku la ni, sbb aku bila nk keluar (jalan2) mesti pakai jeans & t-shirt / blouse, hmmmm maybe dlm fikiran iffah kalau pakai "jeans" maksudnya nk g "jalan2" , hahahaha bt teori sendiri je... takpela, next week maybe nk ke sogo plak, oooh ya, lg 1 aku pelik, nk cr botol BPA free punya la susah , aku cr yg brand pureen je sbb murah kn ;) dapat beli 2 botol je smlm, ingat nk beli lebih, ni mesti sbb akhir2 ni yg sibuk cerita pasal botol susu tu kn????

Saturday, March 26, 2011

.: Jangan Lupa! :.


Earth Hour malam ni start 8.30 mlm, last year kat office aku tak join le sbb masalah yg tak dapat nk di elak ;p tp mlm ni insyaallah.. walaupun aku masih kat office juga, takde hal kot nk tutup lampu 1 jam je pun, pastu terus balik.. hehe


Jom la sama2 kita menyokong kempen EARTH HOUR !!! ;)

Friday, March 25, 2011

,: Ikan Sakit :.

Ikan Sakit !!! korang pernah dgr tak???
bila mak aku ckp mcm tu dahi mmg berkerut2 sbb tak faham kn, pastu aku tanya la

aku : apa mak?? ikan sakit??? ikan apa?

mak : ye la, takde orang jual ikan (kat kawasan perumahan aku) org sibuk borong ayam plak..

la perumpamaan ke "ikan sakit", aku ingatkn ikan yg terluka ke @ watever la.. hahahahaha boleh plak mcm tu????



picture amik hasil google!

dlm otak dah terpikir ikan mcm kat atas ni .. ;p mcm2 mak aku ni tau!

pstt~minggu ni menu kat rumah, telur, ayam, daging, sardin (dlm tin)..huhuhu

Wednesday, March 23, 2011

.: Tension! :.

arggghhhhhh!! tension giler, ngan kerja kat opis tu nk kejar date line, ngan boss yg kadang2 pot pet pot pet tp dia ckp apa aku pun tak paham sbb fikiran tgh melayang ms dia bg tau td ;p , nk on9 kat opis tu leh la dlm 5minit je kot, pastu kejap2 org tu nk guna computer, jap2 org ni plak, sudah nya mmg angkat tgn je la.. (disbbkan server yg ntah bila nk OK) kat rumah ingatkn kat rumah leh la on9 tp bengang je oohhh line tenet sgt slow, nk main game pun susah! nk update blog, berjanggut tau nk tggu upload gambar! nk blog walking pun mcm malu2 je skrin ni nk tunjuk, geram tau! ok la takleh panjang2 kang tiba2 error plak.... ;( miss my lappy yg kena curi tu..




lama dah tak cerita pasal iffah, bila la mood rajin ni nk datang + line tenet 100% OK..hmmmm

Monday, March 14, 2011

.: Passport :.

semlm g bt passport kat wangsa maju, kata orang kat sana takde orang, cepat je proses.. gerak dari rumah dekat pukul 8, boleh plak terlajak sampai ke mana ntah terpaksa u turn, bila dah sampai area sri rampai , tercari2 "eeh, kat mana ni" last2 tanya org lorrr rupanya belakang tu je ha... "sabar je la, lain kali terus je tanya orang, takya nk buang masa " bebel aku huhuhu

mmg takde prepare apa2 pun ms nk g sana cuma bw brg yg penting je , mcm i/c, passport lama (sbb aku punya dah expired), iffah punya surat beranak, ooh surat beranak aku ngan hubby just stand by in case cip i/c tu rosak, keluar je dr kereta dah ada orang tanya nk bt passport ke? gambar dah ada?? mcm biasala kalau aku ngan hubby, suka nk bt kerja yg SENANG, hulur duit semua orang lain yg isi, amik gambar terus kat sana , photostat i/c, melayang la RM36 tuk 3 orang ;p


rupa2nya mmg takde orang, 9.30am amik no, sebelum pukul 11 dah dapat dah passport, kalau ada anak kecil lg best (rasanya bwh 3 thn kot), terus dapat kaunter khas tp bg aku sama juga, walaupun aku ngan iffah punya dapat cepat tak sampai 1 jam tp kena tggu juga hubby punya sbb dia punya no giliran bkn kat "kaunter khas"


ni gambar iffah kat passport dia, tu la taknak duduk sendiri, terpaksa dukung + edit sikit, nasib baik la gambar ni diterima.. ;)


pstt~tak sabar...;)

