Saturday, August 27, 2011

.: Dah Isi!! :.

sampul duit raya yg pelbagai.. cantik2 semuanya sampai sayang nk guna ekekekeke , selalu aku guna sampul duit raya dari public bank (byk giler!)tapi selalu dapat yang kecil je..




kat dlm sampul ni akan ada yg RM1 ;p , RM2, RM5, RM10, RM20, RM50 & ++ , tahun ni sikit je standby duit raya sbb budget dah lari hihihihi takpela.. janji ada kan? kn?... ;)





aku rs ni yg paling cantik, cimb punya sampul pun cantik gak!




tajuk dah isi, tp gambar semua lagi dlm plastik! ;p dah siap isi dah 2 hari lepas.. tapi mls nk amik gambar.. meh la dtg umah raya ni kalau nak duit raya.... lalalalalala

Thursday, August 18, 2011

.: Shopping :.

as'kum... ;) susah betul la nak update blog.. nak kata bz tak ada la plak.. yg sebenarnya malas.. ekekeke dah shopping baju raya?? hmm. sedih la aku tak sempat lg nk beli apa2 lagi.. ada la 2 helai baju aku beli on9 je.. tapi mmg nk kena curi masa gak tuk beli seluar jeans, tudung & apa2 lg yg belum beli la..

husband plak sama je mcm aku, baru dapat baju.. yg lain2 tu nanti2 la katanya.. ;p

nasib baik la iffah punya dah settle.. terlebih plak beli huhu lupa plak, mcm thn2 lepas adik aku pun akan belikan iffah baju, this year dapat 2 pasang, tu pun dah mcm nk terkeluar biji mata aku sbb mahal gila! dah rezeki iffah.. thn ni mmg tak belikan dress tuk iffah, tak nak jd mcm thn lepas, rugi je sbb dia takmo pakai! dia lebih selesa pakai seluar... ggrrrr

sempat ke tak nk beli barang2 yg belum dibeli lg ni..kalau tak, nangis la tak pakai baju baru huhuhuhu adeh.. confirm ramai gila org kalau g ahad ni.. ;(






Wednesday, August 10, 2011

.: Macam Dah..... :.


Mcm dah....... KURUUUUUUSSSSSSSSSS sikit kn kalau tgk gambar ni, ;)



before puasa...



tapi hakikatnya, berat bdn mcm tu juga.. sama je, tak turun2 huwwwaaaaaaaaaaa, harap2 leh la hilang angka 5 kat depan, nak 4 plak... ekekeke sikit je lagi.. caiyok2!

Thursday, August 4, 2011

.: Manja! :.

lately ni, bdk bertuah ni sgt manja ok.. pantang tk nampak aku mula la menjerit! nangis! lg2 kalau bgn tido.. lagi haru kalau dia mintak dukung.. aduhai.. sampai sakit pinggang, kadang2 aku bt tak tahu je.. kalau dilayan mmg nk berdukung je la 24hrs ;p



apasal gambar leh jadi mcm ni ha? padahal tgk kat laptop ok je.. ;(


kalau aku nak pergi kerja pun sama, datang angin not good dia... ha amik ko. sampai ditarik2 kain baju kurung aku nak ikut la tu.. padahal sebelum ni ok je, sbb nenek dia akan bawa pergi main kat taman kan, bila nenek ckp "kita g taman ye.." iffah leh jawab "tak nak! nak ikut ibu , nak ikut ibu!"

sekarang ni iffah mulut mmg tak berhenti, pot pet pot pet tapi tu la still pelat lagi, ada sesetengah word yg keluar dr mulut dia tu aku tak faham, kena tanya banyak2 kali sampai dia terus ckp "eee, ibu ni!" hahahaha

ohya sekarang ni mmg dia gila ngan upin ipin, kalau boleh, setiap kali dia on tv mesti nak tengok upin ipin.. aduh.. dulu suka tengok national geographic (asik nak ular, ular,ular, geli aarrr) nasib baik la kat hp ada video upin ipin, tengokla berulang2 sampai lebam! ;)


takpe la iffah syg.. baru sorang kalau dah ada adik2 dia nanti takleh nak manja2 sgt dah..huhu

Monday, August 1, 2011

.: Hari Pertama :.

salam ramadhan utk semua.. moga tahun ni ibadah yg kita lakukan di bln ramadhan kali ni lebih baik dr thn lepas.. aminn...

ok, nk cerita pasal smlm.. sebelum ni mmg dah terpikir.. nk terawih kat surau setelah 2 tahun tak pergi sbb iffah kecil lagi kn, dah beriya2 cakap kat iffah malam ni g surau tau, selamba dia jawabb "iya2"


malam tadi pergi la surau, baru je duduk sekejap terus iffah bersuara

iffah : ayah mana?? (sambil berbisik)



aku : ayah kat depan sana



iffah : atuk??Tambah Imej



aku : samala , kat depan juga

pastu senyap, boleh plak aku lupa bawa telekung iffah.. huhuhu pakaikan je la tudung aku tu..

time solat isya' tu elok je dia ikut semua.. tapiiiii lepas bg salam je terus dia nangis! bila aku tanya knp?? dia ckp dahi sakit (ntah betul ke tak? mungkin alasan je ;p)

bila dah nak solat terawih dia dah mula ajak balik! huwwaaaaaaaaa bertuah punya budak.. balik la kami.. grrrrr lain kali aku try bawa lain kali.. hari pertama ni ramai sangat orang, takut plak aku nanti orang marah.. huhu
Related Posts with Thumbnails