Friday, October 7, 2011

.: Sebelum Dan Selepas :.

Tgk la kalau dah iffah punya kerja, habis semua dia nak cabut, tp mmg budak2 yg lain pun mcm tu gak kan? Normal la tu… ;)

Sakit mata plak bila hari2 tgk bilik ternampak sana sini “lubang” haihhhhhhh, senang cerita kena beli baru, tp kali ni beli yg 1,2,3 , dulu tak terpikir pun nak beli yg abc atau 1,2,3 ni, main ambil je sbb nak tampal kat wall sebelah katil , ye la takut kepala iffah terhantuk ms tido (bdk2 kn lasak time tido..)

Dah siap tukar! Tp yg dua atas tu aku biar je sbb lg cantik.. hehe kena tampal ms iffah tido kalau tak dia pun sibuk nak tampal, kerja ½ jam pun jadi 1jam kalau dia ada..ekekekeke

walaupun iffah dah hafal 1-10, tp dia tak tau lg yg mana 1, 2,3 ...... Lebih senang utk dia kenal nombor tu sekarang, tp mmg susah betul la jd “teacher” ni , asik nak main je iffah ni tau.. kalau mood rajin mmg dia belajar, tapi bila MALAS dia dtg ada je alasan, penat la, pastu main2 je bila kita ajar dia.. kena umpan dia nak bagi hadiah barang upin ipin baru dia nak belajar.. ;(

jgn la mcm tu sayang..huhu

Wednesday, October 5, 2011

.: Cempedak di luar pagar :.

Tajuk takde kena mengena, nak cerita pasal cempedak, sekarang ni kalau beli yg dah goreng confirm mahal giler! 1 rm0.50???? ada member aku siap beli 1 bungkus tapi bila balik rumah isi 5 biji je padahal harga Rm5 / bungkus! Aku kalau betul2 teringin baru beli, kalau tak… hidu bau cempedak goreng je dah kenyang… huhuhuhu

gambar blurr... ;p

Cempedak ni bini boss yg bagi, so kitaorang merasa la sorang brp ketul.. ekekeke ni pun dia beli kt melaka, tp aku tak suka kalau mkn saje2 mcm ni, lebih suka yg goreng..

Kata free, dpt rasa je pun dah syukur alhamdulillah… ;)

Related Posts with Thumbnails