Monday, December 17, 2012

.: DC aku :.

hahaha, org bt durian crepe, aku pun sibuk nak bt juga!!!! tgk resepi mcm eehhh senang, tp tp tp erkkk susah weiii, aku kan bkn kaki dapur.. huhuhu :( (bila nak berubah oooiiiiiiiiii)

amik resepi dari mana eeh, lupa plak sbb print out je, pastu balik umah br buat... kat rumah aku takde kuali yg non stick, yg ada pun kecil comel je sbb mak aku guna utk melempeng kuih... hihihi

jd aku guna ngan apa yg ada je...  tada... kulit tebal la, pastu g tambah air br ok sikit

comel je, 2 kali ngap je!
 
memcabar gak la bg aku sbb kulit DC ni kena senipis boleh tp jgn sampai koyak plak ms melipat nanti ye... tp aku bt sesuka hati aku je, tebal pun tebal la, masuk mulut gak, cuma kureeeng mcm yg kita beli... ;p
saiz pun tak sama...hahaha
 
dapat la 2 bekas, simpan ke peti sejuk,ok gak la rasa DC aku ni, ingatkn dah tersalah beli fresh cream..

1st time try, mak aku kata ok la, next time cuba bt lagi sbb fresh cream banyak lagi.. ;) practice make perfect!

Wednesday, December 12, 2012

.: Lega :.

2-3 hari ni risau sgt2, mana tak risau, sbb 4 hari izzat tak berak.. yg aku pun duk la terpikir, erkkk aku makan apa eeh, knp izzat tak berak2 lagi??? (sbb izzat fully bf) pening gak la, tp bila tekan perut izzat, ehh tak keras pun & izzat pun ok je mcm biasa ( ceria & tak nangis).. mak aku pun risau gak, tiap kali izzat nangis , main agak2 je " sakit perut ye??"

pastu aku try google, takut benda ni tak normal kan, alhamdulillah, rupa2 nya normal janji anak tak nangis & still active mcm biasa, fuhhhhhhhhhhh ;)


yg bestnya td izzat dah berak dgn banyak koooo... huhuhu siap teran2 lagi, syukur!!! ;)

gambar terkini izzat, botak!! rambut tumbuh sikit2 je lepas cukur... hihi

Thursday, December 6, 2012

.: Gugur :.

haip haip jgn fikir yg bukan2 ;p



adehhh yaaaa izzat dah 3 bulan ++  patut la rambut aku banyak gugur, kata org2 tua sbb dia main air liur ehh? tp mg betul pun izzat sekarang dah start sembur2 air liur dia... uuuwwwwaaa, adik, botak la rambut ibu dik kalau mcm ni tiap2 ari... huhuhu ada petua tak mcm mana nk atasi rambut gugur ni????

sekarang ni izzat dah start nak bt perangai, takmo baring, duk sorang2 dia takmo, mesti nak org dukung (tak kira bg dia duduk @ berdiri) lenguh la tgn dik ooii..

lain kali cerita pasal iffah plak, sejak ada adik ni menjadi2 nakalnya... haihhhhh

ok, nak sambung wat kerja.. ;)
Related Posts with Thumbnails