Wednesday, April 27, 2011

.: TIRED! :.

assalamualikummmmmm.... ;) kembali setelah lebih seminggu menyepi... hehe dah 2 hari balik ke m'sia tp bdn masih terasa sakit2, mood nk berblog ada tp laptop kat rumah tu kena virus plak! tk boleh langsung nk on9, cis!! insyaallah esok dah baik ye wahai cik lappy! ;) nk sambung bt keje dulu, dah bertimbun dah tu...

Monday, April 18, 2011

.: Obsess! "

sape yg obsess??? yesss ofcoz la anak aku ni ha..... pantang nampak seluar jeans laju je dia nk pakai sekarang2 ni juga dia nak!! sejak dia dah pandai memilih baju sendiri ni mmg susah kalau nk keluar berjalan, kena pujuk2, merayu2 ;p , kadang2 cubit je terus.. (manja2) br dia nk pakai baju yg aku pilih, tp yg harunya bila dia nampak aku pakai seluar jean (baru beli, saja nk try ;p) terus dia merengek sambil tunjuk2 kat seluar yg aku pakai,

iffah : nk tu, nk tu

aduhai, sudahnya aku pakaikn je dr dia terus melalak malam2 buta tu, nk tgk???



wakakakaka, ibu punya pun dia nk rembat! itupun dia nk bawa tido.. aduhai.....

Friday, April 15, 2011

.: PErgi menabung di JJ :.


ke JJ taman maluri, beli baju basahan iffah, eh eh bkn pasal tu je tp nk beli seluar jeans iffah sbb banyak yg dah kecik, (iffah ni kan kalau nk keluar jln2 mesti nk pakai seluar jeans!) citibank bg voucher ni kalau tak silap thn lepas, ntah bila punya gift voucher asik simpan dlm almari, sekarang br teringat nk guna... ;p RM30 sapa nk bg kn???

seronoknya menyoppink! (rosak bahasa! ;p) walaupun bkn utk aku, dpt cuci mata baju iffah pun jadi la, terapi juga ni weiiii, aduhai cute2 baju budak2 ni, yg tk bestnya rabak la poket aku bln ni, sape suruh beli mcm2... hehe

gambar brg yg dibeli tak amik, sbb dah siap2 packing dlm beg, sudah mau terbang ma... ;)

Monday, April 11, 2011

.: Letih! :.


hhmmm, aku respect la ngan mommy2 yg bekerja pastu balik rumah masak + bt kerja rumah sendiri, haihhhh bila aku nk ada 'kekuatan' itu???? now mak aku demam, mak aku mmg susah demam tp bila dah sakit, mmg tak leh nk bergerak langsung,


sekarang, aku kena bt sendiri semua, huhuhuhu sakit2 bdn semuanya, mata dah mcm mata panda! sbb tak tak cukup tido... ;(


mak... cepat la sembuh... minggu ni dah nk travel.. mudah2an semuanya berjalan lancar... amin..


picture hasil google

Friday, April 8, 2011

.: Sape Punya Kerja Ni?????! :.


sampai rumah lepas balik dr kerja,terus masuk bilik tp rs mcm pelik.. apasal plak frame ni mcm bertampal je,




lorrrrrrrrr retak sudah!!! ni mesti iffah bt ni!! tp sape plak yg tampal?? takya tanya (org kat dlm umah) aku dah tau sape, hanya bpk aku je yg akan bt mcm tu,ni msti kes bpk aku biar je apa yg iffah nk, asik dilayankn je.. bila aku tanya iffah "ni mesti iffah bt kn??? knp bg pecah???? " selamba je jawab " iffah wat la!" eeee lain ditanya lain dia jawab.. ;p




close up sikit, dah kena buang plak..


mmg takleh letak brg kat bawah2, semua jd mainan iffah.. ;(

Thursday, April 7, 2011

.: Tak Puas! :.

haihhh, sekarang musim buah durian ehhh?? mana2 pegi ada orang jua durian, aku ni dah la 'hantu' durian, selagi tak dapat mkn mesti pot pet pot pet kat telinga hubby (ngalahkn org pregnant!), tp tak dpt2 juga, last2 aku beli sendiri je kat pasar mlm yg dah siap2 pack tu, 3 > RM10 , tp mana la puas mkn brp ulas je, dah la mkn kat opis, habis bau durian! ;)
bila la dapat mkn kat rumah plak ni,mkn ramai2 la best! nk repeat! ;p




tgk! tak nyempat2 nk kemas meja, terus ngap je durian tu!

Tuesday, April 5, 2011

.: Ibu... Akit! :.

balik kerja rabu lepas (harini br nk cerita ;p) iffah ngadu kata sakit kat lutut, bila aku tanya knp , terus je jawab " td ipa atuh" YA.. anak aku tu still pelat, lambat plak dia nk pandai ckp ! bila aku sambung tanya "knp???"

iffah : @%$#^$%*&^(%%#$*$


sikit2 je aku faham word dia ;p , last2 mak aku cerita, kata td g pasar mlm , ms balik tu jalan kaki (sbb dekat je pun) sambil mkn anggur disebabkan leka mkn anggur jln pun dah tak tgk bawah sudahnya jatuh la ke longkang,ermmm nasib baik cuma kaki je....




haihh,mcm2 la iffah ni...
Related Posts with Thumbnails