Wednesday, March 9, 2011

.: Tak Cukup Masa :.

dengan mcm kejadian yg tak diduga, mmg rasa stress sgt sekarang ni!! 1 per 1 masalah dtg, tp alhamdulillah allah permudahkan semuanya..amin.. sekarang tgh bz giler sbb nk kejar date line yg GM bg, mesti nk nak siap kn full set a/c till end feb'11, sebab server punya pasal kerja kitaorang mmg jadi slow, nk sentiasa on9 sekarang ni mmg takde la sbb kat opis mmg takde ms, kat rumah plak aku terpaksa beralah ngan hubby, sbb dia byk nk kena study pasal photography (wanabe ;p)



psst~bz tapi masih sempat curi2 nk update blog, jengah blog kawan.. hehe time lunch je.. ;)

Tuesday, March 8, 2011

.: Merajuk :.






aarrggg bila cek2 rupanya duit syiling pun dikebas pencuri!!! sekarang aku mmg dah takde mood nk menabung, angin je! BERTAHUN aku menabung senang je dia amik kan??? tinggal sikit je nk penuh..

aritu aku terus kira balance duit syiling dlm tabung tu, dapat la RM230++, lepas ni kalau aku nk menabung pun aku nk guna tabung yg comel2 je, penuh terus bank in, takya tabung besar2 dah! ;(

ni je yg tinggal.. ;( mesti pencuri tu tak kuat nk amik semua, apa2 pun aku bersyukur..dpt gak merasa duit tabung ni..


semoga aku selalu dimurahkan rezeki.. ye aku tau pasti ada hikmahnya disebalik semua ni...

Monday, March 7, 2011

.: Tinggal Kenangan.. ;( :.

tak tau nk citer mcm mana.. ;(si : umah aku


tarikh : 3/3/11
masa : 10-11 pagi
lokasi : umah aku


rs berat hati nk masuk keje pagi tu betul2 1 petanda yg rumah aku nk kena masuk pencuri, ms kejadian kat rumah aku mmg takde org, mmg pencuri tu dah 'mark' la rumah kitaorang, sbb benda lain mmg dia tak usik cuma dia amik laptop & camera nikon dslr tu je.. angin 1 bdn sbb 2 2 tu guna tak sampai setahun lg, ye aku mmg sedih sbb laptop tu aku beli ms aku tgh tkde duit tp sbb berkenan sgt, tu yg sambar je..huhu

1 hari kat office takde mood, tapi selalu ckp kat diri sendir "mungkin ada hikmahnya ni semua ni.. " think +ve je..

hubby g bt report polis sbb org dbkl kata kena bt report police dulu, br leh diorang amik tindakan, mcm tu pun boleh???? ooh ye, pencuri tu masuk dr pintu dapur yg dia boleh panjat dr tingkat 16 (bwh umah aku), kat bwah tu mmg takde org tinggal, tp pelik sbb org boleh keluar masuk sesuka hati je!

tinggal kenangan uuwwwaaaaaa, bila la aku leh beli laptop yg br ni, nasib baik yg notebook pencuri tu tak amik!!




hmmmm.......................

Wednesday, March 2, 2011

.: Tudung Baru :.

eehh2 budak ni, boleh plak dia ada idea nk jadikan tudung, siap amik pin tudung lagi suruh aku pin kan.. ;)


lepas dia pakai tudung, aku plak yg dia suruh pakai mcm dia , tp tak muat maaa towel tu kn kecik, tak puas hati lg, nenek dia pun jadi mangsa.. sambil mulut ckp "akai,akai" = pakai ;p

arggg, rindu la nk luangkan ms ngan iffah... ;(
Related Posts with Thumbnails