Tuesday, July 31, 2012

.: Kuih Pertama ;) :.

mcm biasa, ni lah biasa kuih terawal yg akan dibuat tiap2 thn... sakit pinggang kalau dah gulung2 kuih popia ni + amik masa nk siap, tp bila masuk mulut, sekejap je dah habis...  ;)  tp ni belum goreng lg, simpan dulu kat peti ais, dekat2 nk raya baru goreng... nyummmy!



Monday, July 30, 2012

.: Grrrrrrrr :.

habis cadar huwwaaaa, mcm la tade tempat lain anak ibu ni nk conteng! lg best haritu dia conteng guna marker! bila kena marah pandai plak ckp "sorry ibu,,," huhu



Monday, July 23, 2012

.: Bertahan.. :.

alhamdulillah... puasa hari ni sama mcm sebelumnya walaupun tak bersahur pagi ni.. ;) ni kes tak set jam kat handphone la ni! wek! 1family tak bgn... huhuhu, beza ngan 1st day puasa,walaupun bersahur tp pukul 3 dah rs menggigil 1 bdn.. maybe sbb 1st day kan..

mcm ni tak bersahur pun takpe,tp sian plak kat baby ;)

haihhh sepatutnya sekarang dah start handover semua kerja, tp semakin dekat aku nak bersalin banyak plak kerja yg nak kena buat huwwwaaaa!!!!sape yg nak replace aku punya kerja pun belum betul2 decide, kejap2 staff ni la, pastu jap lg  tukar org plak.... dush!dush! pastu bila tanya betul2, "nanti confrim balik..."   ????? takpela, sekarang ni belum sampai masa, nanti time pantang jgn nak kejap2 call, gggrrrrrr  takpe2, sekarang ni senyum je dulu, takleh tension2, sian baby... ;)


Friday, July 20, 2012

.: Wish List :.

wish list la sggttt!!! ;p kalau ikutkn nafsu semuanya nak dibeli, mcm nak  sambut anak pertama plak ekekekeke tp lg boleh dikawal.. dulu ms iffah dah beli baby cot, tp disebabkan bilik comel je kn, g simpan kat kedai husband, sekali bila sekarang ni nak guna tuk adik iffah, husband ckp dah jadi sarang cik T plak!!!! huhuhu tak pasal2 kena cari yg lain, tp kalo boleh tak nak dah beli yg besar2 sbb takde tempat nak simpan + kan dah ckp bilik comel je...

so aku ingat nak beli cradle brand sweet cheery ni, risau plak nak letak baby atas katil sbb iffah suka sgt lompat2... haihhhh




pejam mata je la beli benda ni walaupun $$ leh tahan juga bg aku..huhu pakai pun sekejap je ni.. (aku rasa ;) )

yg best, senang bawa balik kampung husband.. ohh ya maybe aku akan pantang sana seminggu or 2 minggu...  tgk keadaan... ;)  




Thursday, July 19, 2012

.: Semalam :.

sepatutnya kena g klinik pukul 9 pagi, tapi tertido balik lepas solat subuh,hahahaha pukul 10 pagi br sampai klinik... ingatkan dah lewat mcm ni mesti dah kurang orang kan... ye mmg tak ramai tapi aku tak tau knp pukul 12:15 tgh hari baru turn nombor aku.... sakit vontot aku tau!!!! tp nak bt mcm mana kan? kata free... ;p

 tgk!!! dah 64.3 kg!


semuanya ok, cuma yg tak best bila nurse suruh berat bdn naik 1kg dlm 2 minggu.... adehhh takmo la naik lg berat bdn ni, kang susah nak turun! (padan muka aku, time suruh kurang mkn, melantak je kerja sekarang baru sibuk nak diet ... huwwaaa)


Wednesday, July 18, 2012

.: Persiapan :.

fuh!!!!!!fuh!!!!! apa punya malas da nak update blog.. huhuhu bkn apa,, bz sgt kat office, sampai umah plak mcm2 nak bt, nak layan iffah lagi.. kadang2 tu balik rumah bkn bt apa pun, tp disebabkan letih, terus cari bantal.... huhuhu

tinggal brp hari je nak puasa... tak sabar rasanya ;) harap2 la dapat puasa penuh walaupun DUE 2 hari before raya..

biasanya persiapan raya mmg aku beli last minute tp dalam keadaan sarat mcm ni,alhamdulillah settle dah iffah punya baju, beli kat sogo je yg aku larat nak jln,lg 1 kat sana kn sentiasa sale ;), sebelum ni biasanya cuci2 mata dulu tapi kali ni terus amik2 je.. itu pun kaki dah rasa sakit... ;(  tinggal selipar & kasut je nak cari lagi, pening dah nak beli kat mana.. husband pun dah beli siap2 baju, kalau tak beli sekarang ntah bila la dia ada masa sbb time puasa confirm dia bz kat kedai, aku??? erkkkk 1 pun takde lagi.. nak beli baju yg mcm mana pun 1 hal juga, kalau dah bersalin confirm duk umah je time raya ni..

oppss lupa plak barang tuk baby pun 90% complete,tinggal sikit2 je nak tambah2,  harap2 sempat la nak beli 10%  lg brg tu hehe 

Related Posts with Thumbnails